Saturday, April 10, 2010

punca gadis melayu selalu kena rasuk ( histeria )


haaa.. kengkawan nak dengar citer x... shin nak imbas ceiter masa shin nak masuk tingkatan 2, time tu tahun 1992.. jaman ni.. negeri Johor baru nak start cuti sabtu ahad.. sebelum tu cuti jumaat sabtu... hmm then ada kes histeria berlaku setiap hari kat skolah kitaorg.. semua gara gara ada bangunan baru yg sekolah shin tu bikin.. ntah la.. kata nya ramai kaum kerabat jin mati kena lanyak ngan bajak la.. jengkaut la.. pastu depa ngamuk dan serang pelajar pelajar.. serammmm.. ntah la.. betul ker x.. wallahualam..

tapi merasa la skolah shin glamer jap masuk paper... pastu best asyik cuti jer.. skolah kena tutup pasal ramai bebudak kena histeria.. semua ni jadi sejarah utk shin ngan kengkawan yg sewaktu usianya ngan shin huhu..

lantas hari ni shin nak citer la pasal histeria... jaman moden pun still ada histeria tau... dan kes histeria ni berlaku kat satu skolah laa.. skolah asrama puteri.. nama skolah rahsieerr

kes ini berlaku betul di ruang pelajar perempuan membasuh kain. Kebanyakan yang terkena rasukan adalah gadis melayu. Peliknya belum pernah ada kes berlaku kat pelajar kaum cina atau india . Sangat pelik la kann...

tapi memang seram la... asal time nak maghrib jer.. ada bau bauan.. kemenyan la, setangi la.. kapur barus la.. estee laudeer la.. huhu haa time camni selalunya budak budak ni basuh kain.. dan time ni gak depa kena histeria..

dah ramai bomoh bomoh, pawang pawang.. mak bidan kampong, tok mudim... semua laa depa panggil.. x gak ok.. even Dr Harun Din pun x leh nak nolong.. ada sekali dah sesak sesak.. panggil M Daud Kilau pun xleh jalan.. aishh

sampai la satu hari.. sorang bomoh misteri ni datang.. nak menyelesaikan kisah misteri yg menghantui asrama puteri ni tadi...

lantas misteri di asrama Puteri pun terjawap! bomoh misteri tu begitu berani hendak berjumpa dengan sekumpulan jin yang berlegar2 di asrama hinggakan mereka merasuk sebilangan pelajar di sekolah itu. Ketika sampai di sebuah bilik, bomoh misteri tu pun membaca sejenis mantera.Selepas membaca mantera, ketua bomoh pun memanggil ketua jin itu.

lalu ketua jin itu pun datang. Dengan menunjukkan wajah rupanya yang begitu hodoh dan jijik. Hinggakan bomoh misteri tu yang 'macam' berpengalaman pun hampir2 pengsan dibuatnya!

tapi bomoh misteri ni tadi tetap menten.. dia kuatkan semangatnya yang jitu. Lalu bomoh misteri ni tadi pun bertanya dengan kuat dan nyaring, menampakkan semangatnya yang tidak kendur walaupun terlihat sesuatu yang begitu menakutkan itu.

"Mengapa kau rasuk pelajar sekolah di sini hah setan? Jawap!!!" Kenapa gadis melayu jadi sasaran kau wahai syaitan yang direjam"

sambil menarik nafas panjang, si ketua jin pun menjawab sambil menjengilkan matanya...


"Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan Tak Menarik Hati, Tiada Memikat" "Kalaulah Memang, Tak Mungkin Aku Tertarik Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK...""

""Aduhai... kekekeekeeee...""

p/s : kisah tahun 1992 kan skolah shin tu adalah kisah benar yer.. sungguh angker... sampai skrg bangunan skolah tu nampak menyeramkan..

agagagagaga... sekian ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen


15 comments:

HANS XY... said...

baru jer lahir kat dunia..ngeh4...mintak2 x kena kat han...hu6

i'm shin... i'm inesen said...

agagagaga... rasuk diaaa!

Hizami Li said...

ahha.
shin.
baru nak beriya2 feeling seram.
ahha~

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : meh dok dekat ngan shin.. rapat rapat skit.. shin cite seram ek.. kita matikan lampu.. anyway.. nak selimut x??

pakcik said...

I see horror each morning.. when I look into the bathroom mirror..
No need this kind of story hor..

Anyway malay girls are always hysterical.. at ANYthing.. and I don't know why..

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : ler.. cite ler.. apa pasal

Dick Sucker said...

takot

tkah hajar said...

ler..1992?? bru lahir jerk kt dunia nih...n bru tau umo shin..heehee

i'm shin... i'm inesen said...

tkah hajar : agagaga... siot... jgn keji umo shin ek huhu

tkah hajar said...

xde2........ingt shin lbey kurg sebaya jerk....nmpk muda stiLL...=D

i'm shin... i'm inesen said...

tkah hajar : oh really??? *malu

anyway kita sama sama Gemini ler

tkah hajar said...
This comment has been removed by the author.
tkah hajar said...

heehee..so..great minds think alike...(ttbe koya)

cop2..tau ane i'm gemini???

Terry Verry Berry. said...

:)

-oɔoɔFD- said...

adakah sy t'tipu wahai cik inesen ?