Tuesday, April 27, 2010

saya sayang lappy saya


semalam secara rasminya.. shin melacapkan... eh melacarkan group Saya Sayang Lappy Saya kat pesbuk huhu... semuanya shin bikin atas dasar kesedaran dan menyedarkan kengkawan shin, betapa kita kena menghargai keadaan sekeliling kita. Tak kira la.. sesama manusia, haiwan, alam sekitar dan apa benda alah sekali pon laa ek cuma shin baru bikin 1 group dulu la.. next time shin bkin yg lain plak..

shin dah penah cite kat entri sebelum ni.. bahawasanya.. shin reti main komputer bermula umo shin dkt tingkatan 2-3 camtu la.. masa tu.. bukan pakai disket ek.. tp apa benda ntah.. bentuk nya agak pelik.. komputer lama kan.. masa tu agak x tau nak menilai kegunaan komputer la.. so x amek kesah sgt

then lepas shin dah masuk 19 tahun... shin dah reti skit guna komputer... shin dah pandai pi cyber cafe, dan shin beli komputer 2nd.. tu la 1st time shin beli.. habis duit ASB, Rm800, ni gara gara abang shin racun shin suh beli.. tp jangka hayat komputer tu x lama.. sampai skrg ghaib kat kedai member abang shin.. kejam tul dia rembat~

sejak tu.. shin xde komputer.. biasa akan pegi cyber cafe.. mahal lak tu... tp nak wat camne... pegi je la.. shin mmg x suka pegi cyber cafe.. dah la bising.. pastu ada insiden sengal yg shin penah berkapel kejap ngan budak keje cyber cafe.. hampeh la..

then babah shin beli komputer.. rasa seronok sgt... ada pc sendiri.. then shin daftar internet.. guna DIAL UP.. seafood yg amat sgt.. hampeh.. tp leh la.. dari xde.. masa tu line streamyx lom ada lagi kat kawasan tempat shin..

pastu komputer tu rosak.. babah beli komputer lain.. rosak lagik.. pastu babah beli notebook plak.. TravelMata 2410, berat mcm anak gajah... tp screen LCD beso.. huhu komputer yg rosak tu shin bikin.. hantar kat kedai.. pastu bila dah ok.. shin guna.. ada lagi kat bilik shin sampai skrg...

pastu line streamyx dah masuk kat kampong ni.. shin pun langgan la.. sonok ar.. laju.. babah shin asyik komplen... x seronok guna notebook, lecey kata dia... dia beli satu lagi pc... dan secara rasminya.. shin rembat notebook tu.. shin pakai sampai skrg hehehe...

ada dekat 4 tahun la shin guna notebook babah ni... cuma baru skali jer rosak.. kena format baru pasal hardisk dia rosak.. sebelum tu ok jer... dan babah still guna komputer dia.. dah penah rosak sekali.. hehehe..

so bila shin selalu lawan cakap babah.. dia akan ungkit barang barang yg dia dah bagi kat shin... ungkit pasal dia skolahkan shin semua la.. kecik ati.. kekadang dia mintak balik komputer, notebook yg shin pakai... tp shin selambat jer buat muka seposen..

walaupun berat mcm anak gajah.. tp shin tetap heret notebook ni kemana mana.. sbb shin selesa guna.. apa apahal.. shin ada bersama notebook tu buat teman.. shin namakan notebook tu sebagai ENCIK LAPPY~



skrg ni shin ada notebook baru.. lebih ringan, lebih comel... kaler merah... shin sgt suka.. so shin x perlu risau kalo babah nak mintak balik komputer dia ker.. notebook dia ker.. huhu tp kalo boleh jangan la kan.. ngee~ TAMAK

shin pun ada bagi nama gak kat notebook baru shin tu.. DAK KECIK huhu...skrg ni DAK KECIK ni la slalu teman shin jenjalan... teman kat tempat keje... sebab shin dah beli broadband.. so leh online kat mana mana...

walaupun shin ada DAK KECIK, tp shin still guna ENCIK LAPPY bila kat rumah... kekadang shin guna komputer gak... shin sayang semua barang barang yg penah buat shin happy... so shin x takkan lupakan dan biarkan camtu jer..

Shin Sayang Lappy shin sebab... shin tau dunia luar ngan gunakan Lappy, shin cari hiburan, cari berita, cari ilmu, cari scandal, cari macam macam ngan gunakan Lappy shin.. selagi ada.. shin akan jaga baik baik.. dan shin hargai sangat sangat pada babah yg bagi peluang guna ENCIK LAPPY dia... pada pakcik, yg banyak tolong programkan DAK KECIK, bagi software, bagi macam2... mekaseh banyak banyak..

dan shin rasa hepi bila baru 1st day bukak group tu.. dah dekat 30 org yg join.. dan ada yg dah tepek gambo diaorg ngan Lappy diaorg... dan ada yg bakal menyusul menepek gambo.. mekaceh ek kengkawan... hope korang happy ngan lappy korang... jgn malu malu kalo rasa lappy tu dah lama ker apa.. sebab ada org lain xde peluang nak ada benda ni semua.. kita yg ada ni.. jaga benda alah tu bebaik.. orait~

p/s : beli ikot kemampuan ek

sekian dulu ek... jumpa lagi di entri akan datang

SAYA SAYANG LAPPY SAYA

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

H@n$ Xy said...

hok5...teringat kat gajah han..hah4...ermm..best woo ader lappy...bilalah han nak ader lappy sendiri...nanti keje kot..hu5..tahniah ek..dah ader 30 org dah ahli

Terry ♥ said...

I love my lappy.. but i hate the weight.. ^_^.

and i hate everything else. the wire, the cd player, the program.. it all sucks.
kthx.

P/S : dunia semakin maju. WiFi di handphone = lappy mini di tangan. boley?

flyz said...

hu..hu...laptop nyawaku selepas h,set

Hizami Rahim said...

ahha.
alamak.
comel kot lappy merah tu.
;)

@reltzsensei said...

btol2..lappy is my best frend..kne lak beli ngn dwet sendirik..agi r sgt2 syg kt die..syg lappy ku ini..hehhe

i'm shin... i'm inesen said...

hans : yup.. teringat kat gajah han.. beso.. comel huhu x pe nnt abg han kan nak bagi lappy ngee~

Terry : ouh berat jugak ek Terry

Flys : Betul betul, hp, lappy.. penting~

Hizami : comel.. seronok guna, bateri tahan lama.. 6-7 jam~

@reltsensei : x kesah la.. beli sendiri ker.. hadiah ker.. bila dah selalu bersama.. kita pun sama mcm beli benda tu gak.. hargai barang barang yg kita guna

pakcik said...

Asus Lamborghini VX3... very nice and cheap also.. and sooooo nice to use.. soooo cute.. better than silly Acer Ferrari

Muahahahahahahahahahha...

ezam said...

suka tengok yg dibawah lappy merah tu....

ooppppsssss!!

hahahaha

nantiku join grup shin tu ek...

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : x elok ckp camtu ek.. aishh

ezam : amboihhh.. tengok bawah bawah plak dia ek.. pat ar join ezam

AkU said...

nak gak pic separuh bogel an..lol..