Sunday, April 11, 2010

acara hari minggu


hye kengkawan... korang watpe tu??? camne cuti?? seronok?? gumbira? puas? agagaga.. hopefully semuanya ok.. cukup rehat untuk kembali bertugas esok.. x kira la betugas sebagai bos ker.. pekerja ker.. pelajar ker.. lantak korang la.. sama sama menyambut rutin tugasan memasing..

ouh.. shin nak ingatkan kan kengkawan.. mana mana yg nak join pi Pulau Tioman pada 15hb May ni.. honestly.. xde sambutan.. naper ntah.. x menarik ker?? korang xde cuti ker?? xde bajet?? alahai.. mencik tul la.. jom ar.. kita pi Tioman.. sekodeng mat salleh.. haaa lagi ramai yg join lagi best.. ada stok sangap hahahahaha



ouh shin nk cite pasal acara hari minggu shin... hmmm memula shin nak cite pasal hari sabtu hari tu.. kawan blogger shin ed ezairy kebetulan balik Johore.. then.. kitaorg lepak lepak sama.. dan kebetulan lagi.. dia geng ngan kawan shin Haji Rafzal, so depa borak sakan.. shin x masuk book huhu banyak diam jer...

kendian shin tolong antar dia pi balik umah parent dia kat Johore Bahru.. lepak Jusco Tebrau City jap.. sempat la dia belanja tengok wayang.. agagaga.. mekaseh ek.. shin ni bukan minat sangat tengok wayang...


tengok benda alah ni... seriously.. shin rasa cite ni merepek.. x menarik sangat.. tapi bukan la tahap boring.. still leh tengok.. tp kalo ajak tengok lagi sekali.. sorry... x minat sangat.. jalan cite ntah apa apa..

tak sabar nak tunggu Upin Ipin Angkasa, Harry Potter, The Hobbit, Spiderman, Transformers.. haaa cite mcm ni shin minat agagaga..

ouh.. shin dengan bangganya.. telah memandu senja nan merah shin tu pi Johore Bahru huhu... ngee.. sonok sangat... maklum ar kete baru.. smooth jer enjin.. enjoy jer drive.. sambil layan layan lagu...


shin bawak senja ngan merah ngan penuh hati hati.. huhu.. kalo bole.. nak elak semua lubang yg ada kat jalan tu... tp bila dah sampai bandar.. perghhh.. memang susah nak kawal laa

shin akui.. walaupun shin ni inesen.. tp shin ada gak bad attitude yg xleh nak elak.. korang leh nampak time shin drive.. agagaga... hati cepat panas.. kalo ada yg x kena.. mmg percuma dapat maki semua la... hik hik.. shin try control.. tp memang susah.. korang jgn ikot perangai shin ni tau... tp secara puratanya.. shin tetap inesen...

bila dah sampai town tu.. shin sempat la survey sandal untuk besday present adik shin minggu depan... dia tu cerewet.. kaki dah la beso.. susah nak cari saiz.. babah bagi peruntukan Rm200 untuk shin beli apa yg patut, hmm ntah la lom plan lagi... sentap.. besday shin x plak dia sibuk sibuk.. mencik..

dan hari ni.. xde apa yg shin buat.. hari ahad.. hari duduk rumah.. rehat rehat... simpan tenaga.. sempat la basuh pakaian.. then download lagu Sanisah Huri.. huhu... layan citer Ugly Betty..

hari ni gak.. shin terlebih rajin nak belek belek muka ni.. ada kuar sikit jerawat.. aishhh banyak berangan kot.. fantasi 18sx ker... kurang tido ker.. ntah laa


lantas.. shin buat facial kejap.. hik hik.. kembali guna Skin Food.. shin rasa serasi kot ngan produk ni... sekarang ni.. kulit muka shin semakin ajal, berseri, lembut dan tegang.. malah tidak lagi kusam.. guna lah Skin Food.. produk yg memahami kulit anda~ *iklan

tengah ari tadi.. kakak shin datang ngan anak dia.. kitaorg sempat la makan tengah ari jap sesama.. then.. mak shin bilang.. kat belakang umah ada buah kuini.. dia pun x perasan ntah bila pokok kuini tu berbuah.. tetiba jiran shin bagi buah tu kat mak.. dia yang bilang pokok kuini tu berbuah..

shin ngan kakak shin pun gigih pergi belakang umah.. hik hik selamba jer pakai suar pendek tak berbaju.. mmg belanja darah inesen shin kat nyamuk nyamuk.. ngee..


aiyoo sangat banyak buah kuini... camne la mak shin leh x perasan.. ada ke patut dia dok cakap.. dia baru plan nak tebang pokok kuini tu.. haaa la ni terus cancel.. sedap tau buah ni...

pastu shin pasan.. kat pokok buahan yg lain pun dok meriah berbunga.. shin terus larik masuk bilik.. amik camera nak snap snap hahahaha.. gigih tu..


ni namanya bunga buah durian.. hmm x suka durian


ni lak bunga buah rambutan


ni bunga buah rambai


nanas.. shin suka makan buah ni.. sedap + manis macam shin


ni bunga buah manggis.. i like manggis

haaa... nanti 2-3 bulan sure dah dapat makan buah buah ni semua.. nyum nyum... korang nak tak?? meh ar datang bilik shin.. eh eh.. meh ar datang umah shin.. kalo datang bilik shin kang makan buah lain plak agagagaga~

ptg tadi sempat la men tennis 2 jam.. pastu hujan lebat la plak... terus merempit balik umah... sib baek sblm kuar main td shin dah angkat pakaian kat jemuran.. cuma masalahnya.. lom rajin nak melipat ni haa huhu

oklah.. ni dah ready ready nak tido.. esok nak keje.. boring boring.. x sabar nak tunggu sabtu ahad lagi... nak ngabiskan masa 5 hari tu adehhhh... x larat...

sekian ek.. jaga diri k.. mmuahh


hasil arini... hik hik

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

AzAz said...

sedapnya kuini... nakkkkkkk buah ni yg byk bulu tu kan, slalu sangkut di celeh gigi, wat sambal kuini... sedap...

shin ada tanam pokok sukun gak ker?

Terry Verry Berry. said...

x suka durian gak.

memang la merapu citer tu sbb dari mitos ancient greek yang entah apa-apa.. penuh ngan seks, pembunuhan dan keganasan..

p/s : makan buah manyak2.. baru awet muda and comel cam terry. *tips orang2 tua.

Hizami Li said...

wah.
ni taman pokok buah-buahan ke?
ahah~

AkU said...

ba ler abg shin..huhu..xleh join..

clash of titan..not worth it..

facial..patut la berseri-seri..

bestke said...

dah berbunga ke dusun shin

nanti sempat tak masak buah2 tu

masa saya gi rumah shin nanti :-)

suke sangat durian

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : kuini ok skit... bacang yg banyak sabut or bulu... pokok sukun ada.. tp baru nak membesar.. penah nak bebuah tp x menjadi..

terry : always~ hahahaha.. makan buah.. makan sayur... minum air bebanyak... cite tu penuh adegan seks ker?? x pasan lak.. skit jer kot.. tp mmg x besh huhu

hizami : x ar.. main campak campak jer bijik buah kat belakang umah.. tetiba hidup.. ngee.. shin x tau.. sbb shin jarang ke belakang umah.. maybe my mak kot yg tanam.. meh la datang sini.. makan sesama..

aku : hehehe berseri ker?? ala naper x leh join??

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : yer.. lagi 2-3 bulan membesar la buah tu ek.. meh ar dtg.. shin makan gak buah durian ni.. tp x minat.. pening~

ed wonderpet said...

x besh ke citer tu?? ok je ed tgok...huuhuh..

i'm shin... i'm inesen said...

ed : like ur mum said xbest... shin ckp x best.. terry ckp xbest.. ntah baper ramai lagi ckp x best.. agagagaga... xper.. cuba lain kali.. try ajak shin tengok cite yg betul2 best ek hik hik

SALHAN4748 said...

seronoknya shin dapat makan buah2an kg...seronok juga kalau tinggal di kampung

Adam said...

Adam nak jugak buah shin~~ wat mai sini skit~~~

i'm shin... i'm inesen said...

salhan : best best.. leh makan buah buah kampong, makanan kampong, ayam kampong, anak ikan kampong... fresh fresh lagi...

adam : meh la sini...

AkU said...

berseri kot..heheh..
exam week ler..huhuh..

Lelaki Homo said...

Eh sama la. LH pun terperasan yang sekarang musim pokok buah berbunga. Tak sabar nak tunggu musim buah. Yummy! LH suka mempelam, manggis, durian! dll.