Saturday, April 17, 2010

bye bye Betty


akhirnya.. cerita Ugly Betty abisss suda .. hmm smlm shin berjaya menyedut episod terakhir Ugly Betty.. mekasih untuk encik Azaz.. yg selalu bg shin link Ugly Betty... lepas ni xde dah kann... sob sob~

well well.. citer Ugly Betty ni takat sampai season 4 jer.. x tau la mana silapnya.. padahal cite ni best.. agaknya sebab rating jatuh.. so.. x dpt slot kat tv.. so kena la stopkan..

shin ikut cite Ugly Betty ni dari awal lagik... sebelum ni mmg layan la cite asal dia yak dari Sepanyol tu.. Betty La Fea. Tp Ugly Betty ni xde la copy bulat bulat citer asal.. jauh sangat menyimpang huhu..

tp sebab Betty ni cerdik... memang nampak la minah ni menarik.. ngan sifat inesen dia, gelabah dia, selalu kena buli.. huhu cuma Betty sangat bernasib baik.. selalu dapat boifren yg howt howt huhu... siot jer kan...


mula mula episod dulu.. betty memang x cantik.. ngan pakaian ntah apa ntah.. tapi lama lama... Betty mula nampak menarik, walau still suka pakai baju yg meriah kalernya.. tp tetap nampak unik menarik... huhu


tp paling shin suka dekat dekat finale episode... hmm 17, 18 ngan 19. Best sangat.. camne Justin jumpa Austin, depa kapel. Then Hilda kawen.. pastu Daniel mula mcm jatuh hati kat Betty.. huhu seronok sgt...


semua pelakon yg berlakon dalam cite ni best best.. watak diaorg senang nak ingat.. memasing ada karektor memasing.. mungkin ianya spontan.. tp paling best Amanda ngan Marc.. dua makhluk perosak, huru hara, notty, kelakar.. semua bagi dua orang ni huhu... memasing memang cukup sempurna kalo bedua.. ada jer depa bikin huhu... tp depa xleh xde Betty.. walaupun depa kaco2 Betty... sebenarnya diaorg sayang Betty.. terharu~


pelukan ikhlas Marc kat Betty


satu lagi watak yg shin suka.. Claire Meade.. huhuhu even dah tua.. sentiasa nampak howt... bergaya... shin x kan lepas pandang kalo ada scene dia.. huhu..

moral of the story cite ni.. hm walaupun kita x lawa... banyak kekurangan bebanding ngan orang lain... hargai la org yg rapat ngan kita.. sebab hanya diaorg yg memahami kita.. dan mesti ada sesuatu yg ada dalam diri kita.. bole membuatkan orang lain akan tertarik.. mungkin amik masa.. tp terima diri kita seadanya.. jgn takut takut buat perubahan.. walau pun x besar.. at least.. kita akan happy sedikit demi sedikit..

lepas ni.. xde dah Ugly Betty.. rindu la plak, sekian ek.. entri khas utk peminat Ugly Betty!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

asna ashraff said...

aku suke gila watak willy hahaha

si Wilhelmina Slater

i'm shin... i'm inesen said...

willy si pembuli...

AkU said...

Betty tuh innocent mcm Shin an..??
hehehe..

yeah..I Love Wilma..She's howt..

Fauzzan Helmy Anuar said...

Owh ni la kipas susah mati Betty rupenya. Ke dayang istana yang tak mati-mati. Gurau aje eh... Huhuhuhu...

BTW, cerita ni best, even Mie just tengok utk first season aje. Mungkin macam Shin kate, tak dapat sambutan. Mungkin plot dia yang cliche dan sama aje kot???? Kot la kan... So lepas ni terpaksalah tengok cite lain pulak kan?

Mie nak sangat download Desperate Housewives the Movie tu. Best gile!

tengku_fir21 said...

ouwhh...sangant seronok...

Lelaki Homo said...

LH tak layan. Layan Biggest Loser je. Hahaha.

i'm shin... i'm inesen said...

aku : betty inesen cam shin

fauzan : best sgt cite ni... suka suka

fir : kaannnn!

LH : besh ler