Tuesday, July 20, 2010

kakakikikakikukaku <-- haa ckp ler lelaju ek


When your feet hurt, you hurt all over." Dr William M Scholl

hmm.. hye kengkawan.. shin kembali bersiaran.. korang watpe tu??? skrg ni kalo belah selatan tengah dok musim hujan.. belah Kentalan katanya panas terik.. KL rasa mcm Johor gak.. hujan sokmo... negeri panas kat Malaysia ( N9 ngan Melaka ) shin kurang pasti.. depa rasa hujan ker idak huhu... apapon makin dkt ngan bulan Ramadhan.. ngan cuaca x menentu.. ngan musim buahnya lain.. semua senang kena demam la.. batuk la.. aishh.. pandai pandai la jaga diri ek..

tp kalo la nak demam sekalipun.. shin mintak mintak biarlah demam skrg.. xmo demam time puasa nanti.. x larat rasa nya... mcm tahun lepas... shin kena demam time puasa.. sib baek xde sesemer.. kalo ada sesemer , lagi la tak larat...

alkaedahnya.. pesal lak gambo Dr.Scholl jadi gambo utama entri kali ni ek... haaa.. ni la nak cite skit.. ala ala luahan emosi.. nak cite masa siang tadi mcm x sesuai jer.. takut kurang pahala puasa.. kot kot entri ni jadi entri mengumpat plak...

ni haa.. masa shin dok golek golek kat katil.. sempat la dengar mak shin bebel apa ntah kat dapur.. aishhh.. takkan dia ckp sensorang plak kan.. sah sah kat umah ada kami bedua jer time tu.. nak tak nak.. shin kuar bilik pi dapur.. dok layan.. apa lak yg mak shin nak cakap...

rupanya.. dia nak nunjuk gambo kar surat khabar arini... kat utusan malaysia.. ada cite pasal kasut scholl.. adehhh nampak jer dia ni tau... pastu dia ckp laa... dia teringin nak pakai.. sbb dia penah tengok, harga nya mahal.. lebih dua ratus ringgit..

haa tau pun kann harganya mahal.. motip nak suh shin belikan.. besday dah lepas kan.. tp shin ckp dalam ati jer laa.. hik hik.. kang ckp depan depan.. derhaka.. tak pasal pasal jadi batu giling time tu jugak.. lagipun.. puasa seorang muslim tu tak di terima kalo kita derhaka kat ibu bapa kita.. *nanges


ni contoh jer... pattern sandal dr school mmg pattern org tua

taste mak shin ni mmg x bole blah tau.. cerewet dah satu hal laa.. sbb shin penah la belikan tudung, belikan gelang.. semua dia x kenan.. tp dia amik la jugak.. cuma kalo dia x kenan dia akan ckp time tu jugak.. '' lain kali kalo nak belikan mak.. beli cam bla bla bla.. '' haa demand kan...

kalo dia kenan.. dia akan selalu pakai... kalo tak kenan.. alamatnya terperuk dalam lemari dia.. tu yg malas kekadang kalo nak belikan apa apa...

shin penah la ikot kawan shin Mohd Shamsul Bahari tu belikan kasut mak dia kat dr scholl ni.. memang susah nak cari pattern yg menarik perhatian shin.. pastu harga dia, mahal giler.. benci tengok tag harga dia.. x tau la mahal sbb kualiti atau pon mahal sbb brand...

mungkin kalo kengkawan yg dah penah pakai brand ni leh dapat rasa beza nya kot.. pakai kasut dr scholl ngan kasut2 lain.. Bata ker, Hush Puppies ker.. dr cardin ker.. mcm shin.. x tau ler.. shin jarang beli kasut.. last beli kastu Crocs ''palsu'' huhu...

pastu.. yg shin sentap.. pesal la mak shin mintak kat shin.. mintak la kat anak anak dia yg lain... anak dia ada ramai... yg dia selalu marah.. yg selalu dia bebel ni gak la dia mintak ek.. adehhh...

lagi menyentapkan.. adik shin baru beli suar Levi's.. amboii.. bukan main dia ek.. seronok ngabiskan duit gaji dia beli macam macam.. aritu nampak dia beli kasut Adidas.. tu lom beli rokok dia..

shin ni haaa.. betahun2 x beli suar jalan.. sedey tau.. gaji asyik bayar hutang.. bill kat umah parent.. bil kat umah bujang.. pastu mak shin asyik bebel shin kuat jalan.. adehh nak jer shin ckp kat mak.. sebulan lepas bayar itu ini.. simpan skit.. adalah bersih shin buat joli x sampai dua ratus ringgit.. haa itu utk sebulan nyer belanja.. mana nak jalan jalan.. mana nak beli keperluan sendiri.. ni ada la tinggal seratus ringgit nak sampaikan gaji depan.. *cedey

moral of the storynya : mahap yer mak... x mampu la nak belikan kasut mak ni.. pastu nak kaler merah kaedahnya.. susah nak cari saiz kaki mak.. beso sangat.. saiz 8... huhu

shin rasa kan.. shin suka kaler merah sbb menurun dari mak shin.. feveret dia kaler merah gak huhu...

nnt la, kalo rasa ada duit lebih ker.. rejeki terpijak... leh belikan kasut mak tu.. kot kot nnt lepas pakai kasut dr scholl ni, kaki mak beransur pulih.. xde la sakit sakit kannn.. maklum la.. kasut mahal... shin pakai Rm17.90 ker.. patut la sakit sakit time jalan.. huhu

p/s : sempat shin lipat keratan surat khabar yg ada artikel dr scholl tu.. kot kot nnt leh survey dulu time jenjalan..

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Terry The Terrible said...

kasut ! nak beli kasut lagi nanti~ wee~

i'm shin... i'm inesen said...

terry : antu shoping la katakan...

flyz said...

penatkan nk jaga ati owg nih?...tp xpe..mak dikecualikan..syurga bwh tapak kaki ibu..hu..hu..

i'm shin... i'm inesen said...

flyz : iyo... tp.. ikot kemampuan ler huhu..