Thursday, July 1, 2010

sesuatu dari hati 2

semalam petang.. shin terasa nak call mak... shin nak tanya pasal kunci umah bujang shin yg tercicir.. kot kot ada dalam kete... masa tu mak baru jer sampai umah, keluar ngan babah pi pasar.. hmm mak cakap xde jumpa la plak kunci tu.. puas shin pikir, kat mana la shin letak.. last shin bawak masa nak pi bayar bil semalam kat pejabat pos.. tp kunci tu shin just letak dalam kete.. then shin simpan semula dalam beg... cuai tul..

tapi sebelum shin letak tepon.. mak ada cakap something... shin dah rasa x sedap ati.. mak selalu macam tu.. mungkin sifat cuai shin tu menurun dari mak.. cuma mak nyer cuai lagi teruk.. sebab dah banyak kali berlaku...

then baru jap pagi ni shin tanya mak lagi pasal problem dia tu.. sambil wat apa benda ntah kat dapur tu, dia dok cakap.. memang xleh wat per.. aishhhhhh senangnya ckp.. shin malas nak membebel pepagi ni.. shin xmo sakitkan hati mak yg tengah susah hati..

entah la.. shin pon xleh nak tolong bab ni.. kalo la shin ni berkemampuan.. dah lama shin tolong.. cuma shin xleh nengok muka mak lama lama pagi ni.. walau mak macam x tunjuk reaksi susah hati mak tu, tp shin tau... macam macam mak pikir camne nak settlekan benda tu.. cuma mak xmo nampakkan sangat yg mak ni ada problem..

sama gak masa arwah nenek meninggal, arwah pak ngah meninggal.. mak x tunjuk mak sedih kat semua org, mak tak nanges pon... tp masa kita bebual bedua.. kuar jugak air mata mak tu..

hmm.. maap lah mak... shin x leh nak tolong.. tp siyes.. shin rasa susah hati ngan benda ni.. mungkin Allah nak uji mak... walaupun mak ckp shin ni anak mak paling degil.. tp mak nak gak ckp benda benda camni kat shin.. bukan kat orang len... even mak dok pesan kat shin, xmo babah tau... mak.. shin sayang kat mak... even shin x pernah sebut depan mak.. tp mmg ni la hakikatnya... semoga cpt2 settle poblem mak tu..

ouh.. pagi ni gak shin dah jumpa kunci tu.. dalam beg gak.. cuma terkuar dari bekas dia.. kalau la masalah mak tu leh settle mcm masalah kunci shin tu.. alangkah bagusnya..

(╥_╥)


sekian~

*i'm shin.. i'm inensen

8 comments:

Prince Patrick said...

Kuatkan hati shin ....

i'm shin... i'm inesen said...

patrick : InsyaAllah.. shin x suka ada masalah.. dan x suka org2 yg shin syg ada masalah.. nak semua org hepi

@reltzsensei said...

chill ek..

yoro okino said...

good boy..^^

AzAz said...

selalunya anak yg paling degil yg paling disayangi... nama slalu dipanggil2... nama anak yg baek x slalu terpachul dr molot, x g2?

ni klu mak suruh kawen ni, camner? nk degil tahap dewa ker atau trus jer ikot? :)

bab lafaz sayang kt mak mmg susah, segan + malu + x biasa + alasan + bla bla bla TAPI kalau kt lover, laju jer, x g2?

Prince Patrick said...

Tapi abang shin kena faham yang bukan kita nak masalah tapi masalah yang mencari kita. Kalau semua benda hepi dalam hidup, hidup itu takkan sempurna, hidup harus up and down baru kita boleh lebih bersemangat untuk masalah yang akan datang. Walaupun abang shin tak dapat nak tolong ibu abang tapi saya pasti yang ibu abang shin mesti faham perasaan dan keadaan abang shin.

i'm shin... i'm inesen said...

TQ guys..i feel better now

Prince Patrick said...

Happy to hear that :)