Sunday, September 19, 2010

acara hari minggu


lastday becuti... adehhhh x puas lagi ni... mcm cpt bebeno abis cuti... esok dah nak kena naik keje semula.. ala... kalo cuti raya sebulan kan best.. (╥_╥)

dari awal cuti raya aritu shin dok asyik melepek jer.. penat kan puasa.. pastu masa raya petama sampai raya ke4 bz beraya.. then baki cuti tu shin banyak golek golek atas katil.. main tenet sehari suntuk ngee.. tetiba ari last cuti ni bersemangat nak ngemas umah bujang...

hampir dua bulan ler shin x lepak lelama kat umah bujang.. kalo ada datang pun sekejap jer.. then arini shin amik mood raya untuk mengemas apa yg patut.. haa selalu org ngemas umah sebelum raya ek.. tp shin tengah musim raya baru nak ngemas ngee~

lagipon tahun ni shin x bercadang pun nak bikin open house.. kalo ada kengkawan keje suh wat.. shin wat muka seposen jer la.. malas nak layan.. kalo dorang nak wat pon shin pegi mana yg dekat dekat jer... lain la kalo ada org amik.. baru shin gi.. demand x?? huhu

so awal awal pagi shin dah mangun ( kul 10 pagi kira awal la kan ), spoiled la.. leh plak mimpi bos shin si daimon san tu..mimpi ngeri tu.. adehhhh macam tau tau la esok nak kena hadap muka dia.. dah la duit raya dia bagi dah guna... x cukup.. nak lagiiiiiiiiii!

x abes mimpi daimon.. shin mimpi ada sorang kawan ni.. agagaga.. camne ntah leh mimpi dia.. takkan dia rindu kat shin kot.. mimpi kitaorg berkhalwat dalam bilik.. romen romen.. pastu ada budak ngendap... hahaha.. kalut.. leh pasan lak ada mata kat celah lubang... spoiled kuasa dua.. x sempat klimaks laa.. adehhh~

eh.. kan nak cite pasal ngemas umah hehehe... k sambung balik... lepas besiap.. bersarapan dulu... alas perut.. nak kena keja berat.. so anggut la apa yg patut dari umah.. parang, cangkul semua, batang mop... semua la.. almaklum ar.. umah bujang shin kecik.. nnt kalo beli barang2 tu semua nak letak mana?? letak kat luar mau kena rembat.. kann ( padahal sengkek ) ngee~

sampai jer umah bujang.. benda pertama yg shin buat.. on lappy dulu hahaha.. walaupun line 3G non adoo stabil.. tp leh la dari xde.. then bukan baju... bukan nak pose seksi.. tp lebih selesa x pakai baju kan.. lagi pun xde org kat sini.. shin sorang2 jugak.. jiran kiri kanan non ado kat umah..

memula shin bersihkan longkang dulu.. haa rumput2 semua shin cabut.. kasi licin.. dari longkang depan umah sampai ler longkang belakang umah... bila dah bersih.. shin sapu lak daun daun pokok buah rambutan kat depan umah. .adehh banyak la plak.. then sampah tu semua shin masukkan dalam beg sampah.. terus letak depan umah.. nnt lori sampah kasi angkut.. xde la wat pembakaran terbuka kannn~

siap tu semua.. x terus duduk.. shin mula menyampu dari bilik sampai ke ruang tamu.. terus ke dapur.. haaa.. kurang asam punya cicak.. dia ingat umah shin ni jamban dia ker apa.. berterabur najis dia situ sana sini.. punya la melekat.. sib baek la lepas tu shin nak mengemop.. x peri kemanusiaan tul cicak ni.. nyusahkan shin jer..


abis menyampu.. shin mengemop plak.. dari air sabun nya kaler puteh.. terus bertukar kaler hitam ngee... nampak sgt kotor kan.. haa ni baru 2 bulan x bersihkan umah.. kalo 5 bulan.. ni pun dah banyak sawang kat umah ni.. adehhh.. mcm umah tinggal ( memang pun ) ngee~

siap mengemop.. shin cuci toilet.. cuci bilik mandi.. kasi bersih.. berkilat.. sental sehabis kudrat.. wahhh gitu ek.. kudrat la plak.. gasak.. sambil shin berpesbuk kejap.. mana tau jodoh mari.. hahahaha~


lepas tu shin kena basuh segala pinggal yg ada atas meja.. sib baek x semua shin kuarkan.. mana yg shin pakai jer.. even x banyak tp lecey gak la.. byk gak nak kena basuh.. risau.. kalo kalo cicak ngan lipas leh main sembunyik ibu kat pinggan tu semua.. yuks...

then ni dah siap semua.. shin tinggal kemas kemas jer apa yg patut.. pastu leh la shin bersiap pi umah kakak shin.. makan.. lapo sgt ni... balik umah kang nak kena gosok baju semua... prepare awal awal utk pegi keje sok... huhu

ok ek semua.. selamat mengabiskan saki baki cuti yg ada... jumpa lagi di lain siara yer.. cayang semua.. muahhhhhhhhh.. ehmm nak duet raya bley????

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan said...

haaaaaa..cekci ekk..nk kne babap ni..


sodih lor..sok dh nk jln kn keja as usual...

neway slamat bekerja tok ESOK !!!

ashraff said...

sempat lagi citer pasal mimpi kaan. tak inesen betul la...

hahaha selamat hari raya. hari tu tak wish pon lagi :D

nak duet aye!!!

i'm shin... i'm inesen said...

ahamd fauzi aryaan : mana ada seksi.. x baek buli budak baek mcm shin ni ek.... tu ar.. esok keje dah.. cedey tul... selamat di kejekan ek sok~

i'm shin... i'm inesen said...

ashraff : selamat hari raya ek.. duet raya xde

Hizami Rahim said...

erk.
rajin pulak dia.
haha.
;D

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : rajin pulak?? aish mmg rajin laa.. dah nama pun dak baek.. ngee~

@yue said...

grr..aurat..kurg phala pose aku rini nok..

i'm shin... i'm inesen said...

ayu : huhu... aiyoo x tau.. its not my fault ek