Wednesday, September 15, 2010

cerita pasal raya


kejap jer dah raya ke 6 ek.. aduhai... shin pun bz beraya... sampai x sempat nak mengupdate blog.. ngee.. tp rasanya lom basi lagi kalo shin tepek gambo and cite pasal raya ek..

raya tahun ni.. Alhamdulillah.. shin rasa seronok.. walaupun x semeriah tahun lepas... atleast masih mampu rasa keseronokkan tu.. berkumpul ngan family, kengkawan rapat.. saudara mara.. itu yg penting.. xde istilah hadap TV time raya raya.. shin pulun habis beraya.. perut ni sentiasa penuh.. penat mengunyah..

Alhamdulillah.. Tuhan sembuhkan sakit mata shin sehari sebelum raya.. even masa 1st day raya tu still ada nampak skit.. tp ok la dari yg sebelumnya.. huhu kalo tak.. nanges.. xmo kuar beraya.. malu...

haa xmo cite panjang.. shin nak tepek gambo gambo masa hari raya pertama itu hari.. biar mendap korang bukak page ni hehehe...


lepas jer bertakbir kat masjid.. solat Isya'... shin cepat2 balik umah... babah pun lepas balik dari masjid.. terus prepare utk buat majlis Tahlil dan doa kirim arwah utk adik beradik, saudara mara kitaorg yg dah meninggal dunia... semua adik beradik shin berkumpul kat umah malam tu...



malam raya.. memasing dah pakai baju raya.. huhu ada yg x mo pakai.. sayang kot.. takut kotor.. sbb esoknya kan nak kena pakai lagi.. sib baek la shin wat baju dua pasang.. mmg selalunya.. shin pakai baju melayu baru time malam raya tu... masa kat masjid sampai ada org tego.. shin sorang pakai baju raya hehehehe

majlis tahlil kitaorg abis jam 11.30 malam camtu.. letih.. pastu makan makan sat.. ketupat bukan maen banyak lagi.. yg wat sendiri lain.. yg jiran2 bagi lain.. time banyak camni.. mcm x teringin sgt nak makan... nnt bila dah xde.. haa time tu laaa baru teringat ingat.. biasa nya mcm tu ar.. then kul 12 lebih baru dapat menyelippingkan beauty..


kul 6.30 pgi bangun tido... adik beradik lain masih ramai lom bangun.. xmo la berebut bilik mandi.. berebut iron baju.. haa malam td dah iron baju.. tp pagi tu nak iron lagi sekali... hehehe.. pastu terus pi mandi... then pi bekfes sorang sorang..

kul 7.30 dah segak bergaya... berbaju melayu.. bersongkok.. bersamping.. terus shin pi amik encik Mohd Shamsul Bahari kat umah mak dia... kitaorg terus pi masjid nak solat sunat Hari Raya..

cuaca pagi tu x berapa ngam laa.. mendung awan kelabu.. gerimis lebat lak tu.. aishhh tahun ni x sempat nak cuci mata lelama.. x dpt nak amik gambo budak budak jambu berbaju melayu.. ala kempunan tul...



jadi laaa.. buat kenangan


lepas jer balik dari masjid.. cecepat shin pi kubur arwah abang ngan arwah nenek.. sbb takut hujan lebat.. ramainya org kat kubur.. berbaju warna warni ngee.. time ni laa x takut pi kubur kan.. cuba ari lain? huhu

balik dari kubur.. seisi bermaaf maafan dan bergambo sakan... tp tahun ni mcm rushing plak.. boring tul.. sbb babah x sabar nak pi marhaban.. ntah apa apa..


mak + babah = selalu nak bercekau.. ada jer nak gado


kakak sulung.. sorang jer pompuan dalam adik beradik shin


abang no 3



kecik besar semua dpt duit raya.. tawun ni hadiah xde hehe


yok bergambo



ni la family shin.. tp ada yg xde dalam gambo ni..


penyeri family kitaorg..


family abang no 2


family abang no 3


family abang no 4


family abang no 5


yak ni jer bujang pemalu lagi inesen

then shin plak dok snap snap gambo anak buah.. memasing kepala angin.. huhu kena sabo skit la... lelebih lagi si adam tu.. moody manjang


adam ashrafff


zaidi ngan adam


dak kerek nak jadi cameraman


mardiah ngan mawaddah


maisara


farhan ngan umairah

haaa.. lepas abis bergambo.. terus ramai ramai pi marhaban.. 24 bijik umah kena abiskan sblm solat Jumaat... letih.... haa nnt shin sambung entri lain plak ek.. jumpa lagi

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Prince Patrick said...

Bestnyer beraya, nak jugak beraya...apa2 pun harap bang shin2 happy :)

kodok said...

Encik Shin, awak kelihatan kacak dengan baju Melayu warna itew! Tak tipew, ikhlas ni.

Hizami Rahim said...

wah.
wah.
wah.
cantik background dia.
;)

Terry The Terrible said...

Selamat Hari Raya Shin :)

best nyer extended family yang besar macam tu.. heee~ <3.

ehhhhh.... raya dah semakin tak meriah bila kita semakin kertu! haha~!

Afzainizam said...

selamat hari raya lahhhh... maaf zahir batin ....

wehhhhh ko snap gambau sakan lahhh taun ni.... best gilerrrr.... aku baru aje turun kahang barat lalu singgah kat tempat ko.... raya kat umah member aku ni.... alahhhh sorry tak singgah pasal ko tak jemput datang umah pun

i'm shin... i'm inesen said...

patrick : meh dtg raya

i'm shin... i'm inesen said...

kodok : mekaseh.. malu shin~

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : meh sini.. shin amik gambo dia bebanyak ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

terry : shin ok jer... makin lama.. makin tau pengertian raya..

i'm shin... i'm inesen said...

afzainizam : meh la dtg beraya