Thursday, September 23, 2010

open house... apa relevannya??


agagaga... tepek gambo lama.. gambo bulan Julai aritu... masa tu shin tembam lagik.. tp puasa aritu dah turun berat dkt 2 kilo... haaa skrg ni dah 55kg.. tu timbang sambil pakai baju.. kalo sambil togel.. ntah ntah 54kg... shin kena naikkan balik jadi 56kg atau 57kg.. can't more than that...

bila dah abis raya ni.. sekonyong konyong manusia ni nak wat open house kan... memasing xmo ngalah.. situ sana sini nak wat open house.. yg seronoknya orang bujang ler.. jimat skit bulan ni.. makan free.. ngee.. kekadang sehari sampai 2-3 bijik buah rumah nak kena pegi...


haaa ni schedule utk tahun ni nyer open house... malam ni jer ada 4 bijik buah rumah... fuiyoooh.. banyak tu.. larat ker??? kengkawan dah sibuk tanya.. umah shin bila nak wat.. hmm tahun ni memang shin tak buat.. lagipun shin kan bujang lagik... cukup laa tahun tahun sudah shin buat... pastu ramai plak komplen mcm mcm kan.. so tahun ni xmo daaa... bukan majuk.. tp memang malas... tahun ni shin nak pegi umah yg dekat dekat jer.. yg jauh jauh tu.. harap maap la ek..

sebut pasal open house ni kann.. korang rasa... apa relevannya utk masyarakat kita dalam merayakan Hari Raya tiap tiap tahun.. rasanya masa shin kekecik dulu.. xde open house ni semua.. time makan makan besar tu.. hanya masa satu hari raya jer la kan...

mungkin ada tuan umah yg berniat nak sedekah.. menjamu kawan kawan.. tp jiran jiran kiri kanan.. depan belakang.. xde plak di jemput.. haaa kan jadi bahan fitnah. umpatan kannn...

ada jugak persis tuan umah yg bikin open house sambil nak tayang umah baru.. perabot baru.. laki baru huhu... haa.. pun ada.. sapa ckp xde kannnn... mcm mcm hal laa..

xper la ek.. dah org jemput pi open house.. kita pon pegi jer la.. tp sapa sapa yg nak buat open house tu.. biarlah niat tu ikhlas... buat la sekadar yg mampu.. jgn ikot sangat napsu kawan kawan yg demand nak makan tu nak makan ni.. haa buat jgn sampai kita rasa terbeban plak... makanan tu jangan la sampai membazir tul x~

tahun ni.. shin dah pegi 2 umah open house kawan kawan yg bukan kawan sekerja.. seronok ar jugak... yer la.. pegi umah org.. pastu kita x kenal kawan kawan dia.. haa time tu la boleh tayang muka.. tayang peribadi... kot kot ada yg berkenan.. leh la bertemu jodoh kan.. huhu...

bila pergi open house umah kawan sekerja ni.. haa balik balik muka org tu jugak.. pegi umah org tu jumpa ko... pegi umah org len.. muka ko lagik... ngee... camne nak selera makan??? haaa x pasal pasal makanan yg tuan umah hidangkan x habis... aishhh...

moral of the story.. kengkawan pesbuk.. kengkawan blogger ni semua xmo ajak shin pegi open house umah korang ker?? x reti reti invite??? ngee~

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

pakcik said...

Open house? ..which culture is this from..?

||| PöJìé PööH ||| said...

Nak sangat buat open house tapi selalu jer ada halangan..

Love,
PojiePooh Abdullah

Ahmad Fauzi Aryaan said...

shin..meh la menjemput umah kte..next week...

ni bukn nk tyanag bini ke, kucing parsian bru ke hape..jz niat baik je ni tok jamu kwn2 n sdare sume....*bole???

ed wonderpet said...

sebab bila wat open house.. time tu je la dapat jmp kawan...sekali harung.. lgpon masing2 kerja jauh2.. so bila wat open house.. senang kan... lgpon ley jugak nk cri jodoh..mana tau melekat ke.. heheheheheehhee

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : entah ler

i'm shin... i'm inesen said...

pohjie : iyo la tu

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : hmm dah terlepas ek.. wat open house utk shin jer huhu

i'm shin... i'm inesen said...

ed : ko nk cari jodoh per lg?? x cukup2??

ed wonderpet said...

bukan utk aq la der.. utk kengkawan yang kesunyian,, hahahahahaha