Wednesday, September 29, 2010

mimpi ku aneh aneh


adehhh.. lama x bersiaran ek.. rindu nak menaip... ngee... korang rindu kat shin x??? haaaa jgn malu malu.. sapa rindu shin angkat tangan!!! wahhh sampai dua tangan sekali korang angkat yer.. mekacehhhhhhh~

arini ok skit la.. demam pun dah kurang.. badan ni still lagi panas.. pening pening lalat, langau semua ada lagi.. tekak rasa payau payau.. mc 2 hari ngee~

malam tadi kul 9 lebih dah tetido.. x sempat nak shutdown lappy.. tau tau jer dah pitam.. haaa kengkawan nak tau tak.. shin mimpi aneh malam tadi... ngee.. haa meh shin cite mimpi aneh shin tu..

kejadian bermula kat sebuah umah.. masa tu shin ngan kengawan ( x kenal pun sapa dorang ) baru balik jalan jalan... tetiba ada org jahat serbu umah kitaorg.. dorang paksa masuk dalam kenderaan dorang.. then bawak kitaorg pegi mana ntah.... tau tau jer dah sampai kat hutan.. naik gunung... shin x paham dorang ckp apa.. sbb dorang x guna bahasa kebangsaan kita, bahasa melayu @ rojak ( melayu + omputeh )

then terus masuk part lain.. kitaorg try larikkan diri.. masa tu.. ada kawan shin ( agak kacak yer ) dia tekad nak terjun dari gunung tu.. bawah tu sungai... then kitaorg dok pujuk dia.. x sempat ckp.. dia dah terjun... cebussssssss... then x semena mena shin yg takut gayat ni pun terjun gak.. motip kannn 'you jump.. i jump'... mujur kacak.. kalo x kacak?? u jump la sorang sorang, i xmo jump.. i nak carik lain... bole???

sib baik shin terer berenang.. cuma takut ada buaya la.. then kaki shin mcm kena gigit something.. tengok ikan dalam sgt tu sgt la banyak.. cpt2 shin pegi tepi tebing.. geli sgt.. pastu kawan shin yg kacak tu... hulur tangan.. tp x sampai.. last last shin naek sendiri... hampeh.. baru nak ada scene romantik..

pastu kitaorg bedua pun bejalan ar.. lalu tepi semak.. haaa bukan buat apa dalam semak tu... cuma nak cari jalan kuar dari hutan.. tetiba ada nampak ada org.. dorang ckp bahasa apa ntah.. shin bajet dorang semua org Thailand.. shin menyorok.. tp dorang nampak kawan shin yg kacak tu.. terus dorang serang.. camne ntah tetiba shin ngan kawan shin tu ada pistol... hahaha..

tp shin kan anti kegaganasan.. shin dengar la bunyik tembak menembak.. shin xmo guna pistol.. shin try communicate ngan dorang.. ckp omputeh la.. shin bagitau shin dari Malaysia.. kena kidnap.. pastu shin tunjuk la seberang sungai tu.. ada pondok2.. kat situ kawan kawan shin yg lain kena kidnap.. pastu org2 Thailand tu pun mcm paham jer.. dia bawak shin ngan kawan shin pi tempat dia..

terus scene kat umah orang Thailand tu.. mcm xde apa apa berlaku.. makan makan.. xde pun ckp nak selamatkan shin ngan kawan kawan shin.. pastu ada sorang mamat ni.. puak puak diaorg.. muka mcm melayu.. tp shin tengok dia sembah mcm patung buddha.. adehh.. pastu dia pi luar umah... nak sidai baju

shin kuar dari umah tu.. tetiba nampak 2 org abang shin.. dorang bikin layang layang.. adehhh camne korang leh masuk dalam mimpi shin ni???

then puak Thailand yg muka cam melayu tu panggil shin.. haaaa dia ckp la... dia org melayu.. asalnya dia askar.. tp kawan kawan askar dia.. semua kena bunuh ngan puak Thailand ni.. polis pun kena bunuh... tp dia x kena bunuh.. dia kena kawen ngan puak tu... pastu dia pun hidup mcm dorang.. dia suruh shin larik dari situ..

terus masuk part shin tengok abang abang shin naikkan layang layang.. fuiyoooo beso layang layangnya... hahaha.. motip sgt..

pastu.. masuk scene shin larik dari puak Thailand tu... tp kawan shin yg kacak tu xde.. yg ada kawan pompuan lak.. adehhh mana plak datang pompuan ni.. hampeh..

jenuh la shin redah semak samun.. hutan belukar... tetiba shin dah sampai penghujung hutan.. haa kat hujung ni la yg leh temukan tempat kawan kawan shin yg lain kena kidnap... tetiba shin nampak kerete polis.. shin larik ke arah kete polis tu... dorang berenti... tp masa nak naek tu.. tetiba org jahat yg mula2 kidnap shin tu perasan.. dia kejar.. kete polis tu gerak da.. shin x sempat naek...

pastu kawan kawan yg kena kidnap pun cuba larikkan diri... bukan dorang jer.. ramai lagi yg kena kidnap... dorang semua larikkan diri...

tetiba shin mcm hero.. leh lawan2 ngan org jahat tu semua.. siap pakai lembing la.. tengok2 org jahat tu bawak mercun... adehhh x aci...

masa lawan lawan tu shin perasan.. eh.. CELINE DION pun kena kidnap.. dia pun dok larikkan diri... adehhhh tetiba celine dion ada skali.. itu la klimaksnya.. tau tau jer.. dah pagi...

camtu la kesahnya mimpi shin... lama x update blog kan.. jadi la kan.. cite cite ngarut camni.. sib baek mimpi aneh.. kalo mimpi basah?? nak kena cite gak ker??


tekak nak makan jeruk betik!!!!

sekian

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

@yue said...

asik demam je ko ni...
kene kawen ni...
bru sehat...

i'm shin... i'm inesen said...

ayu : motip?? kalo kawen demam slalu gak cmner?? kawen lg?? huhu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kawen cpt shin...sure x demm dh...

mengidam mkn betik lorr..rya ni x jmpa pon..

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : ngee.. kawen?? no komen... tu ar.. skrg nak cari betik dalam telap payah tul

||| PöJìé PööH ||| said...

Orang demam ngarot² jer mimpi dia..

Love,
PojiePooh Abdullah

Shin Ashruff Abdullah said...

twin aku mmg suka merepek bila demem.. haha..!!

i'm shin... i'm inesen said...

pohjie : buwekkkk~

i'm shin... i'm inesen said...

shin : hahaha sib baek xde mimpi bukan bukan.. buat groupy twink ker hahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

betik dlm telap??? x paham..ilmu x tinggi lorr...