Sunday, October 3, 2010

acara hari minggu


adehhh lotih shin... ni baru jer sampai umah... kengkawan ada yg call ajak pi open house.. malas nak layan.. nak rehat2 kat umah... 3 hari meraya pi umah sedara mara.. jemputan kawen.. penat merewang lain.. penat dalam kete lain... kalo ada org picit picit sekarang ni kan best... nikmat jer~

haaa 1st time ler shin bebetul jenjalan kat area Segamat tu... xde la mcm best bando dia hahahaha... mungkin sbb shin x suka sgt jalan kat bando.. yg shin suka.. jalan jalan kat area tempat shin.. bando tenggara.. ngee.. xde haper.. tp dah tempat sendiri...

try gak cari Kolam Air Panas kat labis tu.. tp x jumpa ler... puas dok merayau.. signboard dia kelammmm jer.. tanya org kat area situ pun depa mcm x tau jer.. last last.. x jumpa.. dan patah balik jer...


sib baek la shin bawak lappy.. x bosan sgt


rajen kan shin.... haaa.. sampai jer kat umah makcik kat felda maokil tu.. meriah ngan sedara mara.. seronok.. lelebih lagi depa panggil panggil nama shin.. biasa la.. budak baek.. sapa yg x suka kannn ngee.. tp shin elak la duduk dekat ngan mak long shin.. dia suka tarik pipi shin... lepas salam ngan dia.. terus dok jejauh hehe.. pastu shin tolong la apa yg patut.. shin ajak kakak ipar shin.. abang shin tolong kat dapur.. sib baek ada kitaorg~

hmm makcik shin ni jenis selamba jer.. hantaran anak dia kawen Rm400o jer.. kosong.. xde barang hantaran... bertunang sebulan jer.. 1st time kawenkan anak.. mungkin anak dara dia dah birah nak kawen.. haaa lantak ko la.. pi la kawen.. kang lambat2 kang.. susah la plak.. lagi dok jauh ngan family..

tp yg x bestnya.. depa xde plak upah mak andam ker apa.. so terkontang kanting la pengantin tu.. semua wat sendiri... shin plak x reti nak nolong.. shin cuma tolong pakaikan sampin pengantin lelaki jer masa nak pi nikah malam tu.. opocot.. nebes lak nak pakaikan samping utk org x kenal ni... lagi tersentuh benda yg x patut.. dkt lebih 6 kali la jugak.. hahahaha ampun pengantin pompuan... shin x sengaja merasmikan kejap~


yg palin hazab sekali.. pengantin lelaki nebes bukan main.. 5 kali akad nikah x pass pass.. sampai tok kadi suh pengantin amik air semayang lagi skali... haa last last tok kadi tulis kad kertas.. akad yg patut lelaki tu sebut.. baru la ok.. masuk kali ke 6.. adehhh nak nanges tunggu sah nikahnyaaa... buwekkk~


mungkin pengantin lelaki pompuan ni x ramai kawan.. so kengkawan dia ciput jer yg datang.. balik balik muka bebudak ni.. nasib baik ada yg menggiurkan.. dari malam bawak ke siang.. haa semua ni adik beradik.. jgn x tau ngee..

penatnya kan pegi majlis kawen.. perut shin lak kalah ngan nasik minyak.. ni asyik kuar masuk toilet jer kejenya.. *nanges

tadi masa otw balik dari Segamat.. kete shin sangkut lak kat area hway simpang renggam... minyak enjin keringgg.. adehhh.. sblm raya tu shin dah antar serice.. pesal jadi lagu ni.. babah shin yg antar bengkel.. kebetulan shin main kutu utk bayar roadtax.. dpt Rm900... duit roadtax Rm400, belen tu semua shin suh babah betulkan kete.. then shin mcm x puas ati la jadi camni.. kalo shin tanya babah.. kang derhaka plak.. buat masa ni shin bersangka baik dulu...


sib baek la dkt ngan tol... kena RM50 hmm sampai jer bengkel.. tokey bengkel tu ckp.. kete jem.. kena bikin laa.. bajet Rm700++, mak oii... dah la kering.. mcm nak nanges dengar... babah suh tukar enjin.. bajet dalam Rm1200++ camtu... entah la.. malas pikir.. shin x leh nak pikir skrg ni...

tadi balik pun semua sumbat kat kete babah.. sib baek la muat... abang shin ngan kakak ipar pun x kesah bersempit sempit.. esok baru tau baper bajet utk betulkan kete.. tokey bengkel tu akan call abang shin... tunggu jer laaa.. *nanges

hmm lepas ni nak mandi la.. sapa nak ikot?? jom!

sekian~

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

shian nye shin...keta rosak ek..

p/s: nk sin chan 2 bley????

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

fuuuhhh lega dpt lepas gian...

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : xleh.. kalo nak.. ngan tuan nya skali.. xde bantal busyuk.. nnt shin xleh tido ngee~

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ooo..kne dpt pakej laa...buy1 free 1 ek..so bole la ngn tuan dia..