Sunday, October 17, 2010

jom kita korek....


erkk.. nak korek apa pepetang ahad ni ek?? huhu.. korang kalo bab korek mengorek.. mmg laju jer ek... haaa ni shin tgh xde kojer.. x tau nak nulis apa.. tetiba timbul idea nak cite pasal diri shin.. ngee.. mana ar tau kan.. ada di antara korang yg ada hati dan perasaan nak ngorat shin.. bole la amik iktibar dari entri kali ni.. hik hik

korang tau x.. kenapa kereta kat Malaysia ni.. kebanyakkanya kaler kusam kusam.. masam lagi kelam.. kelabu asap la.. silver la.. ( eh x sama ek kelabu ngan silver? ) lantakkk... lagi kaler puteh.. hijau... kalo kita drive kat highway tu.. kurang sgt kaler kaler kete yg striking.. tul x??

haaa ni di sebabkan oleh faktor cuaca kat negara kita.. yg beriklim panas lagi gersang.. pemandu Malaysia lak ramai yg samseng.. cepat naek darah.. so kalo wat kete time pepanas.. cpt stress.. lelagi time jem.. atau stress time gado ngan scandal sbb terkantoi dah berbini atau ber boifren.. time period atau simptom monopos dah sampai... mcm2 lagi la..

so bayangkan la kalo kete kete kat Malaysia ni kaler nya striking2... pijar bijik mata ni dok tengok.. haa lagi nambah stress.. tul x... kot kot.. warna leh membenihkan lagi gejala kemalangan jalan raya kat negara kita... haa naya

p/s : ni andaian shin saje ek.. huhu

orait.. shin bukan nak cite pasal kete yer.. tp entri ni shin nak cite pasal kaler... haa shin kalo nak beli baju.. setahun adalah 2-3 kali.. yer la.. shin bukan lelaki metrosexual nak kena bergaya selalu.. shin lelaki kampongsexual.. haaa.. time ada duit leh la beli selai dua.. kalo x.. biasanya shin x kesah sgt pun.. pakai jer baju yg ada... yg penting.. napsu sexual tu sentiasa ada hahaha.. x kesah la metrosexual ker idak...

kalo korang masuk almari shin.. haa masukkkk.. hahaha.. haa kalo korang jenguk almari shin.. sikit skali korang tengok baju kaler hitam.. kaler hijau.. kaler puteh... dan kaler kaler yg lain.. kebanyakkannya.. kaler coklat ngan kaler merah huhu... biru ada la jugak.. pasal shin suka kaler kaler yg berkenaan.. x tau naper...

haa.. shin pun cari la kat tenet.. dok korek rahsia berkenaan ngan kaler kaler ni semua... yok shin bagi korang tau.. info yg shin dapat setelah puas shin dok korek ek... mungkin apa yg di terangkan x sama ngan hakikatnya... wallahualam ek

MERAH JAMBU
kalau org gelar kamu MAT JAMBOO suka x?? hahaha.. mesti ada yg geli.. ada yg suka.. ada yg meluat.. pi lantakk.. kaler merah jambu atau pink ni.. menunjukkan korang mungkin nak mencerminkan attitude nye yg bagus, tenang dan kesihatan dia yg baik (pink of health)... haa sbb tu lambang kanser payu dara ada ribbon pink.. haa korang perasaan x?? huhu.. korang yg suka kaler pink ni.. mesti agak romantik.. suka mengemas dan berjenaka...


gambo ni shin amek semalam petang huhu.. fresh lagi ni.. hmm syir suka mem'pink'kan shin.. baju tu dia hadiahkan masa besday shin tahun 2008, boxer pink tu lak dia hadiahkan tahun lepas.. shin nampak elok plak pakai kaler pink ni.. nampak muda hahaha.. tomey skit ( perasan! ) sila muntah yer kalo x tahan...

walau shin suka kaler pink.. tp shin x seperti yg di sebut.. shin cepat terasa.. cepat rasa x tenang kalo ada benda yg mengganggu fikiran shin.. baik masalah kecik atau yg beso.. shin x tau la shin ni romantik ker idak.. tp mmg shin suka org yg romantik ngee.. best best~

MERAH
kaler merah mewakili kekuatan, kemahuan atau cita-cita.. kaler merah turut melambangkan agresif, aktif, kemahuan keras, penuh ghairah dan dominasi... susah jatuh cinta.. sapa yg suka kaler merah ni menunjukkan dia sukakan perhatian.. tak takut untuk menonjolkan dirinya dikalayak ramai.. juga turut dikatakan mempunyai sexual energy yg tinggi... wow~


gambo ari Jumaat aritu.. haa kira gambo baru gak~


ni gambo tahun lepas.. masa try guna camera pakcik

hakikatnya.. even shin suka kaler merah.. shin x suka menonjolkan diri kat org ramai.. xde self confidence.. sbb shin ni pemalu.. cepat jatuh cinta.. lelagi kalo org tu pandai ngayat.. pandai ngorat.. selalu la kena tipu.. sedey huhu.. hmm selalu rasa ghairah.. mungkin sedikit kuat sex hahahaa.. 12 jam sehari dok pikir sex.. fantasi fantasi.. haa korang mampooo?

KUNING
kaler ni menunjukkan sifat kegembiraan.. santai.. sempoi.. mempunyai cita cita setinggi langit.. spontan dan bertoleransi.. menonjol tapi selalu dan cepat berubah sikap serta suka berharap.. senang beragaul dan tidak memiliki penampilan yg muram.. korang yg suka kaler kuning ni.. jenis tak pernah meremehkan org lain.. walaupun org tu bodoh atau serba kekurangan..


gambo tahun ni..bulan februari kalo x silap


gambo bulan februari tahun ni..

baju kuneng ni shin beli kat F.O.S MidValley.. masa tu jalan jalan ngan Mohd Shamsul Bahari.. Rm19 jer.. tp baru 2-3 pakai.. dah rosak.. sbb shin leh terendam ngan clorox.. haa nanges... rahsia kaler kuning tu byk yg tepat.. kena ngan diri shin yg inesen ni.. huhu

CEKELET
haaa sapa yg suka kaler cekelet ni.. jenis org yg suka merebut.. x suka betolak ansur.. tp.. ada org yg suka kaler ni dipercayai selalu bersikap penyabar, tidak suke cakap besar, matang dan bertanggungjawab disamping selalu merendah diri..


ni gambo tahun 2005.. time kuruih kering ngee~


ni pon gambo tahun 2005.. baru baru belaja masok Singapore


gambo masa pi open house tahun ni.. ngee..

haaa.. shin suka kaler cekelet.. tp shin x perasan la.. shin ni suka merebut apa ek.. rasanya.. org lain yg suka merebut sesuatu yg shin suka.. tp shin ngalah jer.. sbb shin tau.. sapa la diri ni sob sob.. sebelum kena tinggalkan.. baek shin blah cepat2.. sakit kena tinggal tu susah nak ubat kecuali org tu sendiri yg dok tolong pulihkan.. mmg x suka ckp besar.. even selalu ckp diri ni inesen.. tu kes lain.. hik hik

haa tu la rahsia kaler kesukaan shin selepas di korek.. meh shin tepek maksud kaler yg lain plak ek.. yg kaler nya kira not my taste laa... still leh pakai.. tp kalo di beri pilihan sebelum kuar dating ker.. kuat jenjalan ker.. mmg shin x kan pilih kaler yg lain selain kaler yg shin suka..

HITAM
hmm, warna yg paling popular dlm ape gaya skali pun.. biase nyer orang yg suke pakai kaler nih, nak kasi tau kat orang len yg dia nih mahu dilihat bergaya elegen, mempunyai kuasa dan mempunyai sokongan org disekelling.. kalo kaler ni dikenakan kemas, ia membayangkan imej yg rapi, simple dan versatile! tapi kan, lelaki yg memakai kaler hitam dikatakan amat mementingkan dirinya sendiri dan tak suke dicontrol oleh org len! tapi.. kalo dah serba hitam sepanjang masa…. berkabung la kot! hik hik~

PUTEH
puteh memberi maksud bersih.. suci dan tidak tercemar ( extremely clean appearence ).. dengan syarat pakaian tu x kotor.. x bercapuk capul.. bertompok ngan taik lalat.. yuks.. lagi kalo korang jenis manusia berdaki.. lagi cpt meninggalkan kesan.. atau ketiak berpeluk.. nnt part ketiak tu ada kaler kuneng.. hmm kaler ni mencerminkan si pemakai mempunyai status sosial yg tinggi.. perghh kuat bersosial la kan.. ia nampak mahal.. mungkin sbb sukar di jaga..

BIRU
kaler biru mewakili sikap sesorang yg suka tengok blue.. hahahaa.. joking.. ngee.. org yg suka kaler biru ni mudah mesra.. serius.. gaya intelektualnya menyerlah.. org yg suka kaler biru ni.. berjiwa lembut.. bukan auw auw yer.. mudah mengalah.. setenang air laut la katakan.. sanggup wat apa saja utk pasangannya.. wahhh nak nak!!

HIJAU
sapa sapa yg suka kaler hijau.. biasanya org tu sentiasa tenang... rilex dalam apa jua keadaan.. even tsunami melanda.. huhu tabah dan keras hati.. biasanya org yg suka kaler ni.. dia bijak dalam mengedalikan hal ehwal yg melibatkan duit..

KELABU
orang yg suka kaler kelabu ni.. biasanya orgnya lambat membuat keputusan dan natural.. berpesonaliti...huhu

dah la.. malas nak taip.. korang google la sendiri kalo korang suka kaler apa hahahaha... lepas ni nak mandi.. dah petang.. so selamat mengabiskan saki baki cuti hujung minggu ek.. selamat jumpa lagi... muahh muahh~


tp shin lebih suka x pakai baju.. bebasssss~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

SitiMashitahSaidin said...

pic yg terakhir tuh seksi...
:P

i'm shin... i'm inesen said...

siti : aishhh budak belum baligh jgn tengok lelama...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ehem...ehem..de ek kaler baju transparent??cm x tau plk..hehehe

i'm shin... i'm inesen said...

ahmad fauzi aryaan : buwekk... manede.. lady gaga jer pakai baju kaler transparent.. kalo shin.. bek x yah pakai baju

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

lady gaga cm 2 ek??santek nye baju kmu yg last 2..

shekshi...hehehe

i'm shin... i'm inesen said...

ahmad fauzi aryaan : haippp... kalo belom baligh jangan tengok lelama... haaa apa tenung tenung lagi tu...

Hizami Rahim said...

wah.
zami suka pakai baju.
haha.
XD

Nor Baiti said...

hijau xde plak?

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : woaaa.. pakai baju pun nampak sheksi.. ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

nor : uiks... ada laaaa.. adoiiii.. penat jer org taip dia leh ckp xde *nanges