Friday, October 8, 2010

selamat hari last Raya


yeh yeh dah hari jumaat... yeh yeh dah ari jumaat... aishh x sabonya nak cuti... ada lagi 8 jam sblm nak balik umah... hmm kena siapkan keje cecepat.. then leh cuti ngan aman damai...

haa kengkawan.. arini kan last kita menyambut bulan Syawal... perasan x.. masa 1st day kita sambut raya aritu kan hari jumaat... ni last raya pun ari jumaat.. so.. selamat hari raya ke last day untuk semua ek.. muahh muahhh~

kat umah shin pun dok bz ngan preparation nak wat open house esok malam.. daun ketupat pun lom siap anyam semuanya.. esok shin kena tolong parent bikin spagheti.. then wat ler apa yg patut... jemput la dtg umah ek.. makan makan.. org dah abis raya.. tp open house x abis lagi... ngee~

esok pun shin ingat.. shin nak belikan besday cake utk babah... shin lupa ar.. 2hb October aritu besday babah.. hmm masa tu pun bz ngan majlis kawen sepupu shin kat segamat... then hati x tenang pasal kete kat bengkel.. la ni baru shin teringat... hmm hadiah xde lah... pokai ni.. duit yg ada nak prepare utk kete bila dah siap nnt *nanges

semalam petang.. sepupu shin ada sms bagitau.. pakcik kitaorg tengah tenat.. sakit kencing manis.. ada kat hospital seremban.. tu la.. parent shin pun tgh serba salah ni.. kitaorg mmg dah plan nak pi jenguk.. tp still rasa x sempat... shin ada gak ajak parent pi ari ahad ni.. mungkin jadi kot... kalo xde aral.. ahad ni kitaorg gerak pi seremban... hope pakcik shin tu dpt bertahan dan pulih la.. InsyaAllah.. masa tahun 1997.. shin penah la lepak seremban.. dok asrama.. then time hujung minggu tu shin rajin la lepak umah pakcik shin tu... so.. rasa x sedap ati kalo x jenguk dia.. hmmm...

ok lah.. dah masanya nak wat keje... mlm ni nak pegi open house lagik... ada 4 bijik umah... ngee.. jangan hujan dah ler... lecey nak gerak...


malam tadi nyer gambo open house.. ngee~

sekian~

*i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

Qarl said...

msuk blog shin ttp lagu selamat hari raya

huhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

qarl : mesti ar... kan raya lagik~

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

selamat hari last rya shin...windu raya dgr blog kmu..hehehehe