Thursday, October 14, 2010

kusut belum terlerai *nanges


hmm esok seawal kul 8 pagi.. InsyaAllah.. shin ngan parent akan bertolak pi Negeri Sembilan.. kitaorg nak pi tengok pakcik shin yg dok sakit tenat tu.. akhirnya pegi jugak kan.. lepas edisi shin majuk pasal parent asyik ada hal jer..

plannya kita org akan lalu tol Kulaijaya pasal.. tu yg paling terdekat.. jalan baru nak ke tol kulai tu x sampai 20 minit.. kalo sblm ni kitaorg kena redah Kluang.. Ayer Hitam.. dekat sejam baru nak sampai tol.. then.. abang shin akan tunggu kat tol Kulaijaya.. kitaorg dok konvoi bersama ek..

shin dah prepare map nak pi umah makcik.. sbb ni umah baru dia.. dok pindah randah... sib baek la shin ada simpan kad jemputan kawen anak dia.. nak harapkan family shin.. perghhh mmg xleh harap.. semua dok buang.. padahal kat kad jemputan tu ada no tepon.. ada map.. semua leh di guna pakai time kecemasan.. bukan nak puji diri sendiri.. tp itu satu kelebihan yg ada pada budak inesen lagi pemalu mcm shin ni.. ada hati menyimpan benda benda yg shin pk leh guna in the future.. bukan main buang jer..

bila dah lalu tol Kulai.. mesti la lalu tol Simpang Renggam kan.. hmm aritu cina bengkel kete dah tepon abang shin.. dok bagi tau.. kete shin dah nak siap operate.. dok betulkan jem aritu.. dia dah bagitau la ammount sekian sekian.. haaa nanges kejap

mau x nanges.. yer ar.. shin rasa tetipu.. marah la gak.. rasa duit yg bayar utk service kete masa sblm raya aritu mcm sia sia jer.. ntah apa ntah org tu betulkan... ckp jer ganti barang.. ganti minyak itam.. betulkan apa ntah.. tp naper x sampai sebulan jadi camni.. abang shin dah bagitau dah.. len kali jangan antar kat kedai tu lagi.. sebak weii.. yer la nak nyimpan duit.. skit skit.. makan bulan.. tp nak habiskan.. x sampai sehari.. uwaaa

mak shin lak asyik nak ckp shin kuat jalan.. x reti simpan duit la.. yer la.. shin kengkonon nak mintak tolong dia.. top up skit skit.. bengkak la hati ni kena bebel.. shin pun x paham... naper dia ckp yg shin ni kuat jalan ek?? pelik.. dia x nampak ker tiap tiap minggu shin dok umah.. paling tak shin dok umah bujang shin..

bukan nak kata sesapa la.. sbb mak asyik nampak yg x elok kat shin jer.. kalo dah bil umah tiap tiap bulan shin bayar.. shin pun ada hutang yg lain gak.. camne nak nyimpan.. patutnya mak shin tengok.. sapa yg kuat jalan.. shin ker adik shin.. kalo dah tiap2 bulan dia beli suar Levi's... rokok.... seminggu dua tiga kali pi bandar.. x plak dia bebel... bengang jer..

walau mak shin bebel.. shin buat muka tak paham.. shin mintak gak dia tolong.. then shin mintak babah tolong.. shin tebalkan muka.. mintak adik beradik tolong.. haa ni bukan pinjam... tp mintak.. baik mintak dorang.. kat along.. angah.. acik.. better ar dari kita mintak tolong kat ah long ker.. ah ngah ker.. ah chik ker.. haaa naya jer kan... kang ada kena bakar lepas tu..

hopefully lepas dah settle benda ni semua... lega da kepala hotak ni.. pastu shin nak pikir pasal belaian jiwa plak pasni.. atleast ada gak paedah.. leh tenteramkan perasaan.. berseronok ronokkk.. berehem ehem.. ngee..

oklah.. mata dah kuyu.. dah stim.. doakan perjalanan shin selamat ek.. pergi dan balik.. yer la... risau gak pasal bas xpress yg laju laju ni.. kita dah bawak slow.. kang datang bas xpress ker.. lori ker.. jadi punca gak dorang ni.. x pasal pasal org laen jadi mangsa.. cittt...

jumpa lagi ek.. sekian~


*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

:)

::FAIZ FARISH:: said...

luahan hati....

hentakbelipat said...

sabar jela memanjang shin...macam2 masalah ye dak

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sadis cerite kmu...sob sob sob...saba la ye..kte anak shin..dia mak pak kte kan..so ikot kan jee..

p/s: cerita kte a bit ckit cm same...

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : luahan yg inesen

i'm shin... i'm inesen said...

hentak berlipat : shin syg mak shin ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : tp kamu anak yg dengar kete.. x mcm shin.. kamu hebat x mcm shin... *nanges

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

im shin:
alaaa..xmo la ckp lgu 2..kte pon sme je cm kmu..de time2 degil 2 mmg nk kne piat tinge jee...

LuKiSaN hAtI said...

sabar la yea??kite sme mcm awak gak la...singgah2 la blog kiter...qyra7.blogspot.com...comel blog ni...:)