Saturday, October 16, 2010

cite pasal semalam


salam hujung minggu ek kengkawan... ngee... rindu nak menulis... 2 hari lepas.. shin x cukup masa nak merepek kat blog.. shin dok pergi melawat pakcik shin yg sakit kat Seremban... arini shin banyak masa free.. nak godek2 blog shin ni.. sambil tepek gambo ngee~

alhamdulillah.. xde la susah mana nak pi umah makcik shin kat seremban tu.. kuar tol senawang.. follow map yg shin photocopy.. then sampai... sesat skit jer huhu... shin pergi dua kete.. konvoi kete babah ngan kete abang shin.. alhamdulillah gak.. xde masalah pergi dan
balik...

lega rasanya dah dapat melawat pakcik.. hmm kesian tengok dia.. ngan keadaan dia skrg.. mesti susah untuk dia nak lincah mcm dulu. kaki dah kena potong.. jantung pun x kuat.. pakcik dulu peramah.. mcm mcm dia nak ajak bual... tp skrg.. susah utk dia nak bercakap.. hope pakcik dapat bertahan.. dan semoga family pakcik dapat jaga pakcik bebetul.. kitaorg susah la nak jenguk selalu.. dapat doakan dari jauh jer

masa nak betolak balik kulai.. shin sekeluarga singgah la melaka.. kakak ipar nak sangat singgah melaka.. shin x berapa berminat la.. sebab tau keadaan melaka yg panas dan takde apa yg nak di cari kat sana.. bf, skandal.. anak ikan pun xde kat sana hehe

yg malasnya.. nak cari jalan kat melaka tu agak kelam lg blur.. signboard nyer ntah apa apa.. nak cari bandar hilir pun payah... pastu kuar tol nak masuk bandar dia punya la jauh.. traffic light banyak bebeno.. pesal dia x wat banyak banyak lagi traffic light?? kan bagusssss!

jenuh mencari jalan.. akhirnya sampai gak bandar hilir.. tengok muka cerita org len.. shin pun rasa seronok la.. bukan senang dapat jalan jalan.. hepi hepi ngan family.. lagi pun kakak shin jarang berjalan jauh.. suami dia bukan nak bawak.. huhu so seronok la dapat tengok dia hepi~

so shin cuma nak tepek gambo jer.. xde cite sgt utk entri kali ni..


ni ar kakak shin.. syg kat diaa.. shin ada sorang jer kakak


tak sia sia buat muka seposen.. ngecek mak belikan baju.. akhirnya dapat gak.. tp tu la.. mak pilihkan saiz L, hmm ala nampak beso kan size L kat gambo ni.. shin nak amik size S, mak dok cakap sendat sangat.. kakak shin ckp shin nampak elok kalo pakai saiz S, tp sebab xmo rasa derhaka.. dan sebelum mak shin berubah fikiran.. shin amik gak saiz L tu.. tp still wat muka x puas ati hahaha... lepas dah dkt 2 jam round2 bandar hilir.. sblm nak gerak balik.. sempat shin pi kedai baju ni semula dan tukar saiz S... hahaha sbb xmo rasa nyesal.. mak malas nak komen, kakak shin sengih jer.. yeah impian tercapai~


ni babah.. nak naek bot ni mahal.. sorang Rm10


kat replika kincir air


adam x reti wat peace.. dia guna dua jari kalo org sebut 'peace'


letih berjalan.. singgah minum air cendol


haji rafzal pun nyelit gak ikot family kitaorg


shin x minat cendol.. tp minum gak la.. haus~


cheers~


mak ngan babah~


adam nak wat pe tu??


ouhhh nak men benda alah ni...


shin suka kaler merah kat bangunan2 area sini


jinak tau lembu ni... huhu

lepas dah puas jenjalan.. penat ambik gambo.. kul 6.30 petang kitaorg gerak balik Kulai.. sampai kulai dekat kul 9.30... hmm penat bukan maen.. seronoknya dah sampai umah.... home sweet home~

camtu la skit cite utk entri kali ni ngee.. lepas ni shin nak pi basuh baju... kalo xde aral.. petang ni nak pi amik kete.. shin dah redha daaa.. xper la.. x yah sayang sayang duit saving tu.. nanti bila dah settle.. senang.. dah x yah pikir lagi.. jumpa lagi ek kengkawan~

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

bes p melaka...klu p mlm2 lg bes shin..

kaler merah???bilik kte pon kaler merah GHAIRAH..hahaha..

lembu 2 dekat2 ngn ketapi sume 2 kan...lalalala..

awat x naik taming sari???sgt best!!!

neway MELAKA BEST!!!!!

::FAIZ FARISH:: said...

comel bdk kecik tu

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : melaka x best.. kelantan besh.. yok bawak shin pi penang!!!

i'm shin... i'm inesen said...

FAIZ FARISH : dia nyer nakal jgn ckp.. rasa nak cepuk laju laju

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ye ke????penang penah p beberape jam je jz naik jmbatan n naik feri dia je..x smpat nk ronda habis..t bole la roger2 kte k..

Nor Baiti said...

x prnh smpi lg kt c2 huhuhu

Darth Vadder said...

berdasarkan kajian dr saya sebagai kontraktor:

bangunan yg kaler merah di melaka tu sebenarnya adalah berwarna biru nila.

kerajaan kita pepandai tuka kaler merah sebab nak nampak cantek

tp sejarahnya ia sebanrnya kaler biru, berdasarkan siasatan tapak bangunan lama dan juga projek2 lepas denagn mengikis cat asal

by the way kedai pisang dan cendol tu pun ok la not bad, selalu lepak sana, terbaru lepak situ lepas visit tapak projek di kediaman TYT Melaka kat atas bukit tu je

i'm shin... i'm inesen said...

ahmad fauzri aryaan : yok pegi penang nnt ek...

i'm shin... i'm inesen said...

nor : pi la sekali seumo hidup.. nnt x segan ngan cucu cicit... leh cite skit skit..

i'm shin... i'm inesen said...

darth vadder : ouh itu macam kaaa... mana lagi elok?? kaler biru ker merah?? tp dah sinonim ngan merah la ek.. cuma kerajaan melaka tlh mencabul kaler asal sejarah bandar melaka..