Monday, October 11, 2010

acara hari minggu


akhirnya.. ada gak mood nak mengupdate blog... mood berblogging sekarang suam suam kuku jer.. mcm napsu nak tak nak.. jgn sampai monopos udah ler..

camne cuti hujung minggu korang?? menggembirakan? menyeronokkan? menyedihkan? menghairakan?? haa wuteva its, gunakan peluang cuti hujung minggu tu sebaik boleh ek.. kalo yg single tu.. dating la seramai yg boleh, mana yg dah berpunya, berkepit la selama yg mampu.. supaya nnt time kerja 5 hari tu, xde teringat ingat.. xde nak nyesal x sudah...

ok.. hari minggu semalam.. parent shin wat open house.. haa dah habis raya.. tp open house tetap ada lagi.. penat la juga dok tolong parent prepare open house.. dari ngemas sampai la dok masak...

pepagi lagi shin dah kena kejut ngan mak shin.. tolong rebus ketupat.. then kemas umah.. pasang karpet semua... then tgh arinya shin pi bandar kulai.. beli kek besday babah, beli buah ngan barang yg patut.. terima kasih la utk encik Tyker Damha, encik azmi ngan kakak ipar shin yg dok tolong prepare spageti semua... jasamu di kenang..




byk jugak la makanan yg parent sediakan.. ada ketupat, roti jala, laksa, spageti, rojak mee, rojak buah ngan kueh muehh..

tahun ni xde kek secret recipe ngee.. shin beli kek biasa jer.. hadiah utk babah pun xde.. duit tabung besday shin nak guna utk top up bayar kete kat bengkel tu nanti.. so apa yg ada jer laa.. kebetulan plak.. besday anak saudara shin jatuh pada hari smlm gak.. hmm..


selamat hari lahir utk babah yg ke 68 ngan Mawaddah yg ke 8 tahun, semoga di berkati umo yg panjang, sihat tubuh badan akal dan fikiran, dimurahkan rejeki yg halal serta di jauhkan rejeki yg hara.. AMIN


malam tu ada hadiah misteri

penat ar.. lepas dah semua balik.. kena kemas2 umah lagi... siap jer kemas.. shin terus bergegas pi umah encik azim.. saje lepak2.. sbb shin plan nak pi Seremban masa ari ahad.. nak jenguk pakcik sakit.. takut x dapat attend adik azim nyer majlis kahwen.. tu yg shin pi malam tu..

sempat la berkarok 2 lagi.. then borak2.. bergelak ketawa ngan encik azim, encik Tyker Damha, pak haji Rafzal.. ngan lagi sorang member.. shin x ingat nama dia.. dekat kul 2 pagi gak la baru balik umah.. hampeh la.. kengkawan encik azim yg dari KL ngan JB x jadi dtg.. so x jadi la encik azim nak numpangkan kawan kawan dia kat umah bujang shin.. xper la kan..

bangun pepagi.. sepupu shin dah sms .. dok tanya.. family shin jadi dtg ker tak seremban.. tp bila shin tanya babah.. dia mintak tangguh lak pegi ari laen.. pasal dia kena attend dua majlis utk ari ahad ngan isnin.. perghh x puas ati la gak.. babah lebih utamakan benda lain.. pakcik tu dah la sakit.. kalo bole shin nak jenguk cecepat.. mak pulak dia follow ckp babah jer.. ntah la.. malas shin nak pujuk pujuk.. shin cuma msg kat sepupu shin.. kitaorg pegi ari lain.. kalo depa kecik ati ker apa.. shin x leh nak ckp apa..

then sbb x jadi pi seremban.. shin pi la umah encik azim.. tengok adik dia kawen.. sedap gak makanan kat umah dia.. lelebih lagi ayam goreng dia.. dkt 5 ketul shin makan ngee.. terserempak ngan adik pompuan encik azmi.. dia dok bagitau.. selalu baca blog shin ngee.. aishh malu nyer...



bergambar kenangan.. cewahh...

camtu la cite hari minggu shin... korang lak camne??

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hamboi selonok cite dia ek..

fuuuhhh..lega lepas dh rs nye dpt bc blog shin...hehehe...

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : ala.. apa yg selonoknya sampai lega lega.. jgn drive semasa ngantok or berangan ek!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

im shin:
hahaha..ok la sy mendengar perintah..heheh...

p/s: damha tu cm dh kurus je ckit ek...

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : bagus bagus.. shin nak dia selalu selamat zahir dan batin..

p/s : x perasan la plak.. sbb shin kurus.. semua org shin rasa beso huh

hentakbelipat said...

perghhhh!! lapa die lain macam bile tgk gmba2 tuh

i'm shin... i'm inesen said...

hentak berlipat : haaa.. naper x mai umah.. kalo x.. leh makan byk2

NICK IRFAN said...

sedapyer!! nape x ajak aku shin? sob2...

i'm shin... i'm inesen said...

nick irfan : ala cian... next time ek

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

im shin:
chooppp nk tya damha 2 nme dia ahmad syukri ke???

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : choppp gak.. org x tau nama betui dia

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

abaikan je laa...pelanduk dua srupe kot..