Sunday, October 31, 2010

acara hari minggu : penat sangat


heyo kengkawan.. salam semuanya ek.. shin kembali bersiaran.. lintas langsung dari bilik shin ngee.. home sweet home... hopefully korang sihat sihat hendakNYA ek.. ceria bercuti sakan di hujung minggu.. mana yg bertemu jodoh tu.. tahniah shin ucapkan.. mana yg baru clash.. xper.. jgn putus asa. cuba lagi di masa akan datang.. jgn salahkan takdir.. jgn salahkan diri sendiri.. jgn pening pening dok pikir salah siapa.. better pasang badan.. lawa lawakan diri.. top up mood ceria.. haa mulakan hubungan yg baru.. ngurat nguat la sapa sapa yg berkenan di hati tu.. cuba ar kot kot ada rejeki.. berhasil.. kalo kena reject.. adatlah~

cuti hujung minggu kali ni.. sangat la penat shin rasa.. ke sana ke mari.. banyak drive.. banyak berjaga.. banyak merayap.. x dpt mengecapi kenimatmatan dan kepuasan begolek golek atas katil.. esok dah kena kerja.. arghh.. cpt la datang hari Jumaat balik *nanges

Alhamdulillah.. babah shin dah kuar hospital.. skrg ni dia dok berehat2 kat umah.. shin dah wakafkan sementara kerusi goyang kat umah bujang shin utk babah pakai dalam waktu dia x sihat ni.. sebab babah lom leh tido baring... kena bersandar.. sian jugak kat mak shin.. dia pun asyik terbaring jer.. letih kot jaga babah.. x cukup tido...


actually kan.. hujung minggu ni patutnya shin masuk pertandingan memancing anjuran company shin.. dah bayar pun.. baju pun dah dpt.. tp sapa jangka.. tetiba babah sakit dan masuk spital.. shin plak kena berulang pegi hospital.. cik niza dah buat muka seposen dia.. dok pujuk shin pegi join memancing.. tp shin mmg rasa xleh.. kesian dia.. kalo x.. sure kitaorg dah bergambo sakan kat sana... *gambo ni shin curik kat pesbuk cik Niza

mujur gak shin x pergi.. kebetulan babah shin dah leh kuar wad.. dah xde org laen nak ambik.. shin yg kena ambik dia aritu... haaa.. kalo shin xde.. naya jer kan... esok kat tempat kerja mesti diaorg semua dok cite pasal aktiviti memancing.. shin buat derk jer la.. sbb x dpt join.. makan hati jer dengar *nanges

x sampai 10 minit sampai umah.. tetiba kawan lama shin dok tepon.. ngee.. terkezut la gak.. tetiba dia ckp dia ada kat JB.. then dia ajak la teman pi attend majlis kawen ex dia... ngee.. perghh tabah lagi gigih dia ni nak pegi majlis tu kan.. shin pun layan la.. sbb pengantin lelaki tu pun kira kenal la gak.. huhu

malam tu shin ngan kawan kawan shin pun pergi la majis kawen tu.. agak letih la nak nunggu pengantin sampai.. pastu ngan perut lapar.. hmm makanan yg dihidang plak nasik minyak.. shin mmg kurang boleh makan nasik minyak.. nnt sakit perut.. kot yer family pengantin ni.. tukar tukar ler menu.. siang dah nasik minyak.. malam tukar ar benda lain lak.. ish ish.. spagheti ker.. chicken chop ker.. nasik tomato ker.. haaa kan best.. x reti reti~

jenuh la lepas tu nak nunggu begambo plak.. last last dekat kul 11 gak kitaorg blah dari umah pengantik.. ikutkan kawan shin tu.. dia nak lama lama.. yer la.. nak nengok puas puas ex dia.. tp shin ngan kawan lagi sorang dah letih nak nunggu.. org pun ramai.. rasa x selesa..

p/s : tetiba shin nampak akak eton sameon.. camne la tetiba dia ada kat majlis ni.. sian gak tengok dia.. jalan dah x betul.. nampak sangat dia sakit.. pastu masa ada org nyanyi lagu menaruh harapan ( live band ), kak eton just wat aksi.. dia xleh nak nyanyi.. suara x kuar.. cian dia.. tp masa shin nak snap gambo dia.. ntah mana dia lesap *nanges

masa dok tunggu kawan shin snap snap gambo.. tetiba ada sorang mamat ni panggil shin.. shin ingatkan dia panggil org len.. ngee.. pastu shin pi kat dia.. dia ckp la.. dia mcm kenal shin.. dia dok tanya '' awak ni shin ker ? '' ngee.. eh eh.. kenal lak dia.. rupanya dia ada add shin nyer pesbuk.. cuma xpenah tego.. adoii malunyaaa... thankz to Araf Aikan sbb begitu kuat daya tahan ingatan tu ek..

pastu lewat ar nak balik umah.. dah lebih kul 11 malam.. kengkawan shin ajak tido tempat dia jer.. pastu shin call la encik Dann Nolan.. mintak dia bawak kitaorg jenjalan.. tunjuk kat kengkawan shin.. tempat menarik kat Johor huhu.. last last pegi Pasar Karat huhu.. mekaceh kat encik Dann ngan kawan dia ek.. letih melayan kitaorg..


kepada Lan & Wife.. selamat pengantin baru ek.. semoga bebahagia dan gembira selalu.. kekal dunia akhirat.. dan kepada kawan shin.. jgn sedey sedey.. doakan kebahagiaan dorang ni.. biarkan kenangan manis menjadi satu sejarah berwarna korang ek.. x kesah la. sejarah biru ker.. sejarah hitam ker.. puteh ker.. apa apa jer.. x yah di kenang kenang sgt.. kang merana badan ngee~

tu jer la kot entri kali ni.. jumpa lagi next time yer.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

slmat pengantin baru~
hehehehe

ahsfantasy24 said...

bzy2 jgk..
shin kne jga ksihatan okei..
:)

i'm shin... i'm inesen said...

siti : hahaha.. mcm shin lak yg kawen ek

i'm shin... i'm inesen said...

ahsfantasy : mekaceh.. kamu jaga kesihatan gak ek