Sunday, May 30, 2010

acara hari minggu


hye kengkawan... pe kabo ek korang semua?? baik baik ker?? haa bagus bagus bagus.. mana mana kengkawan shin yg tengah beduka lara.. takziah la ek.. hopefully semuanya akan pulih sediakala as soon as posible ek..

camne cuti hari minggu korang?? seronok?? hmm kejap jer kan dah nak abis cuti.. arghh esok dah nak kena keje semula.. bosannya... x puas bercuti..

mcm biasa la.. kalo hari sabtu shin dah berjalan sakan.. hari ahadnya shin akan rehat2 kat umah.. tp mmg biasanya ahad shin suka lepak umah jer.. sorang sorang pun xper.. dah biasa.. nak wat camne.. xde org sudi nak teman (╥_╥)

haaa meh shin start cite apa yg shin wat hari minggu ni ek.. korang nampak kan gambo awal entri tu.. haa tu la gambo Old Town.. Kopitiam huhu... actually malam sabtu aritu.. 1st time shin dok lepak kat situ.. memula nak masuk pon rasa takut takut.. malu huhu.. nak oder makanan pon x reti.. hehehe.. x tau la plak kena tick menu yg kita nak kat kertas oder yg depa sediakan huhu.. nampak sangat shin x penah pegi ek (╥_╥)

shin x lepak sorang sorang kat situ.. ngee.. shin jumpa sorang blogger tersohor.. merupakan jejaka idaman malaya.. walaupun sama sama dok kulai.. tp mmg xde penah terpikir akan jumpa.. mungkin dah namanya rejeki.. kitaorg jumpa kejap.. minum minum.. berbual ringan ringan kat situ.. Thankz Adi Ismail.. sbb x buli shin hehehe.. almaklumlah.. shin kan inesen.. pemalu lak tu.. huhu


curik gambo ni... Raya kan dah dekat

then lepas jumpa Adi.. shin pi kejap umah kawan shin.. encik Azmi.. hmm shin tak dapat attend kenduri umah dia masa hari sabtu.. so shin datang malamnya.. masa tu kawan shin encik Azim pun ada sekali.. depa dah tunggu shin... beborak kejap sampai la kul 12 malam.. pastu shin drive balik umah huhu.. buat buat berani.. hik hik.. Alhamdulillah selamat sampai umah gak.. main pesbuk jap.. then tetido.. huhu tau tau dah pagi...


then cik Niza call shin kul 10 pagi sabtu tu.. ajak shin pegi teman dia shoping kat Holiday Plaza Johor Bahru.. adehhh rasa dah dekat 6 tahun x jejakkan kaki kat Holiday Plaza ni.. dulu rajin pegi ngan Ustaz Abdul Aziz.. hehehe dok cari software, gadget2.. shin x suka sangat pegi sini.. bau dia kurang selesa.. banyak org jual daging x halal salai.. adehhh~

ada la insiden memalukan.. hehehe.. bila kereta kitaorg kena tahan polis.. pasal tersilap jalan.. tetiba termasuk kat imigresen plak.. adehhh betul betul dah dekat ngan tempat check pasport utk motosikal.. perghhh takut sehhh... walaupun polis yg tahan kitaorg tu kacak.. tp mmg cuak abis laa.. sib baik la dia x sama... lepas insiden tu.. kitaorg fobia nampak signboard woodlands hahaha.. takut sesat jalan lagi

p/s : nampak sangat shin bukan kaki merayap kan.. leh sesat sesat even kat bandar Johor Bahru tu (╥_╥) kan dah cakap.. shin budak baik.. dok umah jer huhu

kul 12 tengah ari kitaorg dah sampai kat Holiday Plaza.. sib baik jumpa... hmm pastu edisi membaham makanan dulu.. memasing dah lapar... melayan la makan kat Pizza Hut.. tp sangat la kerek supervisor kat Pizza Hut tu.. tengok tengok kitaorg macam x puas ati jer.. so kitaorg pon apa lagi.. bagi dia lagi sakit hati. makan mcD kat situ.. bengkek jer dia tengok sambil lalu lalang huhu padan muka!


muka inesen shin memalu amik gambo ngan pompuan huhu


mulut tengah penuh pun nak amik gambo ek

tak habis makan lagik.. diaorg tinggalkan shin sorang sorang kat Pizza... yer la.. motip asal nya kan shin teman kengkawan shin ni shoping baju untuk Annual Dinner company kitaorg.. acaranya minggu depan.. so depa ni nak melaram laa.. shin xde plan nak beli apa apa.. so shin suruh diaorg shoping dulu... melangut gak la shin dok sorang sorang kat Pizza.. dekat 2 jam gak.. huhu... supervisor Pizza tu tengok tengok mcm nak halau shin lak.. cehhh... sibok jer~

lepas puas menyakitkan hati supervisor Pizza tu... shin pun blah.. dok cari pompuan pompuan tu.. still lagi x membeli.. cehhhh... ntah apa apa budak ni.. pastu shin tolong la carikan baju utk kawan shin Puan Azura huhu... Cik Niza ngan sorang lagi kawan dia dok cari sendiri... taste x sama ngan shin hehehe..


Puan Azura ngan pose maut.. gerenti glemer ko setahun~


cik Niza pon xmo kalah..

hik hik.. shin terpaksa la dok sorokkan baju dorang ni dari pengetahuan umum.. ada gak kawan kawan sekerja shin dok baca blog ni.. so.. nnt depa dah nampak baju dorang ni.. so x surprise la.. nnt bila tiba hari Annual Dinner tu.. baru shin tepek baju dorang ek.. temanya retro, dari 50an sampai la 70an.. ngee~

dekat kul 5 petang baru kitaorg blah dari Holiday Plaza.. mak aiii lama betul kan melayan kerenah dak dak ni.. sib baek laa shin ni penyabo orang nya...


penat penat pon sempat pose ngee~

sebelum pegi cari restoran untuk makan malam.. kitaorg jalan jalan kat Stulang Laut.. amik amik gambo jap hehehe.. orang x berapa ramai.. so.. bosan.. x dpt nak cuci mata..





nak cari kedai makan pun susah.. last last kitaorg pegi Singgah Selalu depan Danga Bay.. actually shin x minat makan kat sini.. selain ramai org.. bising.. makanan yg dorang masak x sedap.. mahal lak tu.. hampeh... len kali jangan ajak shin makan kat sini lagi ek!


oder bukan main lagi dorang ni.. tp x abis.. rugi jer~


dak kecik merah ni.. tetap shin bawak kemana mana huhu.. kira dah macam henpon. sama penting.. plak tu.. shin mmg xde selera nak makan... oder nasik pon utk 3 org jer.. shin tolong abiskan skit skit jer...

dekat kul 10 baru kitaorg blah balik umah... kul 11 lebih sampai umah.. main tenet jap.. x lama terus tetido.. tau tau kul 5 pagi tersedar... dok shut down lappy.. terus sambung tido huh

hari ni lak.. rehat rehat kat umah.. petang tadi dok main tennis.. pastu xde pebenda nak wat lagi.. selain dari mengabiskan saki baki cuti hari minggu... hmm x sabar nak tunggu hari Jumaat lagi.. leh rehat rehat....

sekian ek.. jumpa lagi di lain siaran.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

asna ashraff said...

cantik si dak merah tuh :)

i'm shin... i'm inesen said...

ansa : mesti la.. comel..

hans said...

hahahaha
malu2 plak ekau shin amik pic dengan amoi cantik tu
kimsalm dkt dia

i'm shin... i'm inesen said...

hans : waalaikumsalam.. shin kan inesen.. for sure la pemalu.. isk

Afzainizam said...

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Misi Keamanan Dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

lama tak jengok blog ko ni shin... aku pun dok kulai gak

i'm shin... i'm inesen said...

afzainizam : thankz~

@reltzsensei said...

hehehe..jb mmg camtu..sekali dtg jln msti dh berubah...agi yg depan CS tu..hik3...

i'm shin... i'm inesen said...

arel : sesuka hati jer nak ubah2 jalan ek

lanz_evo7 said...

wahh..best2 lagi2 tang makan tu.huhu