Sunday, May 9, 2010

selamat hari lahir mak yg ke 61


8hb May1950, lahirnya sorang insan yg sangat shin sayang.. merupakan anak sulung dalam family Tok ngan Nek shin.. selepas Nenek tiri shin meninggal... Tok ngan arwah nenek shin berkahwin.. dan lahirlah Emak shin.. yg shin tau.. Emak dulu nakal sikit... ehm sikit jerr ek.. no wonder la perangai tu menurun kat anak dia yg inesen ni huhu...


gambo arkib, mak ( kiri ) ngan kawan dia

oleh kerana tabung besday shin dah larik skit.. pasal shin dan kuarkan masa besday adik shin bulan lepas... so.. untuk besday mak shin kali ni shin wat ala kadar... shin cuma belikan kek ngan oder capati untuk mak.. sebab mak suka makan capati huhu

entah ek.. memang shin kena mulakan dulu kot kalo bab bab mcm ni.. shin dok calling calling adik beradik suh berkumpul malam 8hb May.. shin yg dok pk apa nak makan.. shin yg dok plan nak wat camne.. hmm sib baek la apa yg shin plan tu menjadi.. dapat respon baik dari adik beradik yg lain.. syukur Alhamdulillah~

sebenarnya arini ada episod kecewa.. bila shin kalah lawan tennis pagi tadi huhu.. boring tu... selalu nasib x baik dapat partner x best.. x yg reti main.. arghh baru berangan nak main betul betul.. pastu dapat hadiah duit.. then leh baiki Awan Nan Kelabu shin tu.. nak ganti pintu semua.. tp semua harapan tu musnah.. uwaaa... malas nak cite lelebih..

lepas kecewa kalah.. shin terus bersiap pegi bandar Jb.. dok beli kek untuk besday mak shin.. haaa kali ni shin beli kek stroberi.. nyum nyum..


sebahagian makanan yg ada.. satay, kek, capati, laksa...

shin x plan pun akan ada ramai kengkawan parent yg datang.. sbb shin pk hanya jamuan adik beradik jer.. tetiba ramai plak yg datang huhu shin takut makanan tak cukup jer.. *nanges~


wat doa selamat skit~


babah dok layan kengkawan dia~

seperti yg di jangka.. makanan habis huhu.. kek licin.. shin pun xde selera nak makan.. sebab penat kot.. ngantok pon ada..

sentap.. bateri camera kong plak.. adehhhhhh.. geram tul.. time camni plak dia nak kong.. x dapat nak snap gambo bebanyak...


untuk mak... selamat hari lahir yg ke 61 ek mak... semoga mak panjang umo, Allah berkati umo tu ngan hidayah, kesihatan luar biasa untuk mak dapat beribadat ngan tenang, murah rejeki, bahagia dunia akhira besama family kita ni...

walaupun shin x mampu nak mengucapkan yg shin sayang kat mak depan depan.. tp shin harap mak paham.. shin bukan jenis yg akan cakap camtu... tp shin tunjukkan yg shin sayang mak ngan cara lain.. tp pon shin rasa gembira gak.. sbb mak mcm terkejut anak anak mak, kawan kawan mak dapat nak sambut hari lahir mak..

badan mak makin kurus, mak dah tak kuat mcm dulu, shin nak mak rehat banyak banyak, tiap kali mak bising mak sakit, darah tinggi mak naek, mak selalu gelap mata rasa nak pitam, setiap kali tu la shin risau... shin xmo terjadi apa apa kat mak.. shin xmo mak sakit, kalo mak sakit.. shin tak tau camne shin nak kurangkan rasa sakit mak tu..

shin xmo mak rasa semua tu.. tiap kali tengok mak sakit.. shin rasa takut... shin takut kehilangan mak.. camne shin nak hidup kalo mak dah xde nanti... shin xmo mak tinggalkan shin.. sebab tu tiap kali solat.. shin doakan keluarga kita sihat sihat.. supaya kita dapat hidup hepi hepi..

mak.. shin sayang mak sangat sangat.. selamat hari lahir ek.. dan selamat hari emak.. ngee~

sekian~


hadiah yg x seberapa.. untuk mak wangi selalu hik hik

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

Pakcik said...

Be happy... and thankful you still have a mom...

I don't..... ..... .. .

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : yer... syukur shin ada mak.. *nanges

Mie said...

Selamat Hari Lahir buat Mak Shin...semoga Mak shin sihat2 selalu,dipjngkan umur dan gembira disamping Keluarga tersayang

i'm shin... i'm inesen said...

mie : aminnn! acehhhhhhhhhh~

Hizami Rahim said...

selamat hari lahir buat emak shin.
semoga inesen selalu hendaknya.
;)

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : acehhhhhhhhhh... hope hizami pun inesen gak selalu ek.. sihat sihat ngan ur family~

Frodo Baggins said...

weeeee
meriah gilerr bday emak lu shin


>>____<<


semoga panjagn umo murah rezeki n sihat sentiasa. slmat hari ibu jagak.

Terry ♥ said...

=) happy birthday ibu shin..
i hope she'll live long and have a healthy life.

be happy and appreciate your mum taw..love her than you love your life.

besh la family shin meriah jer selalu..u should be happy u know.. not all family can be happy and meriah camtu..

tOm said...

lepas ni sambut besday tom plak ye.. =P

mr.syazwan said...

SELAMAT ULANG TAHUN BUAT IBU KAMU...


DAN

SELAMAT HARI IBU


SAYANGI IBU ANDA

=_=

i'm shin... i'm inesen said...

frodo : acehhhhhhhh.. tp naper frodo x dtg.. aishh menantu apa camni~

i'm shin... i'm inesen said...

terry : acehhh terry.. xde la meriah.. sederhana jer

i'm shin... i'm inesen said...

tom : bila besday??? besday shin jgn lupa.. sambut dulu ek

i'm shin... i'm inesen said...

mr. syazwan : acehhh wan~