Monday, May 3, 2010

entri lewat - acara hari minggu


hujung minggu yg bizi bizi.. bukan bizi bodi ek.. sbb bodi shin x bz.. x menggunakan atau dipergunakan pon... agagagga... bizi shin kali ni sampai x bernapsu nak men tenet.. letih sgt sangat *sigh~

dari hari Jumaat aritu lagi shin dah start tolong parent shin ngemas ngemas umah.. ouh ya.. dapur umah parent shin dah siap renovate.. bilik untuk adik shin bukan maen besar lagi parent shin buatkan.. sentap... *nanges

yg lagi menyentapkan limpa, paru paru, hati shin yg inesen ni.. adik shin tu superb pemalas.. dia xde tolong apa pon.. dari hari Jumaat sampai arini dia langsung xde nak ringankan tulang dia.. geram geram grrrr.. tu pun parent shin still nak buat baik.. nak bagi muka kat dia.. shin yg baik ni parent buat x pandang pon... mencik~

tp arini agak meriah skit la.. sebab kakak, abang shin ngan family dia datang tolong, kitaorg wat gotong royong.. baru la shin lega skit.. bila buat ramai ramai xde la rasa nak marah jer huhu

parent shin masih belum jelaskan lagi baki bayaran renovation, lebih Rm20ribu.. adehhh mana la dorang nak cekau duit huhu... buat x agak agak.. so, tergendala la nak pasang mozet ngan wat kabinet dapur.. mahal gak wat renovate ni.. mau dekat Rm56k *nanges

tadi shin pi teman abang shin beli tikar getah... cantik sangat.. shin yg pilih huhu... baik nyer abang shin.. sanggup kuarkan duit poket dia belikan mak shin tikar getah.. bukan maen suka lagi mak shin masa kitaorg bawak balik... beli 2 gulung pun x cukup.. satu gulung jer dah dekat Rm250.. patut kena beli 4 gulung.. sori la ek mak.. shin x dapat nak bagi apa.. shin anak mak yg misekin *sob sob

hmm td sempat la shin dok ingatkan kat adik beradik shin semua.. yg besday mak dah dekat, ari sabtu ni... so shin plan nak wat makan makan.. mmg slalu nya shin yg beriyer iyer... dorang ntah.. nak kena ada org lain yg kena mulakan dulu.. shin ni tengah pk pk.. apa makanan nak shin sediakan hari sabtu nnt.. *sigh

dalam bizi bizi tu.. ari sabtu nya.. sempat la shin pi Singapore kejap.. huhu shin xde plan pon.. gamble jer pegi.. dengan xde tukar duit dollar.. pakai jer ada belen skit yg ada lepas lepas punya..

dah sampai Singapore baru la shin teringat yg encik bestke ada kirim perfume.. adehhhh.. camne la shin leh lupa.. nak belikan dulu shin x de tukar duit plak.. next time la ek.. tp shin dah surveykan perfume yg encik bestke nak tu..


Desire Blue ni kalo 50ml - RM120, 100ml - RM145



dalam x tukar duit tu.. shin terpedaya gak.. beli Covet, Sarah Jesicca Fucker ni.. 100ml - Rm150, haaa actually shin beli utk shin jual kat kawan shin kat tempat kerja huhu.. x tau la dia nak ke tak... sebelum ni shin dah penah jual 8ml nye kat dia.. and dia suka sangat bau dia.. ntah la ek.. kalo dia xnak.. shin jer la pakai huhu... perfume shin pun dah nak habis.. actually kalo kat luar mahal tau perfume ni..

bila boring2 kat dalam mrt tu.. shin pon melakukan aktiviti yg dah lama shin x buat huhu snap snap gambo orang.. hik hik.. so ni la hasilnya..


comel dak ni.. baru balik kelas renang..


dak ni plak nak balik Tampiness atau Pasir Ris kot.. shin terpisah ngan dia kat Tanah Merah.. masa masuk dalam tren ni.. shin dah pasan dia ada pandang2 shin.. haahahahah.. siyes... pastu masa shin snap gambo dia.. kebetulan plak dia pandang.. so mmg confirm la dia pandang pandang shin.. malu nyerrrrrrrrrr... masa dia dapat seat tu.. dia senyum.. adehhhhhhhhh... *malu

sib baek la hari sabtu x jem.. so dengan lancarnya lepas shin dah puas jalan sorang sorang kat Singapore tu.. shin blah nak balik.. ngee... hope nnt kalo pi lagi.. nak jumpa lagi la budak yg pandang pandang shin tu... *muka merah

sabtu tu Ed Ezairy ada balik JB.. tp sempat nak jumpa dia.. pasal shin kena balik sblm malam.. kang xde transport la.. al-maklum.. driver shin keje sampai kul 8 mlm jer.. hahahaha brangan.. maksud shin..driver bus awam yg ke tempat shin ar... xpe.. next time kita jumpa ek~

haa dalam bizi punya bizi.. shin dok marathon tengok dvd anime.. cite NANA.. shin dah beli dvd ni 2 tahun lepas.. huhu tp baru la ni nak nengok.. biasanya sblm nak tido la shin nengok..

sedih wooo.. cite nya sangat best.. ada time kelakar.. ada time siyes.. ada time leh meleleh air mata... jiwa shin sensitip tau kalo tengok drama drama camni..



sangat best~

sayang kat dvd ni.. kenangan beli kat Kota Raya KL.. kalo pi KL.. kuar puduraya.. mesti singgah.. sekarang ni xde jual lagi dah... kedai2 jual anime ni mana ntah depa pindah.. sedey~

hmm esok nak kena ngemas lagi.. uwaaaaaaaa... bila la nak siap.. kalo bole sebelum hari sabtu ni.. sebab takkan la nak wat makan makan ngan keadaan umah yg bersepah kan.. so kena kerja keras lagi!

ada sesapa nak nolong shin?? nnt shin bagi upah!

sekian ek~


kiriman kawan lama... terima kasih ek~

m(^o^)m

*i'm shin. i'm inesen

3 comments:

Adam Arshad said...

kalaw kawan shin tanak beli perfume tu shin bg la sini.
hahaha tetibe jek
:pp

ketingting said...

owh! ghajinnye ngemas ghumah shin nih! hehe. shin, mai tolong kemas kemas sini pulak. nak dekat dekat raya dah ni. jom la. boleh hadiahkan perpumee kt shin nanti. nak? hehehehe

i'm shin... i'm inesen said...

adam : xleh

ketingting : ngemas umah org len?? xmo la... tp perfume mau! huhu