Thursday, May 6, 2010

stress~


minggu ni agak penat.. cuaca panas... even hujan.. tp bahang sangat.. tido x cukup.. cepat berpeluh.. cepat rasa letih.. badan lak sakit sakit.. hati x tenteram.. jiwa kacau.. adakah ini tanda tanda desperate being single yg terlalu lama.. agagaga.. ntah la..

actually.. skrg ni x abis abis bergasak dok ngemas umah parent.. hari hari mak shin dok buli.. mintak buat tu.. then buat ni.. x abis ngemas depan.. nnt dia suh angkat barang.. adehhh... mmg tenaga shin di pergunakan 90% *nanges

ouh.. untuk besday mak shin tahun ni.. xde la nak prepare makanan yg banyak mcm tahun lepas.. lagipun shin rasa mcm x sempat jer.. sabtu ni shin main tennis.. Tournament anjuran tempat keje shin.. then.. habis men tennis kang.. bergegas nak pi bandar Jb.. nak pi beli kek kat Secret Recipe huhu.. so mana sempat nak bikin makanan kan.. kot ye kakak and kakak kakak ipar shin tu nak nolong.. buatnya depa tau datang makan jer.. lagi haru..

skrg ni ntah naper.. 3G kat kawasan tempat kerja shin mcm haremmm... susah tul nak men tenet.. kekadang slow yg amat.. tau tau jer line 3G dan betukar jadi GPRS.. cehh.. berbakul bakul dah Celcom kena maki.. percuma jer shin dapat dosa kering..

Pesbuk pun satu hal.. slalu jer xleh bukak.. sentap.. dah la shin tgh gigih jadi peladang berjaya.. tetiba susah nak bukak farmville.. geram geram...

aritu masa besday adik shin.. kan shin bagi dia hadiah perfume Body Shop... then.. tetiba dia bilang.. perfume tu hilang.. xde kat bilik dia.. ngan kotaknya sekali ghaib.. adehhhhhhhhh.. sapa la punya angkara ni.. takkan la masa ramai ramai org dok ngemas umah parent shin tu.. ada yg 'terambik'... shin xmo la bersangka x baek.. sebab dalam bilik tu ada shin ngan sorang hamba Allah jer.. bedua.. dan dia ada try test perfume tu.. adehhh takkan dia kot... aiyooo.... xmo la pk bukan bukan.. esok shin try cari kat bilik tu.. hopefully perfume tu salah letak.. or terjatuh ntah kat mana mana... *nanges

esok shin nak pi hantar Awan Nan Kelabu masuk bengkel... nak kena betulkan tali clutch dia.. ganti minyak enjin semua.. minggu dpn shin ngan Mohd Shamsul Bahari kan nak pi Pulau Tioman.. so kami akan naik kete untuk sampai ke Jeti Mersing tu.. so malas nak naik bas.. takut lambat and rugi masa nak nunggu bas... mintak mintak.. xde la kena charge memahal.... ngee~

ouh ahad ni shin kena pegi Singapore ler... kalo jadi encik Bestke nak kirim perfume, then ada lagi 3 org kawan shin kirim perfume... so.. pegi la jap.. sebab lepas ni ntah bila.. pasport pun dah nak xpired.. pastu sampai hujung bulan 5 bz.. bulan 6 dah sah2 xleh masuk singapore pasap pasport tinggal 4 bulan nak xpired.. kena renew dulu... pastu nnt bulan 8 dah puasa... so.. ni la kot time yg sesuai huhu

mata dah kelat.. ngantok.. sblm shin mengundurkan diri.. cewahh.. meh shin tepek gambo shin ngan perfume perfume shin ni.. temporary amik gambo.. pasal lepas ni nak kena bagi kat kakak ipar shin hujung minggi ni.. pasal depa nak beli... ngee~




sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

AzAz said...

kan... cari betoi2 dulu x baek nk tuduh2 nnti klu dh tudoh pas2 trjumpa blk, sendri dpt malu, dosa dh grenti dpt dh

Hizami Rahim said...

hehe.
wah.
gila perfume mungkin?
;)

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : dah cari... memang xde.. shin yg letak kat tempat tu lepas episod hamba Allah tu test.. pastu ghaib.. ralat nya.. adik shin lom sempat pakai.. xde rejeki.. mungkin Allah x redha ko shin bagi adik shin.. next time la.. atau sebab shin selalu marah ( adik shin ) dalam hati sebab 'kemalasan' dia tu.. apa yg shin bagi kat dia semua hilang.. belikan sandal hilang, belikan perfume hilang.. *nanges

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : shin ker?? nope la... org len mungkin ada yg mmg suka perfume.. suka suka perfume.. tp budaya nak membeli tu terhad.. setahun kekadang mampu beli sebotol.. pakai jimat cermat.. kalo ada duit terlebih.. baru beli yak lain... tp suka beli yg kecik2.. miniature size.. murah.. leh bertahan lama gak huhu~

cik xxx said...

e'eh, ada lesung pipit la..
mintak sebelah

asna ashraff said...

love etc ke?