Friday, May 7, 2010

ehmmm... sedapnya bau Raya~


hye kengkawan... Selamat Menyambut Hari Jumaat ek... panas bebeno arini.. berpinar pinar mato ni haaa.. kepalo raso pusing pusing la eh.. hopefully bondo alah ni semuo.. x buek shin malas pi solat Jumahat ni karang huhu... korang pon jangan malas malas la yo~

kat umah parent shin skrg dok tgh proses mengecat plak.. perghh shin suka bau cat.. ntah ngaper.. kalo bau cat jer terasa mcm dah nak raya.. huhu.. ntah la.. mungkin dah sinonim.. org banyak mengecat time nak raya.. lelebih lagi time puasa... fuiyoo meriah, sbb tu shin rasa mcm kalo bau cat baru ni.. mcm bau Raya.. agagagag~

tp sedikit sentap la.. bila idea shin utk tukar kaler cat umah tawun ni, mak tolak mentah mentah.. adehhh.. dia still nak kaler yg sama.. tiap tiap tawun kaler sama.. even dah renovate umah pon nak kaler yg sama.. tu shin ok lagi la.. mungkin feveret kaler dia kot kaler tu.. tp bila org nak wat tone kaler pon dia bagi.. so.. shin amik keputusan.. shin xmo tolong ngecat huhu majuk..

p/s : yeahhh terlepas dari kena tolong ngecat.. penat!

esok ada 2 acara penting.. hopefully shin x letih ler.. kul 8 pagi shin dah start lawan tennis ajuran company tempt kerja shin.. tawun ni hopefully dapat tempat lebih baik ari tawun lepas.. dpt hadih duit... leh guna duit tu utk bikin Awan Nan kelabu huhu..

lepas abis lawan tennis.. kalo layak mara sampai suku akhir sekalipun.. mungkin sampai jam 12 tengahari camtu... shin kena siap siap pi bandar Jb.. nak kena pi beli kek untuk besday mak shin mlm tu.. x leh nak merayap sgt.. lepas beli terus balik.. nk jumpa scandal pun x sempat ( tp mmg xde scandal ngee ) *nanges

nanti kang lepas dah sampai umah.. nak kena pi amik makanan yg shin dah oder... pastu nak kena kemas kemas meja lagi... adoiii... dah leh bayangkan.. rushing dan penat..

hmm apapon, hopefully apa yg shin plan ni... lancar selancarnya.. ouh dah nak kul 1, nak kena mandi wajib.. eh eh.. not.. mandi sunat ari Jumaat.. then pakai cantik cantik, wangi wangi.. pastu pi masjid.. pastikan dah lawa lawa ni.. fokus kat selipar.. huhu pakai slipar buruk pun xper... kang x pasal pasal ghaib kat masjid nanti..

p/s : sebut pasal ghaib.. puas cari hadiah yg shin bagi adik shin tu.. mmg ghaib.. ntah kemana... hmm xde rejeki laa *nanges

sekian ek... syg slalu.. kish~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

Hizami Rahim said...

tahu takpe.
pakai sebelah lain sebelah lain.
comfirm takde sape nak curi.
;)

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : adehh xde la sampai mcm tu skali..

ketingting said...

warghh! nampak sangat tak sabar nak raya nih. ahaha

i'm shin... i'm inesen said...

ketingting : sesungguhnya.. memang benar.. agagaga~

ezam said...

owh raya!!!!!

hari2 mesti bukak youtube mai lagu raya

feel giler kan shin.....

adekah ini gejal2 sangat sehat untok lelaki 30an seperti kite shin....

hahahaha

cik xxx said...

cat kaler ape yg mak reject tu?

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : ini adalah fenomena biasa yer encik ezam.. gejala sihat yg begitu unik sekali.. ianya terdapat pada makhluk makhluk yg hampir pupus kat muka bumi ini.. khususnya usianya yg menghampiri sweet 32 tahun.. ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

cik xxx : kaler cekelet, merah.. my fav kaler telah di reject sewenang wenangnya *nanges

Pakcik said...

SLAMAT BERPOSA DAN SLAMAT ARI RAYA.

Every day can raya.. no need to wait.
Eat eat eat until you put on 10KG..

muaahahahahahahahaaaaaa

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : wahhhh mendoakan berat shin naik nampak!

*nanges

Afzainizam said...

~~Selamat hari ibu~~

..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..
Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uuuuhhhh baju raya taun ni ke....jumaat lepas ape ye kutbah dia tak berapa dengar hari tu