Wednesday, May 12, 2010

syukur~


syukur Alhamdulillah.. akhirnya settle gak bayo belen duit baik pulih Awan Nan Kelabu shin tu.. pagi tadi shin sampai bengkel jer.. nengok Apek Tokey bengkel tu dah sengih sengih.. ceh.. macam tau tau jer...

kebetulan plak masa shin datang.. Awan Nan Kelabu tu baru jer siap di service.. then shin test round round dulu.. tp sebenarnya.. shin pun x tau apa perubahan sebelum dan selepas baik pulih huhu... siyes.. shin memang x tau pasal kete.. tau enjin idup.. leh jalan.. then sejuk sbb kuar angin kat ekon tu huhu

jenuh gak hsin mintak diskaun.. tp hampeh.. macam macam alasan apek tu bagi.. dia ckp x banyak amik untung la.. upah amik skit jer la.. buat penat jer mujuk.. then bayar jer la..

pastu sempat la dia suh simpan duit.. next time gantik barang lain plak.. sebab ada 2-3 barang nak kena ganti.. termasuk la themo motor ekon.. ntah apa ntah dia sebut td.. mcm tu la bunyik nya.. then kena cover seat Awan Nan Kelabu.. yg tu semua nnt len kali la...

then shin balik umah dulu.. mintak babah antarkan shin semula ke bengkel.. sebab arini shin bawak keEgoan pi keje.. padahal semalam nak balik keje hujan bukan maen lebat.. skrg ni area tempat shin asal petang jer hujan lebat.. *nanges

sib baik la shin ada bawak perisai.. kalis hujan.. baju 2 helai.. suai selai.. so x ler basah.. cuma takut guruh ngan petir jer huhuh

bila dah sampai bengkel tu semula.. shin suh babah test Awan Nan Kelabu.. sebab babah lebih berpengalaman ngan kete tu.. lepas dah test.. babah suh apek tu betulkan clucth semula.. huhu.. sib baek babah test.. kalo shin yg test.. ntah apa jadi..

then lepas shin bayar belen duit tu.. shin wat muka seposen kat babah.. mintak simpati.. huhu.. babah cakap.. next time dia bagi duit utk cat baru Awan Nan Kelabu.. yeahhhhhhhhhhhhhh

shin ingat nak tukar kaler Pearl White.. eh... tp nanti kalo dah tukar kaler.. kena tukar nama kete gak la ek.. takkan nak panggil Awan Nan Kelabu plak huhu...

tp tak tau la bila babah akan bagi duit tu.. kot kot janji manis jer ntah ler... kang shin berharap sangat.. kecewa la plak.. *nanges

shin ada pesanan untuk Apek Tokey Bengkel tu.. sebab dah banyak duit shin abis kat bengkel.. tp ntahlah.. betul ker tak harga dia charge tu, betul ker x barang spare part tu dia tukar.. wallahualam

'' Apek... muka lu memang talak manis haa.. tp mulut lu manyaaaaaaaakkk manis meh.. luit gua banyak telebang kat lu.. aiyaaa lu ada pakai itu ubat guna guna ka?? itu ha.. kalo lu tipu gua... nanti lu mati masuk api nelaka... lu x takot meh?? ''

anyway.. lega dah sekarang.. xde pikir hutang.. then dah leh bawak Awan Nan Kelabu pi Mersing ngan selesa.. huhuh Mohd Shamsul Bahari toksah takut ek.. bersangka baik jer udah ler.. hope pejalanan kita selamat pegi selamat balik..

p/s : baru shin rasa.. susahnya nak jaga kete, duit duit duit.. nanges.. mmg xde harapan nak beli henpon baru~

sekian~


lagi 2 hari nak pi Tioman... x sabo~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

18 comments:

cik xxx said...

cik pun nak pi tioman..
tapi 27hb la.
nape shin pi awai, klu tak boleh kita saing main snorkling.

huhu

Hizami Rahim said...

tu la. susah kalau tak tahu pasal kereta.
takot jugak apek tu tipu.
bukan berprasangka buruk.
tp dah selalu mcm tu.
kan?
;)

i'm shin... i'm inesen said...

cik xxx : wahhhh dia pi gak.. ntah ek.. sbb banyak acara hujung2 bln May ni.. huhu sbb tu pilih 14hb ni pi

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : betul betul betul.. ntah betul ntah x dia charge tu.. then barang yg dia tukar ntah baru ntah 2nd..*nanges

Pakcik said...

Ask and you won't be lost... or ask, and you realised you've been cheated...

So best way is... learn a bit about cars.. don't just sit back and hope for the best hor..

MUAHAAHhaahahaaaa

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : haipppppppp! kete kete ni bosan hahahaha tau nak sedap bawak jer!

||| PöJìé PööH ||| said...

BUkan awan nan kelabu tuh baru lagi ker shin? dah masuk bengkel??
aduhai..
ohoo bestnyer gi Tioman!

Love,
PojiePooh Abdullah

AkU said...

xsuke kete...menci2..

ayapan said...

asyik nanges, nanges, lu udah jd kaki nanges plak ka?

AzAz said...

eh masa blajar lesen kete dolu shin blajar ka psl kete? atau lesen shin lesen terbang?! Opss

i'm shin... i'm inesen said...

pohjie : tu la.. org ajak xmo ikot.. kalo x leh join nakal nakal kat sana huhu

i'm shin... i'm inesen said...

aku : ek.. x suka naek kete?? naper eh

i'm shin... i'm inesen said...

ayapan : ok la.. xmo nganges.. kang org jgn gembing..

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : org amik yg x terbang la.. cepuk kan

@reltzsensei said...

cbe tuka jadik awan nan pelangi kew..hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

arel : xmo la kete kaler pelangi.. x sesuai ngan cuaca kat mesia.. kang stress pemandu2 lain nengok

hans said...

ialah
pakai kereta memang banyak guna duit

AkU said...

xleh nak 'lari' kalu jam..tmbh2 kl nih..phuewww...menduga iman..