Tuesday, January 4, 2011

acara hari minggu


heyo kengkawan... Assalammualaikum.. Salam Sejahtera semuanya yer... masih mood bercuti.. masih mood tahun baru.. ngee.. x puas rasanya cuti dari hari Jumaat sampai ler hari ni.. Senin.. macam nak cuti lagi dan lagi dan lagi.. ngee.. tp tu la.. kopak duit woo.. asyik merayap jer ngee~

bila dah asyik merayap.. shin x nyempat nak update blog.. la ni gigih la dok nak menepek gambo sambil membebel apa yg shin wat masa cuti hari minggu yg lepas.. yg pasti.. sangat menyeronokkan dan memenatkan.. hari hari shin balik jam 2-3 pagi.. dah sampai umah.. terus online.. tp x sampai berapa minit dah pitam huhu.. esok paginya kuar lagi.. camne nak update blog kannn huhu

shin mulakan ngan hari Jumaat la yer.. petang nak sambut tahun baru malam tu.. shin gerak dar rumah dekat jam 11 pagi.. then sampai jer kat Jusco Tebrau City.. dah dekat jam 12.30.. encik Dann Nolan amik shin utk pergi solat Jumaat.. pas abis solat.. encik Dann Nolan ajak shin lunch kat Black Canyon.. perut sgt lapar masa tu huhu



nyum nyum.. shedap shangat ngee..

abis jer makan.. encik Dann Nolan kena pi keje semula.. then shin teman Khairie makan plak huhu... sambil nemam kononnya xmo makan... tp cam sedap jer dia makan chicken chop kat Stone Grill.. sempat la shin makan fries huhu.. makan lagik.. adehhh.. lepas abis makan.. khairie kena pi keje smula.. then Araf Aikan lak sampai.. shin teman dia makan plak huhu.. tp kali ni shin minum jer.. pertu sudah penuh woo... 2 kali masuk Black Canyon aritu huhu...

lepas tu shin meronda la ngan Araf Aikan.. dok pergi KSL Mall, Holiday Plaza.. ngabiskan masa sementara nak nunggu kul 10.30 malam.. nak amek Fardzly balik kerja.. nak pi bandar Jaybee.. nengok munga api.. then ada la sorang makhluk Allah ni nak join.. Matt nama dia.. malu malu katanyaa la..

kul 11.30 malam.. kitaorg sampai kat area Segget.. tp nengok x ramai org jer.. pastu mcm was was ada munga api kat situ.. yg pasti.. ada 3 pentas mini.. tp semuanya berunsurkan irama Malaysia.. huhu.. terus shin ajak kengkawan pi The Zone plak ngee~

dah agak.. jalan jem.. pastu susah nak cari parking.. sib baek la Araf memandu ngan sabar lagi berhemah.. last last dapat gak parking.. tu pun depan umah orang.. pastu.. berlari la shin pi The Zone.. masa tu dengar bunyik suara org countdown.. sampai jer kat area The Zone.. kebabommmm... munga api kuar.. yeah~


munga api!!!


bila masa la dorang snap gambo shin asyik nengok munga api

sangat suka gambo munga api ni.. shin percaya.. mesti Nigel Fardzly Baker Jr yg amek gambo guna camera Araf.. sangat hebat... gambo main entri pun gambo munga api kat The Zone.. sgt lawa.. suka suka!! shin rasa bebaloi nengok munga api betul betul dekat ngan tempat shin bediri.. huhu



habis jer nengok munga api... terus la melepak kat Simple.. minum minum.. xde la shin nak lama lama kat The Zone tu.. mmg niat nak nengok munga api jer~

ouh.. shin nak tepek something.. ngee... ni haa.. gambo hadiah tahun baru utk diri sendiri.. hik hik.. ala.. sesekali membeli.. asyik dok bayar bil org len jer.. sekali skala nak gak beli utk diri sendiri... tadaaaaaaaa~


beli beg ngee.. x de jenama pun.. i luv kaler cekelet


DVD Ori konsert Celine Dion & Vitas.. and drama fav shin!


dah lama x beli baju.. sama pattern.. lain kaler.. Rm25 jer


penat jalan jalan... Braun Buffel telah sudi menaja utk anak tekak kitaorg dari rasa kering huhu... mekaceh utk Khairi dari Braun Buffel ek~

ari minggu aritu gak.. encik Azmi, Zila and their family.. ajak family shin pi makan makan kat umah dia.. dah macam makan makan sempena tahun baru la plak.. tp.. sebenonya.. Zila nak nunjuk pinggang mangkuk baru yg dia beli masa ikot trip parent shin pi Langkawi bulan dobelas aritu huhu... pandainyaaaaaaa!!



pinggan kaca pinggan pyrex.. x yah la nak kerek!! haha

pastu shin kuar ngan Shamsul Bahari.. kebetulan dia balik cuti tahun baru.. tp dia x join la nengok munga api malam tu.. just pi lepak kat Jaybee jer.. xde hala tujuan.. pastu jumpa Araf Aikan.. yg lain lain kojer.. adehh.. keje jer dorang ek.. pastu malam tu pegi pasar karat~


beli album Kak Uji Rashid.. Araf pun beli gak.. ngee~


arini Shamsul Bahari mintak shin antar dia pi stesen keretapi.. dia nak lik KL dah.. hmm hujan lebat giler... tiket keteapi lak dah abis.. terus kitaorg begegas pi Larkin.. tiket bas ada jam 5 petang.. so sempat melelapkan diri dalam kete.. borak borak.. gelak gelak.. then lepas jer Shamsul Bahari naek bas.. shin terus bedezup nak balik.. sempat la singgah Angsana.. jumpa Araf Aikan ngan Fardzly yg dok nyopping kat situ.. huhu jumpa kejap jer.. then shin terus balik.. jalan jem tak hengat... sib baik bawak kete auto *kete kakak Shamsul huhu

then sampai umah dekat kul 8 malam.. shin dah janji nak bawak parent pi makan malam.. x sempat rehat.. x sempat mandi.. terus kuar makan.. balik jer tadi dekat kul 10 malam.. terus online sampai la ni huhu... so ni dah update blog.. lepas ni leh la main farmville.. pastu rehat rehat..

camtu la acara padat shin masa ari minggu.. korang lak camne?? hope memasing hepi hepi semunya ek... ok lahh.. jumpa lagi di lain entri.. daa~

m(^0^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

bukankosong said...

sakan giler kuar shinnnn...gempakkk!!

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : hik hik.. kena kurangkan ni... kena jimat cermat

Terry Nur Iman said...

xD tumpang menyibok di sinii~

@reltzsensei said...

mak ai shin..dh mcn YB lak pnyer bz smbut new year ek??hehehe