Wednesday, January 12, 2011

happy 2nd Blogiversary to me~


tadaaaa... arini genap 2 tahun shin berblogging.. cepat jer masa berlalu.. dalam 2 tahun.. dah berapa banyak patah perkataan shin taip pun shin x tau.. sebab shin kalo dah tekan keyboard.. mula la nk merepek.. dan shin rasa betuah.. shin menaip agak pantas.. lebih lebih lagi kalo menaip 'nombor' huhu bangga ok!! walaupun kalo menaip perkataan kekadang banyak yg typo.. tp shin rasa.. itu x menjadi masalah besar utk shin terus merepek alam blog *wee-wee

mungkin dalam masa tahun ke dua shin berblogging ni.. shin ada terkasar dalam berbahasa.. tersalah bagi infomation.. terguris perasaan sesapa.. terngurat dalam x sedar melalui penulisan shin... shin mintak maaf banyak banyak... dan if ada something yg bermunafaat dalam blog shin ni.. semua tu atas kehendak Allah s.w.t, yg memberi keizinan shin utk terus menulis.. even shin tak berapa pasti.. ramai ker yg baca.. itu bukan persoalannya.. yg penting sekali.. shin suka tekan keyboard.. nulis lappy.. sbb kalu nulis pakai tangan.. mamposs x layan.. leh terkehel jari tomel shin ngee~

selagi shin ada akal yg sihat.. shin rasa nak sharing something utk pembaca blog ni.. shin akan wat sepenuh hati.. walaupun kadang kadang.. shin agak nakal dalam menggunakan perkataan dalam blog.. shin anggap.. itu adalah satu sifat semula jadi shin yg kekadang agak miang time waktu mengawan.. utk org yg sihat zahir batin mcm shin ni.. sifat tu sentiasa ada.. cuma agak terkawal.. dan kekadang jer shin selitkkan ke dalam blog huhu.. kannn~

bagi shin.. penulis blog mewakili diri dia dalam dunia cyber yg hampir tiada batasan di dunia ini.. apa yg dia tulis.. itu yg bermain main dalam kepala hotak dia.. ebih lebih lagi.. penulis blog yg tidak menyorokkan identiti dia yg sebenar.. walaupun orang cakap.. menulis blog mcm menidakkan hak privacy diri sendiri.. tp bagi shin.. itu adalah cara kita berkomunikasi.. terpulang pada kita utk mengawal.. kita still lagi menjadi diri kita di dalam blog.. mungkin kekadang hipokrit.. jujur.. semua ada.. kita merelakan kehidupan kita dikongsi bersama.. tiada apa yg perlu di bimbangkan.. sharing is caring kan~

bila kita baca blog org lain.. stranger.. tp dia menceritakan perihal diri dia.. perihal sekeliling.. jujur.. inesen.. kita akan rasa connection tu ada.. x mustahil.. kita rasa sukarela nak comment entri dia.. kadang2 lebih lebih plak kita comment huhu.. pasal kita rasa selesa..

bebeza ngan blog yg lebih pada pornografi.. blog blog yg berunsurkan fitnah.. yg kearah negative.. serangan peribadi.. serangan seksualiti.. gangguan psikologi.. mungkin penulis tu sendiri mengalami gangguan jiwa dalam diri dia.. biasanya org seperti ni.. jenis kurang keyakinan diri... tp dia menyempurnakan keinginan dia.. dengan merealisasikan dalam bentuk blog sedemikan rupa..

semua org ada sebab sendiri mengapa dia menulis blog... gunakan la sebaik baiknya kemudahan yg ada.. semoga kita dapat munafaat bersama.. kepada semua blogger kat luar sana.. semoga terus berblogging ek... dalam menulis blog.. xde isitilah rasa jemu.. melainkan kita bosan ngan kehidupan kita.. kita malas untuk berfikir.. then.. blog kita pun terus senyap... penuh ngan sawang huhu... x elok tuuuu~

kepada pembaca pembaca blog.. semoga korang mendapat hiburan.. knowledge.. rangsangan.. nikmat.. kepuasan... setiap kali membaca blog.. x kesah la blog apa.. blog sapa.. porno.. separuh porno.. ilmiah.. kelakar.. haaa.. tp.. berfikirlah secara rasional.. mana yg baek jadikan teladan.. mana yg buruk.. tengok dulu puas puas.. pastu abaikan huhu.. agak agak nak nengok balik.. check kat history hik hik *ngajor

wahh dah panjang ni.. kan shin dah ckp.. kalo shin dah mula menaip.. punya la panjang lebar.. hik hik.. terima kasih pada Allah kerana menganugerahkan shin sedikit kelebihan dan kesihatan.. shin hepi ngan apa yg ada.. terima kasih pada kawan kawan yg tau kewujudkan blog shin ni.. dan terima kasih pada internet.. hidup xde internet? ajer giler~

sekian~

m(^0^)m

*i'm shin.. i'm inesen

18 comments:

adamzico said...

happy blogniversary utk ANDA..!

bukankosong said...

waaa...itu rr shin kiter.kih..kih..sama rr kita, dulu sy tak brani sgt nak dedah diri kat blog kini dah berani.just be urself katanyer...

NICK IRFAN said...

tahniah! hehe

i'm shin... i'm inesen said...

adam : mekaceh ek adam

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : apa ada hal kan.. huhu keep blogging k

i'm shin... i'm inesen said...

nick irfan : tengkiu ek ngee!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

happy aniversary..

i'm shin... i'm inesen said...

pojie : mekaceh ek

bestke said...

selamat pengantin baru eh silap selamat ulang tahun berblogging yg ke 2 :-)

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : ngee.. mekaceh bestke.. sempat lak melalatah ek..

@reltzsensei said...

ktne nk celebrate??hehehe

ahsfantasy24 said...

blog adlah tmpat enjoy
yg jauh dr sngketa.. :)

pakcik said...

don't forget to recharge your batteries, check your cables, clean your screen... etc.

Otherwise you will write more "nanges nanges" entries which as you notice, not many of your readers even bother to offer advice apart from the usual meaningless squeaks..

::FAIZ FARISH:: said...

teruskan berblog, hehee

i'm shin... i'm inesen said...

areltz : kat bilik jer.. tempat selalu shin bergomol ngan lappy.. nak join ker?

i'm shin... i'm inesen said...

ahsfantasy : yer sy!! :)

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : iyer la pakcik........ eleh!

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : kamu jugak yer~