Friday, January 21, 2011

shin bukan superman.. tp shin bole terbang.. ko mampo?


♪♫ kamu yg bawa ku terbang kamu lah jua yang membawa ku kepadanya.. kamu yg bawa ku terbang ke bintang kejora cinta kita ♫♪

ececeh... lagu tu xde kena mengena ngan shin ek.. hanya iklan semata mata.. haaa korang nampak tak gambo natang apa tu.. haaa itu ler kapal terbang Air Asia.. ngee.. dengan bangganya shin nak bagitau kat korang.. yg shin dah berjaya memecahkan teruna.. ops.. bukan.. memecahkan rekod diri sendiri.. 1st time naek kapal yg bole terbang.. hik hik

walaupun takot.. shin teruja nak naek.. kebetulan ada promosi Air Asia pi Penang.. pegi balik 18 hinggit jer.. so shin beli laaa.. sorang2 lak tu.. ajer giler..

shin nyer timing flight malam tadi jam 10.55 minit malam.. shin dah ada kat area Senai Airport 4 jam sblm nak check in ticket huhu.. gigih ni.. takut terlepas kan..

shin parking kete kat umah abg shin.. dekat jer ngan Senai Airport.. tp x berapa dekat gak la huhu.. mekaceh kat encik Azmi ngan kengkawan dia.. yg sudi dropkan shin kat epot.. mekaceh lagi skali kat encik Azmi ngan Mael sbb sudi jadi tour guide shin kat dalam epot.. tunjuk apa yg patut.. sorry la.. shin mmg x tau.. terpaksa nyusahkan korang ek!

shin rasa cemas setiap masa.. takot.. asyik sms shamsul la.. encik Nazry la.. pastu encik Dann Nolan tepon.. lega skit.. pastu sms encik azmi.. kawan dia mael pun ada sms shin.. ntah mana dia dpt no tepon shin pun x tau ler.. mesti dia curik masa dia nengok print out ticket sblm check in tu huhu.. xper la.. atleast shin lega.. dorang semua suh shin bertegang.. eh bertenang...

shamsul ada bagitau shin.. xleh bawak barangan berbentuk liquid lebih dari 100ml.. shin lak bawak lebih.. risau.. nnt kena buang.. tp masa scan beg tu.. Alhamdulillah.. x jadi apa apa pon... mungkin kalo kat dalam Malaysia ok lagi.. kalo kita pi luar negara x leh kot..

dan skali lagi shin nyusahkan kakak polis.. hahaha.. lepas jer boarding pass.. shin x tau nak pegi mana.. kakak polis pun bawak la shin pi naik atas.. tunggu panggilan penerbangan shin.. dia suh shin ikot la ada sorang mamat korea ni.. huhu.. dan x pasal2 shin nyusahkan plak mamat korea tu.. dia cuma sengih jer..

lagi 10 minit nak kul 10.55 mlm.. dah ada dengar panggilan penerbangan ke Penang.. so mamat korea tu pandang shin.. bukan pandangan menggoda atau pandangan nak ngurat ek.. tp pandangan suh follow dia.. pi beratur.. sebelum naik kapal terbang.. ada check ticket. hurm~

sebelum tu shamsul dah ingatkan shin.. jgn onkan henpon huhu... shin telupa.. sambil jalan nak masuk kapal terbang.. shin try matikan henpon.. sbb kalut dan takot sgt.. shin lupa camne nak matikan plak.. adehh.. pastu ada la pramugari yg x berapa cantik ni bagi isyarat.. suh matikan henpon.. sambil naek tangga shin try matikan.. xleh.. tetiba henpon tu jatuh.. sib baik laa x jatuh kat bawak kapal terbang.. then ada penumpang kat belakang shin tolong amikkan.. shin nengok henpon tu dah mati pon... perghhh mati sebab jatuh la tu.. hampeh!

jantung ni bedebar debar.. dapat tempat duduk agak depan jugak.. 9D.. makin lama makin x keruan.. lagi la time kapal terbang dah mula bergerak.. then tetiba rasa sesak napas.. mcm rasa naik roller coaster time nak start tu.. huhu

shin pejamkan mata skit laa.. huhu.. pastu tau2 dah rasa kapal terbang tu mcm nk terbang.. haaa camne tu.. mmg la kan.. nama pun kapal terbang.. makin lama.. makin rasa sakit telinga ni.. adoiii.. rasa mcm ada serangga dok wat pesta sex jer dalam telinga.. sakit sgt!

x lama pastu.. tau2 jer ada announcement ckp dah nak landing.. masa nak landing tu.. shin rasa mcm nak pecah gegendang telinga ni.. sakit.. then.. masa kapal terbang nak menjuman.. eh mendarat.. rasa cuak gak la.. rasa tayar kapal terbang tu jatuh kat atas jalan..

kul 11.50 malam.. Alhamdulillah.. shin pun sampai la kat Penang.. wahhh turun kapal terbang ngan bangga.. kembang lobang idung hehe... ni ler pengalaman shin.. 1st time naik kapal yg bole terbang.. arghh nnt time balik.. kena tahan telinga lagi *nanges


nak pi mana ek kat Penang ni??

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

bestke said...

lawak giler :-)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

lme x naik flite..

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : lawak?? gelakkan shin sbb x penah naik kapal terbang ek!! isk!

i'm shin... i'm inesen said...

ahmad fauzi aryaan : pi la naek.. tgh promosi ni

::FAIZ FARISH:: said...

lol... hahahaha

Klakar la kau...

luddin said...

huhu...lawak...like omputih cakap...there's always a first time...huhu..so dah pecah dara la nii...oopppsss...i mean teruna...hahaa

Edy Fee said...

so sweet rakam pgalman pertame..hehe

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : sampai ati ketawakan shin ek

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : huhu.. ntah ek.. rasa mcm lom pecah teruna ni

i'm shin... i'm inesen said...

edy : yup.. pengalaman beharga!