Monday, January 24, 2011

kembali pulang


saya dah balikkkkkkkkkkkkkk!! aik.. xde org sambut pun huhu... pergi dah tak di halang.. balik tak di sambut.. boleh?? ngee.. xpe la.. Alhamdulillah.. shin selamat sampai umah dah.. seawal kul 4.30pagi shin dah di gerak.. suh bersiap.. kul 5.30pg pi epot Bayan Lepas.. then kul 6.55 pagi flight berlepas.. kul 8.00pagi selamat mendarat kat epot Sultan Ismail Johor Bahru.. then kul 9.00 pagi shin sampai umah.. cpt masa belalu.. dari Penang terus ke Kulai dalam hari yg sama.. dalam masa 2 jam dah terpisah jauh... mcm dekat jer.. tp jauh kan~

hurm.. xde banyak gambaq shin snap kat Penang.. hurm.. ye la.. shin pi Penang sbb teruja 1st nak naek kapal yg boleh terbang.. pastu shin mmg x de harap sangat la nak jalan jalan kat Penang tu.. shin pun xde plan nak shoping ka apa.. untung ada org jaga.. amik. pi hantaq mana mana.. Alhamdulillah.. shin rasa selamat...

cuaca kat Penang panas sgt... tu yg wat lagi x seronok nak merayap.. haaa.. so kesempatan yg ada tu.. shin snap la apa yg patut ek.. boleh la dari xde..


ni mangunan KOMTAR.. sinonim ngan Penang


sempat pi kejap Batu Feringgi



x sengaja tercuci mata plak


membelakangkan bangunan Majlis Daerah Pulau Pinang


cantik kan~


suka nengok mangunan KFC ni.. recycle mangunan lama.. x diubah suai luarannya.. dalamnya mungkin la.. tp yg penting reka bentuk luarnya terpelihara.. bukan je KFC.. tp mcm Maybank, MCD.. pun sama gak.. guna mangunan lama.. bagus kan!


wajib... JERUK penang~


dari atas jalan kat Jambatan Pulau Pinang

ada gak pi Bukit Bendera.. tp xleh masuk.. under construction.. nak bikin car park lak.. apa yg leh shin rumuskan kat sini.. masuk Pulau Pinang mcm pi Singapore ler.. manyak rumah2 ala kondo.. cuma Singapore lebih tersusun skit la.. pastu setiap kawasan rumah tu.. ada ja Shoping Complex.. huhu sapa yg kaki shoping mmg suka la.. mcm shin xde la teringin nak pi..

shin cuma terkilan.. x dpt amik gambo mcm masa pakcik pi penang.. snap gambo lawa lawa.. hurm.. nnt la.. bila ada masa.. ada rejeki pi lagi.. cuma.. kalo nak pi Penang.. kena ada transport.. kalo xde.. mmg payah laa..

bab makanan.. haaa kira ok skit dari Kelantan la.. still manis.. kat Penang lebih pada makanan mamak mamak.. pi la mana mana.. restoran Nasik Kandaq mmg belambak.. tp sayangnya.. shin x leh masuk laa.. apa2 jer la.. shin lebih prefer makan nasik biasa ja.. xpon nak selamat.. pi la makan fast food jaa.. haa kalo yg kaki cerewet.. x kira la korang pi mana.. eloq dari hangpa komplen makanan x sedap ka.. kurang tepati cita rasa kaa.. hangpa pi makan fast saja laa.. rasa setiap negeri sama ja kan... selamat!

apapon... shin rasa hepi dapat naik kapal terbang.. dapat pi Penang.. mekaseh utk encik Nazry.. encik Danail.. sbb sudi amik shin kat epot.. bawak jenjalan.. kalo x.. shin pun x tau nak pi mana.. mesti dah nanges2 nak balik Kulai.. mmg ada masa rindu sgt kat Kulai.. kat tempat sendiri.. bukan pasal depa x hepikan shin.. tp shin rasa.. cantik cantik tempat orang.. tempat sendiri gak yg dekat di hati... nnt kalo shin pi sana lagi.. hangpa jgn lupa amik shin lagi k.. huhu~

sekian dulu la.. jap g kul 12 nak kena masuk keje.. ajer gigih kann.. xper la.. nnt balik kul 5 petang dah leh rehat kat umah.. ni pi keje main main jer la.. syg nak amik cuti lelama.. next time nak pi jenjalan lagi nak kena amik cuti banyakkk.. jumpa lagi ek kengkawan.. adiosss~


haa ni gambo masa balik td.. huhu

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Qarl said...

siyes cantik gmbr4 majlis daerah penang tu

::FAIZ FARISH:: said...

nice ar bangunan putih tu

Edy Fee said...

macam menarik

adamzico said...

hi there.. apa kata JOIN blog Jejaka Terhangat dalam pencariannya.. i'll be there..!

http://jejakaterhangat.blogspot.com

i'm shin... i'm inesen said...

qarl : bila nak jalan sama sama?

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : shin pun sukak.. tu pasal shin snap

i'm shin... i'm inesen said...

edy : mai la penang ek

i'm shin... i'm inesen said...

adam : maaf shin ni suam suam kuku ja... x join kot

bukankosong said...

wahhh,cuci mata nmpakkk

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : eleh.. dia pun cuci mata gak kann kat singapore