Sunday, January 30, 2011

arghhh dah becak~


kengkawan.. korang pernah x dengar perkataan becak?? kekadang org sebut lecak.. haa kalo kat sini.. org ckp becak tu.. kira mcm satu tempat tu yg dah penuh ngan air ngan lumpur.. gitulah gamaknya kot.. huhu.. dah seminggu hujan kat area Johor ni.. kat tempat shin mmg hari hari ujan.. la ni non stop hujan ari mlm bawak ke siang.. pastu mlm nya hujan lagi... aishhh..

shin ingat arini plan nak cuci pakaian.. pastu nak ngemas umah bujang.. tp sbb hujan lebat.. terus naek malas.. shin golek2 atas katil jer.. pastu tetiba shin terasa nak pi dapur.. kat umah xde orang.. masa kuar bilik.. shin tengok.. pesal la kat dalam umah shin dah becak ngan air.. shin ingatkan longkang tersumbat.. pastu bila shin bukak pintu.. tengok.. halaman semua dah penuh ngan tanah.. perghh~

tengok jalan kat depan umah dah runtuh tanahnya.. paip pun dah pecah... aishhh kalut.. dah la xde orang kat umah.. yg leh shin wat.. shin mengemop jer.. buang air yg dah penuh kat ruang tengah sampai ke dapur.. x lama pastu.. parent balik.. sib baek la shin dah nak siap ngemop.. so mak shin x de la penat nak wat semua tu.. dia terus call abang abang ngan kakak shin.. babah lak dah wat report kat SAJ.. huhu shin plak tak terpikir nak call dorang semua tu hehe..

x lama pastu.. paip utama dah kena tutup.. xde air la hari ni.. abang abang ngan kakak shin pun datang.. tp tanah kat depan tu byk sgt.. x terlarat nak wat.. kena panggil bajak kot.. arini pun ari Ahad.. orang SAJ cuti.. esok baru dorang wat keje.. kete lak x leh nak kaur.. pasal jalan tah tertutup ngan tanah *nanges


camne nak gi keje esok?? *cedey

berita terikin yg shin dpt.. infomation dari kengkawan.. dan abg shin.. kat area Kulai ngan Kluang dah mula banjir.. hurm.. air sungai kat area tempat shin pun dah naik... dah tutup jalan nak ke bandar Kulai.. hurm.. abis laaa






kat area Kluang... petang td.. amik dari FB Fiza Nordin

hurm.. camne ni.. shin nak kena pi KL ari rabu nnt.. tiket dah beli.. hopefully time tu dah surut air banjir.. hurm becinta ni nak wat apa apa time hujan.. golek golek atas katil lagi sodappp~

ok ek.. nak golek golek.. x mandi sehari ni huhu.. daa~

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

luddin said...

hmm...adakah peristiwa banjir besar di Johor akan berulang?

Ujian Allah..

::FAIZ FARISH:: said...

alamak Shin. Sabar je la...

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : insyaAllah x

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : iyo.. nak wat camne.. bencana datang menimpa