Saturday, January 8, 2011

my bad day


hurm.. pagi tadi.. ntah kenapa.. shin terasa nak nengok nengok gambar dalam external hardisk shin.. tetiba.. lappy shin x detect natang tu... shin try bukak kat lappy yg lain.. sama gak.. shin tukar usb wire pun xleh... shin risau.. kalau kalau external hardisk tu problem.. camne ngan file file dalam tu?? blank terus rasa.. dulu dah penah kena skali... hardisk lappy rosak.. since of that.. simpan dalam external hardisk... la ni.. berulang lagik.. kalut daa~

sebak jer rasa.. shin x tau nak wat camne.. nak godeh2 natang tu lagi la tak tau.. kang makin worst plak.. shin msg encik Dann Nolan.. kot kot dia tau.. till now dia x reply.. shin msg Shamsul.. dia ada reply.. tp pastu senyap.. bz keje kot.. shin msg pakcik.. shin tulis kat pesbuk.. rata rata cakap.. hardisk shin damage daa.. OMG.. abislah file file dalam tu..

then sebelum pi gym.. shin singgah bengkel kete.. nengok Awan Nan Kelabu shin.. hurm.. dah bole amek.. kena la bayar Rm350 utk ganti bearing sama drive shaft.. then ada suh dia ketuk body yg kemik kemik.. pomen tu ada suh ganti absober depan belakang kete.. tp shin pk lain kaler jer kalo nak wat.. sebab anggaran nak ganti dalam Rm360... kalo lambat ganti.. nnt bearing cpt rosak.. aishhhh.. mcm mcm laa.. luak dah duit tabung nak beli henpon *nanges


Awan Nan Kelabu ni asyik buli shin jer *nanges

dan.. malam tadi.. tetiba org tu msg kat chat box pesbuk shin.. sekian lama dia senyap.. sebelum ni dia bz jer.. tetiba arini dia msg... yup.. dalam keadaan skrg.. shin mmg emosi.. sensitive.. lagi dia cakap something yg sangat mengguris perasaan shin.. mmg shin sebak.. tp shin tak mau menangis lagi pasal dia.. cukup la sebelum sebelum ni.. shin cuba tak mau menangis td.. apa apa yg dia cakap kat shin x kan mengubah apa apa... kalo dia cakap semua tu utk kurangkan rasa bersalah atas apa yg berlaku.. mungkin dia berjaya untuk diri dia.. tp tak mudah untuk shin nak lupa camtu jer.. shin x mampu nak benci dia.. tp bagi la shin masa.. buat masa ni.. kita bukan kawan.. dan bukan juga musuh utk shin benci~

entah la.. hari ni hari sedih tuk shin kot.. terbawak bawak sampai kat gym.. asyik duduk termenung... sampai kena tegur ngan trainer.. dia ingat shin nak pitam ker... pasal x wat apa apa.. padahal.. dalam kepala hotak ni.. mcm mcm shin pikir..

rasa besalah pun ada.. external hardisk tu bukannya murah.. kalo shin nak beli.. mesti pikir banyak kali.. benda alah tu hadiah utk shin.. dan masa shin dapat.. sgt la seronok.. terus shin transfer semua gambar gambar yg ada dalam lappy.. la ni.. kalo betul rosak.. hilang dah semua... dan.. hadiah tu mcm shin x hargai jer.. x jaga baik baik pemberian org *nanges

hope.. esok.. ada something yg menggembirakan~

sekian~

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

@reltzsensei said...

esh..jgn sedey2 camtu..cbe anto kedai tgk bole x repair..msti bole tu..jgn cpt ptus harapan..n jgn jadikan masalah tu satu sbb kiter nk murung..msti de hikmah disebalik kejadian..cheerfull ek!!

::FAIZ FARISH:: said...

kete akupun slalu buli aku... ade je dia mintak ganti..... dah 10 tahun dah kete tu.... huhu

bukankosong said...

a ah antar je kedai...external hardisk mmg cam tu,pngalaman aku selalu je rosak. Btw tabahkan hati,biasala mana ada hari-hari selalu cerah...

..hizamirahim.. said...

erk.
sabar2.
hurm.
cuba tanye mana2 kedai.
mana la tahu kot2 data2 dlm tu dapat diselamatkan.
;D

i'm shin... i'm inesen said...

areltz : tengkiu.. its hard.. but i'll try as far i can..

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : yup.. ni x abis lagik.. kena tukar break disc... perghh.. x abis abis

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : tengkiu beb

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : yup.. tengkiu

khairiezman said...

sabar ye shin ... dh tya mmbr .. dia ckp file2 tu still bole di selamatkn.. InsyaAllah ye ... shin jangan sedey2 ye.. :(

i'm shin... i'm inesen said...

khairi : thankz.. if ada free time.. bawak shin pi jumpa dia k.. thankz a lot~