Wednesday, January 5, 2011

kerana diriku begitu berharga.. ko mampoo?


biasanya kann.. masuk tahun baru jer org citer pasal azam ek.. ngee.. ntah ntah.. azam tahun lepas kemana.. nak wat azam baru la plak.. cehh... shin xde azam.. but shin nak ckp pasal plan.. haa planning utk tahun 2011.. plan shin tu lebih pada diri sendiri.. nak hepikan diri... temanya.. kerana diriku begitu berharga... hik hik.. org len lom tentu nak hargai diri shin.. so better shin yg hargainya.. baru la rasa hidup ni bermakna.. rasa smooth jer nak teruskan.. ngee~

buat masa ni.. ada la beberapa plan yg shin dah schedulekan.. nak follow molek molek.. plan yg rasa shin mampu wat.. kena usaha lebih skit.. plan ni shin aim dalam setengah tahun 2011 jer.. nnt kalo dah tercapai.. baru wat plan lain utk setengah tahun yg terakhir plak.. kang wat byk byk.. x success la plak.. kang jadi hangat hangat taik kambing.. xmo laa ek~


plan utama.. mencari CINTA.. ngee~


mekaceh kat encik Dann Nolan bg shin natang ni ek

ok.. apa apahal.. Diari penting.. utk shin catat apa yg patut.. tiap2 tahun shin ada Diari.. rasa dah 5 tahun gak la shin wat Diari.. bukan cite pasal hidup ker scandal ker.. haa citer pasal tu shin leh tepek kat blog.. hik hik.. biasanya kat Diari ni shin tepek pasal benda penting.. macam bil ker, atau future plan.. apa yg shin nak wat next.. camtu la ek..


haa ni pakcik yg bagi kat shin tahun lepas

ni buku hutang utk 2011... sapa sapa yg ada hutang ngan shin.. nama dorang akan tersenarai ar huhu.. kalo ada sesapa amek barang Avon ker, CNI ker.. Perfume ker yg lom bayar... haaa.. shin akan catit.. dan nnt shin leh tengok jualan shin utk 2011 camne.. ok ker idak.. maju ke idak.. huhu


tadi siang.. shin pi daftarkan diri masuk gym.. mak shin dok teman.. agagaga.. ajer giler.. sje la.. nak fitkan badan.. ngan faktor umo.. pastu malas bersenam.. takot lak.. kalo bentuk badan shin yg kecit molek ni berubah.. x pasal pasal kannn.. esok da start masuk gym.. wow.. nak pakai apa ek?? ngee~

shin nyer aim.. bulan 5 kang.. badan dah rasa fit skit.. xmo la beso mcm org yg body builder tu.. shin bukan nak jadi camtu.. just nak fit jer.. huhu

p/s : sib baek la mak shin x banyak soal.. yer la.. naper lak ada gambo jantan kat signboard gym dia tu huhu...


another plan shin.. nak henpon baru...

haa.. i adore this henpon laa.. x tau naper.. padahal shin x tau pun nk guna sgt kelebihan atau kecanggihan henpon ni.. hik hik.. tp shin rasa.. shin mmg nak ada henpon baru.. shin dah start kumpul duit skit skit.. hope akan dpt x lama lagik... hik hik

p/s : sempat la shin tanya my mak.. penah x dia kuarkan duit dari Tabung Haji.. then dia ckp.. lepas dia balik haji 3 tahun lepas.. dah banyak kali gak la dia kuarkan duit dari Tabung Haji huhu... then shin rasa.. shin lama lagik nak pi haji.. so.. leh la shin kuarkan duit yg x seberapa dalam akaun tabung haji without guilty.. shin tanya gak kat mak.. kalo shin kuarkan duit dari tabung haji utk beli barang ok tak.. dia wat muka seposen.. xde bebel.. maknanya.. 'ada aku kesahhhh' hahaha.. THANKZ


ho ho liday~

utk tahun 2011 ni.. shin dah plan utk jenjalan makan angin.. makan sampai kembong pewut hik hik.. sediakan jer la bajetnya.. saving duit skit.. then.. pilih tarikh dan tempat sesuai.. jadi jer.. yg penting jalan jalan utk rehatkan diri.. cuci mata.. bukan utk ngabiskan duit utk shoping ek huhu


teruja nak pi Penang this year.. tunggu~


nak naek natang ni!!


hmm kalo bole.. bulan Mei 2011.. time utk shin membeachykan diri kat pulau yg cantik.. pasir nan memuteh.. laut yg jerenih.. angin sepoi sepoi... wahh x sabar nyaa.. tahun nak pi mana ek.. Redang lagik??? yeah!!

actually 14hb ni.. bulan January ni.. parent shin nak pi Kelantan ngan Terengganu.. shin x tau la ek.. nak ikot ke idak.. ngee.. rasa mcm nak ikot jer.. tp nnt nak pi Penang lagik.. kang tak dak duit.. huhu xper.. bulan February nnt pun parent ada nk pi Kelantan lagik sekali.. tarikh nyer jer lom ada...

tp shin teruja nak ikot Araf ngan Fardzly pi Bangkok bulan 3 nanti.. pastu bulan July dorang pi Bali.. wahh menarik sgt... seronoknyaaa.. tp dorang dah beli tiket murah awal awal.. hurm.. mintak2 ada la tiket murah lagi ek.. leh shin ikot nyelit..

haa kengkawan.. ni la plan shin buat masa ni.. kalo semua nya success alangkah seronoknya.. nnt leh wat plan yg lain plak.. semua nya utk diri sendiri.. KERANA DIRIKU BEGITU BEHARGA.. ewahh.. chaiyok chaiyokkk ek~

ok la ek.. kepada kengkawan.. selamat la planning planning ker.. azam azam ker.. wuteva la.. semoga berjaya.. dan sebelum berjaya tu pastikan berusaha ek.. jumpa lagi~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

khairiezman said...

gud luck ye .. mana la tau bole jumpa jodoh kat Penang nnti kn .. berjodoh la ngan org sana ek ..

i'm shin... i'm inesen said...

khairi : tengkiu ek~

bukankosong said...

sama rr shin, tp sy akan bercuti ke singapore tmpat shin pegi ritu..

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : ngee.. sila laaa..jgn malu2

@reltzsensei said...

fuuyoooo.....shin masuk gym seh!!!gerek sei!!!cayok r...jgn dok gatal2 na dlm tu..hahah

::FAIZ FARISH:: said...

wo Hebat.... Good Luck

Shin, blh tak buang Word Verification tu? Malas la nak taip setiap kali...

i'm shin... i'm inesen said...

areltz : nak gatal pebenda.. sini bukan mcm bandar yg ramai org kat gym..

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : done bebeh

pakcik said...

Did you mention "Azam"..? kuik kuik kuik...

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : buwekkk... still lagi nak tuntut dari encik azam.. dulu dia ckp nak massage shin ngan upah Rm5