Monday, January 10, 2011

acara hari minggu


xde kuar pi jaybee.. xde lepak sampai pagi.. xde kuar menjengkit sampai x balik umah.. acara ari minggu shin just duduk umah.. home sweet home.. Araf Aikan ngan Fardzly pi KL.. tengok Muzik Muzik kat Bukit Jalil.. Khairie mcm biasa.. keje sepanjang masa.. encik Dann Nolan plak senyap tanpa khabar berita.. shin assume dia byk keje.. so.. shin dok umah ler.. ngan keadaan mood yg x berapa ok..

p/s : even mood x ok.. time begambo tetap 'pose'

2 ari cuti ni shin ngabiskan nengok dvd.. drama series.. Drop Dead Diva.. awesome.. dari 1st season sampai ke 2nd season.. shin tengok without bosan pun.. kadang kadang emotional skit.. sedih.. ngan jalan citer.. ngan moody shin.. haaa.. terbawak bawak la jadinya.. apa pon cite ni sgt best~

haa.. meh shin citer skit pasal drama ni kat korang.. mungkin korang x penah nengok kot.. but u all can trust me.. pelakon yg belakon citer ni.. mmg superb.. diaorg ada connection.. chemistry.. itu yg buat drama ni best sgt..


ok.. ceritanya bermula camni.. Deb seorang model.. tunang Grayson.. Jane pulak lawyer.. satu hari.. dua pompuan ni mengalami kemalangan.. dan sepatutnya dua dua mati..

nak di jadikan cerita.. masa kat dunia roh.. si Deb ni plak leh pandai pandai tekan 'butang return'.. maka.. sekonyong konyong.. roh dia kembali ke bumi.. tp malangnya masuk ke badan Jane..

so tetiba Jane hidup balik.. Deb yg ada dalam badan Jane x leh terima.. yg dia kini dah jadi pompuan bersaiz XXL.. oleh sebab Deb dah wat kesalahan.. so dia kena hidup sebagai Jane utk selama lamanya.. Fred adalah guard angle Jane/Deb sepanjang masa.. Jane/Deb tak bole bagitau sapa sapa pun pasal benda ni..

tp Jane/Deb pecahkan rahsia kat kawan baik dia.. Stacy.. sbb dia percaya.. Stacy tak kan bagitau org len.. bermula la episod Jane/Deb dalam menyesuaikan diri memasing.. mulanya Deb susah nak terima hakikat.. tp lama lama dia leh terima skit skit..

malangnya.. Grayson telah bekerja satu Firma Guaman yg sama ngan tempat Jane/Deb bekerja.. so.. dari situ wujud perasaan yg x selesa kat Jane/Deb.. sbb Grayson mula dating ngan awek lain sbb dia pk Deb dab mati.. Jane/Deb x leh bagitau Grayson yg sebenarnya Deb masih hidup.. tp ada dalam tubuh Jane..

mcm2 insiden best belaku sepanjang kehidupan Jane/Deb dalam drama ni.. sambil di bantu pembantu dia Teri.. bos yg menjengkelkan, Parker, rakan sekerja yg over acting, Kim.. IQ Jane yg genius buat kita nampak Jane di sini sangat hebat.. cantik.. ceria.. walau dalam masa yg sama.. dia sedih mengenangkan Grayson..

*** end ***

creator cite ni Josh Berman mengadiptasikan reality hidupnya sebagai Gay kedalam drama ni.. camne rasa hidup sebagai lelaki gay.. yg mana.. dia rasa.. pergolakan dua emosi dalam diri dia.. tubuh dia lelaki.. tp sedangkan dia rasa ada emosi lain dalam badan dia.. yg dia sendiri dan x paham.. dan dia rasa orang lain pun x paham...

so semua tu menjadi ilham.. dia buat citer Dead Drop Diva ni.. 2 jiwa dalam 1 badan.. cuma bezanya.. pasal saiz badan x menjamin seseorang itu nampak hebat.. orang yg bersaiz besar juga ada kecantikkan nya yg tersendiri..

bila shin tengok cite ni.. kekadang shin buat shin terpikir.. semua org ada kelebihan memasing.. mungkin kita x perasan.. kita x xplore apa yg kita ada.. yg kita tau.. mengeluh.. merungut.. x confident.. menyesal.. slalu anggap org lain lebih bernasib baik.. hurm.. sepatutnya kita tau potensi diri kita sebenarnya apa.. atau kalo kita x wat sesuatu.. kita jadi apa yg kita rasa kita jadi skrg.. xde perubahan..

tp drama adalah drama.. kehidupan kita sekarang adalah realiti.. mungkin kita x leh jadi mcm apa yg ada dalam drama tu.. kita berusaha ikut kemampuan dan keadaan yg mengizinkan.. bila tengok drama camni.. shin akan terbawak bawak emosi.. rasa hebat.. tp nnt lepas lepas tu.. sama jer huhu..

apapon.. seronok dapat tengok cerita ni.. dah abis tengok sampai 2 season.. hope.. dapat beli lagi utk season ke 3, lom kuar lagi... hurm x rugi shin beli cerita ni..

ok lah.. petang ni kalo jadi.. encik Dann Nolan nak dtg.. dia ada keje skit.. sambil tu.. dia nak nengokkan external hardisk shin... itu kalo betul dia jadi dtg..

sekian ek.. jumpa lagi~

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

ala2 crita bukan diriku

bukankosong said...

maka sama-samala kita bersyukur Shin ngn pemberian tuhan nih...

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : begitulah

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : sentiasa bersyukur.. kekadang jer terlupa hik