Friday, March 13, 2009

buah apa?

hik hik... kannn tengok tajuk entri jer.. mcm mcm dalam benak pikiran korang kannn.. pantang sebut buah apa... mula la berbuah buah ada pikiran kuning dalam kepala otak tu.. cisss~

sekarang ni lom musim buah lagi... baru berbunga bunga cinta... korang x tepon ker parent korang kat kampong.. saje borak borak kosong.. at least ada benda nak borak.. tanya sekarang ni tengah musim buah apa.. ish.. dah la jarang balik kampong.. nak tepon sekali sekala pon payah.. anak durhaka betul.. ( statement ni tidak di tujukan kepada Mohd Shamsul Bahari.. harap maklum )

erkk? parent korang dok umah teres? umah flat?? kondo?? hik hik x dapek den nak nolong... sah sah jgn kan bunga.. akar pokok pun xde kannnnnnnnn... sian sian sian..

semalam umah shin ada kenduri.. sambil dok nyibok nyibok tengok orang masak kat dapur luar belakang umah tu.. sempat shin snap snap pokok pokok yg ado kat belakang umah shin ni.. hik hik ops belakang umah parent shin.. hehehe

jom kita tengok tengok.. buah apa yg ada..


ni ler bunga durian kengkawan.. shin memang x minat sangat makan.. tp kalo Mohd Shamsul Bahari.. antu durian.. dia sanggup beli mahal mahal.. pastu hadap sorang sorang x pandang kiri kanan.. masa durian ni dah mula berbunga.. bau dia shin x minat betul.. wangi.. tp ada time macam bau sperma.. hahahahah.. apa tu sperma.. korang carilah kamus dwibahasa...


masa durian ni bebunga.. time malam malam tu.. kelawar.. burung antu paling suka dok makan.. kira terganggu skit la la.. kalo dah banyak sangat binatang tu makan.. camne nak jadi buah plak kan... benda ni orang orang tua la yg cakap.. shin lom penah tengok haiwan haiwan tu makan buang durian.. mungkin sebab bau dia kuat.. tu yg menarik perhatian haiwan haiwan ni.. selain tu.. tupai pun suka petik petik.. kalo monyet plak.. diaorg lebih suka yg dah masak.. yg suka ganggu.. gugurkan buah muda ni nama dia kera.. isk isk.. gangsterisme betul laaa..


ni plak bunga rambutan... hah shin suka.. x bebau... dan bila dah bebuah.. masak.. lagi la shin suka... antara rambutan merah ngan rambutan kuning.. shin prefer yang merah... sedap skit.. x sakit tekak makan..


ni plak nama dia buah pisang... nak cari tengah bebunga xde plak.. yg ada dah jadi buah... hehehe.. pisang ni sedap makan mcm tu jer... bole gak buat pisang goreng.. kadang kadang.. bawak pi main tennis... dah macam Nadal la konon.. lepas main tennis makan pisang hehehe... actually pisang ni bagi tenaga zahir dan batin ( ntah ).. shin kurang kenal nama nama pisang.. biasa shin kenal pisang emas.. pisang monyet yg kecik kecik tu.. kalo pattern camni.. shin tau makan jer...


yg ni plak... buah nanas.. cantik kan.. bunga atas dia tu... sbb tu nanas ni di gelar.. makhkota buah buahan... durian plak.. raja buah buahan... huhuhu.. nanas ni sedapp kalo dah masak.. manis sangat... letak garam skit kalo nak makan... atau sapa sapa yg suka kicap.. letak la kicap.. suka pedas.. letak lada cili skit.. nyum nyummmm...


tu jer la ek.. x sempat nak xplore byk byk kat belakang tu... nyamuk.. dah la nak hujan... so kalo nanti dah masak buah buahnya.. datang la umah.. takat nak rasa sebijik dua.. ada la.. nak makan sampai kenyang.. pegi la pajak kat dusun wakaf huhuhu...


sekian~


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

Ri said...

len kali kena bawak kita explore tau! ;)

AzAz said...

kan... kan... yg dok rmh flat bagai tu, cian depa xde tanah

ni keliling umah ni penuh dgn pokok nyior sajork... hari2 ker nak minum air nyior, x muntah hijau jawapnyer... ada pokok pelam tebang, apa ke jadahnya!

nenas merah tu mmg trkenal kt johor... kan.. kan.. dulu ada nenas hijau... skrg dh xde... kempunan mkn nenas cecah petis udang... mmmm meleleh air.... opsss