Saturday, March 14, 2009

sabtu datang lagi...



sabtu datang lagik...

hah kengkawan... apa korang buat eh ari ni?? nak dengar cerita apa shin buat hari ni?? oh.. bagus.. duduk duduk duduk... cerita nya macam ni...

hari ni hari kedua parent shin pegi makan angin kat Langkawi.. so secara automatiknya.. shin jadi 'bibik sementara' kat umah ni... banyak benda nak buat... pepagi lagi shin dah start rendam baju.. abis rendam baju.. shin besihkan pinggan pinggan kat singki.. tp x basuh lagik.. just susun.. lom ada mood nak basuh.. ngee~ lepas tu online kejap sementara nak biarkan baju baju tu mesra ngan air sabun kejap.. dalam kul 11 baru shin start basuh... nyental jangan x nyental..

sekarang ni asal petang jer hujan.. pagi bukan main panas lagi... so shin amik peluang ni basuh segala baju yg ada... macam baju parent ker.. shin basuh pakai washing machine.. kalo baju shin plak... shin pakai tangan jer... sayang nak basuh guna washing machine.. bukan kotor sangat pon.. bau perfume pun masih melekat.. ada gak yg bau sperma hahahahah... almaklum lah.. inesen.. mimpi basah selalu...

lepas dah abis cuci... cepat cepat pi jemur... kul 12.30 siap... golek golek atas katil.. sampai tetido.. kesian kannnn... kepenatan.. nyenyak sangat x sedar apa.. kalo kena rogol time tu.. dari start mula.. sampai la klimaks pun mmg x sedar... tau tau ingatkan mimpi basah hahahahaha...


tu dia... basuh pakai tangan bole menguatkan otot otot lengan occay~

sedar sedar jer dah kul 3.30 ptg.. kelam kabut pi mandi wajib ( motip? ) ... lepas solat semua angkat baju segala.. cuaca dah mendung.. Alhamdulillah kering semuanya... lipat??? kirim salam! tunggu mak balik 3-4 ari lagik..


rambut shin cepat panjang ar.. naper ntah... thn lepas sibuk dok bubuh ubat sebab part rambut tengah ni keguguran.. tp bahagian tepi ngan belakang tebal.. kalo agak agak shin dok cermin lebih sengah jam.. sikat rambut serba x kena... so memang dah nak kena gunting la jawabnya...

dalam kul 4 petang tu.. shin terus pi kedai gunting.. bawak sekali laptop.. sbb lepas gunting ada temu janji ngan Abdul Aziz B. Haji Omar.. shin dok promote suh beli laptop 2nd hand kawan shin punya...


sampai jer kedai gunting.. ada 3 orang dah menunggu turn.. adehhhh.. letih nak nunggu nunggu ni... sempat la shin snap snap sorang mamat yg dok gunting rambut ni.. hik hik.. sapakah gerangan si dia.. chomey orangnya.. actually shin snap utk korang yg baca blog shin... orang kata.. iklan komersial... gambar mamat ni bukan utk kepentingan shin semata mata... i'm inesen...

lebih kurang 4.30 shin dah siap lawa lawa dah... abis gunting kena bayar RM5 kira kalo nak gunting sebulam 2 kali pon ok.. la.. kalo kat bandar ado dapat RM5... kim salam.. non-ado yer..

terus shin bergegas pegi umah Abdul Aziz B. Haji Omar ni... lepas dok promote.. racun skit skit.. akhirnya dia mcm setuju la.. shin jualkan laptop HP Compax nx8220 dengar price dia RM1000 jer.. dah 2 tahun pakai... cuma skrg ni dia x leh nak bayar cash.. nak bayar 2 kali.. still tengah berbincang ngan tuan punya laptop ler.. hopefully semuanya ok..

sambil tu.. sempat la di hidangkan buah roselle yg di masak... hmmm lepas bagi dia racun.. dia bagi kat shin manisan lak.. hehehe alahai baiknya Abdul Aziz ni.. tp bukan dia bikin la.. wife dia yg bikin.. Abdul Aziz just tanam buah tu... sempat shin snap snap pic pokok roselle ni.. leh tahan la.. dalam 2 bulan tanam leh dapat hasil dia... wahh berkobar kobar nak menanam ni...


so pokok roselle ni x susah nak jaga ( agaknya lah ).. siram pun seminggu 2 kali pon bole.. cuma seminggu skali kena bubuh baja la... menurut kata Abdul Aziz.. nak beli anak benih dia.. sepokok RM1.. wahh bole sangat la tu kan... semangat ni.... huhuhuhu roselle ni dalam keluarga bunga raya gak la.. kira mcm ada bau bau kentut kata orang melayu..


yak ni la rupa bentuk buah roselle yg telah di masak.. dan dibuat mcm halwa.. sedap sedap sedap... selain tu.. buah rozel ni bole di buat jus.. banyak khasiat dia beb... kaya ngan vitamin C dan A.. bagus utk kuatkan tenaga syahwat ( korang suka kannn ), selain tu.. bagus utk tubuh badan.. batuk, demam, tekanan perasaan, pehadaman, lesu dan mencegah penyakit hati.. kalo busuk hati.. tu x tau la plak ek.. bole ker idak..

lepas dah settle racun meracun kisah beli laptop.. baru la shin terrasa lapar.. x makan tengah ari lagi.. dah kul 5 lebih dah.. terus rempit pi umah kakak... dia plak x masak.. makan jer la apa yg ada... hujan lebat plak tu... dalam hujan hujan balik ke umah... la ni dok melangut hadap lappy.. ntah apa nak makan malam ni...

camtu la cite shin... suka tak??? kalo suka.. jom belanja shin makan heheheh

sekian dulu ek~

agak agak kalo korang hadap cermin.. teruk bebeno rambut tu.. pi la gunting yerk.. ( nasihat penaja )


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

louie said...

huhuu..ada gak org ambik gambo kamu basuh baju..hebat ..huhu

AzAz said...

kiutnyer abg yg basuh bj tu... basuh sy sekali bleh bang....

botak tu keturunan shin, klu babah shin botak ada kemungkinan shin pun akan jadi botak, syukur alahamdulilah... ayah and atok sy bkn jenis botak, tapi sebelah mak jenis cepat beruban... maklumlah org perak, tgk je sultan kami, masa umur baru 50an dulu, rambut dh putih semua...

ni gigih kaler rambut... takut tgk sehelai dua yg putih2 tuh!