Sunday, March 8, 2009

jalan jalan bersama keEGOan shin


arini ngan eksennya.. keEgoan shin telah menjelajah pelusuk daerah Kluang huhuhu.. hmm hampeh la kalo korang x tau Kluang tu letaknya kat mana... buta geografi betul.. pi tengok peta negeri Johor ek
sebelum ni.. shin penah sekali heret keEgoan shin pi Kluang utk ambik Mohd Shamsul Bahari kat stesen bas.. balik dari KL.. hah lepas lepas tu xde dah.. hehehe x berani nak bawak kat jalan besar.. sekali kena tiup angin.. kalo kenderaan beso gajah lalu.. perghh mauh melayang.. hik hik..

kebetulan.. teman shin Izam Ezri ada skalik.. so rasa selesa, selamat dan riang ria sambil kembang kempis lobang idung sbb dapat bawak keEgoan shin pi Kluang aritu.. fuyooo rasa macam 'orang yg dah besar' sangat sbb berani bawak moto lalu jalan besar.. even kekadang terasa ' kecik ati' sbb banyak kenderaan dok motong sambil mcm memandang serong terhadap keEgoan shin yg agak inesen kelajuaannya.. luluh hati ni bila moto EX5 pun leh motong tau.. cedey.. sob sob :'(

tp xper.. biar lambat asal selamat.. kannn! ( ayat penyedap ati )
kat Kluang ni ada satu restoran halal cina yg shin sgt suka.. lama sudah x makan sini... nama dia Suria... so kalo korang pi Kluang.. jangan lupa singah.. sedappp sehhh.. x tipu~



korang tengok tu.. keEgoan shin ngan inesennya parking kat tempat letak kete.. huhuhhu bebulu jer mana mana kete yg dok cari parking.. tetiba nampak keEgoan shin dok situ.. hehehe.. x pasal pasal arini dapat makian percuma kan... ampunnn!



shin oder nasik ayam sweet sour... sedap sedap sedap~


Izam Ezri lak.. oder Cantonese Kue Teuw.. tul ker eja ni.. bantai jer.. sedappp!


ni la hasilnya.. licin.. kitaorg ni dah mcm mesin penyedut makanan.. hahahaha jgn ingat mesin hampagas jer tau.. hehehe cuma Tom Yam sea food jer x mampau nak sedut kuahnya.. pedas mak aihhhh... yg shin puji.. tukang masaknya x kedekut bahan la.. so sila sila la dtg restoran ni ek~

***

lepas tu.. kitaorg pegi la Gunung Berlumut.. si Izam Ezri ni suka snap snap gambo.. shin berasa keraguan nak pegi.. ye lah.. tempat tu agak jauh skit.. naik moto lak tu ( risau secuirity ) dan yg pasti shin mmg tau tempat tu under renovation.. x leh masuk..

tp dah alang alang kat Kluang.. pegi jer la.. lagipun shin dah lama x pegi Gunung Berlumut ni.. ada Izam Ezri kira ok la.. ada gak teman.. lagipun bila lagi nak bawak kan...

***


dari Kluang nak pegi Gunung Berlumut ni dalam 40km la.. kena masuk Felda Kahang Barat dulu.. jalan raya x sesak.. so senang nak la nak memandu.. rasa selamat sbb x banyak kenderaan..

then sampai jer Felda Kahang tu.. kitaorg kena masuk jalan kebut plak.. tp di sebabkan ramai pengunjung sebelum ni.. so jalan nak ke Gunung Berlumut telah di naik taraf.. hah.. jangan marah.. ber tar lagik.. so.. x de la sayang kenderaan nak masuk.. takut jalan tanah merah or bebatu batu.. lancar jer..

memang shin dah agak.. sampai jer sana.. tengok byk kenderaan parking kat luah.. so paham la.. x di benarkan masuk ke dalam.. nampak la diaorg cuma berkelah kat area luar Gunung Berlumur je.. kita orait la gak..

rasa terkilan la.. x dapat nak snap snap gambo kat area dalam tu... so kitaorg ambik gambo kat luar jer la..



di sebabkan rasa x puas.. timbul idea inesen.. untuk kitaorg ikut jalan dalam jer.. hehehe maksudnya.. pecah masuk la.. x ikut pintu gate dia.. sbb shin pakai kasut.. terpaksa la dok ikat letak kat pinggang takut basah...

so kitaorg mulakan la penjalanan memecah masuk Gunung Berlumut secara haram hehehe


bila dah nampak jambatan ni.. kira lega dah.. maksudnya.. kita orang dah ada kat area dalam Gunung Berlumut.. x perlu nak ikut jalan air or lereng bukit.. sbb dah ada laluan bertar.. tanpa ragu ragu.. kitaorg snap snap gambo la apa lagi.. cuma telan air liur je sbb x dapat nak mandi mandi.. sejuk airnyaaaaaaaa... seronokkknya kalo dapat mandi!










ni sebahagian gambar gambar dari kamera Izam Ezri dan shin.. nanti shin tepek lagi.. tengok la sampai muntah ek.. so kalo korang terasa nak pegi.. buat masa ni mmg xleh masuk.. tp kalo nak merasa masuk secara haram.. jom lah jangan malu malu hehehe

masa nak kuar tu.. kita orang kuar secara halal plak.. ikut pintu gate.. hahaha then makcik guard ni tu dok tanya.. '' hah korang ni camne leh masuk?'' sambil wat muka seposen shin pon jawab la '' kitaorg main air kat bawah.. jalan punya jalan... alih alih dah masuk dalam plak '' pastu makcik guard tu jawab balik '' pandai nya bagi jawapan eh '' heheheeh.. pastu dia bagi kitaorg kuar..


ampun makcik guard~

***

dalam kul 5.15 petang.. kitaorg gerak nak balik.. di sebabkan shin buta geografi gak.. tersesat la kaedahnya nak cari jalan balik.. sempat tanya orang orang mana yg shin jumpa..

lega dah jumpa jalan keluar.. tp dah lewat petang dah.. dekat kul 7. sib baik jumpa.. kalo x ... mau nanges hehehehe

balik tu hujan renyai renyai... tetiba Izam Ezri dok bagi tau ada pelangi petang.. wahh gigih ni berenti tepi jalan nak snap snap.. tp hasilnya... x berapa nak ado nampak.. bole la.. cukup cukup makan..



***

to Izam Ezri.. mekasih sbb sudi membuat shin bawak pegi jalan jalan... kalo x.. minggu ni shin dok umah jerr.. hehehe.. hope happy ek.. len kali kita pegi lagi.. kali ni mandi mandi plak..

for u guys.. jom la melawat Gunung Berlumut.. banyak khazanah flora dan fauna yg bole kita nikmati bersama.. cewaahhh ( tau ker flora tu apa fauna tu apa ) hehehe

now shin sedar.. sgt bahaya bila bawak moto atas jalan besar.. so guys yg bawak moto tu.. berhati hati la selalu ek.. biar lambat asal selamat.. dan x sesat jalan hehehe... ( peringatan ni juga khas untuk Mohd Shamsul Bahari & Izam Ezri yang dok ari ari bawka moto )


sekian~

m(^o^)m


* i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

Ri said...

erk... adehhh! penuhnye name org tu letak! :^O

mekaceh kembali sbb sudi jemput kita. mmg happy sgt2 :^)
nnt kita dtg lg ek?

i'm shin... i'm inesen said...

mekasih daun keladi.. kalu sudi mai la datang lagi...

:)

nanti kita makan lagi kat Suria ek

AzAz said...

meh jemput sy kt ipoh dgn ego shin leh? Opsss....

sy lagik suka nasi ayam hainan... ayam dia sedap smpi ke ponggong Opsss...

eh cili2 tu x mkn? dh sah x mkn pedas... sy klu nak mkn pedas biar berak cirit... baru best Opsss...

a'ah mknan cina mmg x kedekut... harga rm3 bolh dlm semangkuk besau mee, klu kd melayu rm3 ciput je...

eh eh... ada trend trbarulah, kasut ltak kt pinggang... statement mcm g2 blh guna kt Paris Fashion Week... Opsss...

menci tmpt byk nyamuk!