Tuesday, December 15, 2009

alasan terus single... hmm leh caya ker?


shin masih single!! di ulangi... SHIN SINGLE LAGIKKKK! heheheh kann... confindent bagitau 'I'M SO WONDERFULL'.. tp tu bukan shin laa.. tu mungkin korang.. hehehe.. shin x wonderfull.. shin INESEN jer.. kan kan!

mungkin entri ni sesuai pada umat umat yg masih single macam shin ni.. pembaca pembaca blog shin yg masih single.. entri ni ditujukan pada anda ya.. so.. berbangga lah! ngee~

shin bukan wat entri ni suka suka yer.. shin nak tanya korang.. persoalannya di sini.. KENAPA KORANG MASIH SINGLE?? adakah pasal

1) Tunggu Mr/Mrs Perfect ( korang perfect ker masalahnya?? )
2) Tak lawa.. x kaya.. tak menarik.. senang ckp TAK LAKU
3) Nasib Malang.. mcm sumpahan 7 keturunan
4) Lemah Tenaga Batin
5) Lain Lain ( sila nyatakan! )

haaa.. pilih la mana satu... jangan malu malu... korang mesti jawab ngan hati yg inesen yer... kalo korang tipu.. well.. tu dah memang jenis diri korang la.. penipu hahaha...

kenapa shin single.. jawapan nyer no 5.. sebab hati shin penah cedera... shin suka orang tu... tp dia ada orang lain... apa yg buat shin kemaruk sangat kat dia tu... sebabnya... kalo shin kapel ngan dia.. shin takkan pikir pasal orang lain... sebab shin memang suka kat dia... kalo shin berkapel sekarang ni.. tp mata ngan kepala shin pikir orang lain.. so its useless la kan shin berkapel... sure x menjadi... sure org tu bukan yg orang yg betul betul shin suka.. shin xmo la macam tu kan..

tapi nak tunggu sampai bila kan.. nak tunggu relation org tu porak peranda?? clash? confident ker dia akan cari shin?? ntah ntah dia cari orang lain yg lebih dekat ngan dia.. perghhh kejam kejam kejam!! heheheeh... poyo la shin ni kan!

so.. apa yg patut shin buat eh.. shin xmo bagi harapan pada sapa sapa.. bahaya weii.. nanti mencemarkan sifat Inesen shin.. kalau la bole.. 2010 nanti.. shin dah ada kapel hehehe.. berangan siot.... mungkin pasangan kapel shin tu nanti.. betul betul buat shin x pikir pasal orang lain... lagi besh... orang yg shin kapel tu.. orang yg pernah mencederakan hati shin..

sebenarnya.. kalo korang tgh kecewa sekarang ni.. tgh frust becinta.. xde ubat paling mujarab.. melainkan org yg buat korang kecewa tu.. orang yg korang cinta tapi buat tahik... dia datang balik dalam hidup korang... shin rasa.. benda tu la cara paling berkesan untuk korang semangat nak terus hidup semula... x tipu!!!


so.. kenapa korang single ek???


masih ingat shiro shin?? hehehe.. si comot yg shin kutip dari kena buang... hmm shin rendam dia 3 hari 2 malam... pastu shin jemur dia 2 hari beturut turut..

shin takat rendam.. pastu biar... sorry.. shin ni jenis bertanggung jawab yer ( poyo~ ) shin akan check condition shiro masa di rendam.. memang mula mula rasa kecewa.. sebab ada kesan luntur .. capuk capuk kat badan shiro.. ada kaler merah.. kaler hitam...

so shin gantikan air dia.. shin masukkan klorox.. bagi luntur kan semula kaler yg capuk capuk tu.. shin letak sabun wangi.. bagi bau klorok tu x melekat kat badan shiro..


pastu shin jemur shiro.. shin pastikan shiro kena panas selalu.. biar cepat kering.. shin selalu jenguk shiro.. kot kot.. ada jiran yg kurang asam.. bakar sampah time orang dok jemur pakaian... sah sah nanti bau asap melekat kat shiro.. shin pastikan semua tu x berlaku...

akhirnya hari ni... shiro betul betul dah bersih.. dah wangi... dah macam baru... shin sembur skit perfume Hypnose Lancome shin kat badan shiro.. uiks.. wangi wangi wangiii.... ngee~


ini lah wajah shiro yg terbaru.. puteh kan!!! sekarang.. pakcik Santa Ho Ho Ho dah ada kawan baru... shiro huhu... tengok misai pakcik Santa Ho Ho Ho tu.. comot la plak.. x seputeh kaler shiro..

p/s : gunalah Klorok cap Tupai ngan sabun CNI hehehe

moral of the story : shin x kesah.. kalo tetiba orang yg penah buat shin kecewa.. tetiba di datang balik selepas putus cinta ker.. putus kasih ker.. jgn putus napsu sudah! shin terima dia.. sekiranya shin single lagi la...

dia kira macam gak shiro tu.. time orang dah tak suka.. nak buang.. shin x kesah nak takeover.. sebab shin tau.. dulu masa masih cantik.. mesti orang suka kat dia.. bila dah comot.. orang senang senang nak buang... hey... dia atau shiro.. masih ada value utk shin

shin xde masalah nak mulakan semula relation yg baru ngan dia.. sebab dia orang yg penah shin suka... so shin x pernah nak ada ego yg ntah apa apa.. nak tolak biarkan dia semata mata sebab dia pernah kecewakan shin.. aishhh.. shin bukan camtu... shin cuma ada keEgoan yg bawak shin merempit hari hati pi keje.. tp shin xde hati yg ego.. hati shin Inesen... ( muntah)

p/s : aishh ni shin berangan jer tau..

so korang camne?? kalo org yg penah buat korang kecewa.. buat korang nanges.. tetiba datang semula dalam hidup korang.. korang terima tak??

nasihat shin.. pikir positif... jgn stress kan hidup.. nanti cepat tua... nanti cepat kena penyakit darah tinggi.. nanti cepat kojol.. hahahah.. hidup la ngan aman tenteram.. ek!

sekian..

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

17 comments:

FaizalSulaiman said...

hahah..nice entry.

kita pon single lagi.jawapan paling exact no 5.entahla ek.., malas nak cari lagi selagi apa yg diperlukan dlm hidup blm tercapai.

takpe...jodoh tu ada:-)

Terry said...

hey, I'm in the same spot as you are. I still hopes for my lovers to come back to me, even though realitynyer, dia takkan datang pon. sebab dah ada orang lain yang hadir dlm jiwa raga dia. menangis pon tak guna (tapi tetap nangis gak) dia dah pergi .. terry SMS dia macam mana pon, macam kayu jer dia layan terry.

memang kita harapkan si dia dtng ke kita bila kesusahan and sedar yng kita jer la syng kan dia sesayang2nyer.. tapi, ... ehm.

love isnt just about holding on, its also about letting go. I have to let that person go because I want him to be happy, but seeing him happy while im suffering because of him? thats why I chose to find a better lover than him.

❝ You come to love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly. ❞

i'm shin... i'm inesen said...

faizal : malas la kaedhanya ni... huhu

terry : i'm support u,, always!

Terry said...

and so do i..
I support you till my last breath. :)

hehe.

i'm shin... i'm inesen said...

terry : wahhh... hebat!

Adam said...

suka shiro tu...sape la g buang dia..kesian.

i'm shin... i'm inesen said...

adam : kak ipar buang huhuhu.. adam lak.. sapa buang adam?? hahahaha ops.. xde ek.. ngee~

Mie said...

kesian kan...klu kita suka kt seseorg tu..tp org tu dh ada org lain dlm senyap..walhal kita dh bgtau ngan org yg kita syg tu...kita mmng suka n syg kt dia..tp xtau mane silapnyer..kita bukanlah pilihan utama ..so terpakselah pasrah jer...wlupun dh mencari org lain...mcm shin gak..org masih teringat kt dia..smpi saat ini..so thats why im still single till now

Hans said...

aiyokk .. agak scary entry neh ..

AzAz said...

sy x tau le.. sy ni single atau x... sb kes sy ni agak kaget seket, kami pasangan on off... mcm dlm lagu katy perry - hot n cold... cam tu la...

tapi xde plak smpi luka melukai... cuma masa yg slalu dengki dgn kami... ssh nak carik waktu, sy keje dia cuti, sy cuti dia keje... sama2 cuti dh malas nak jumpa... masa keje jam tu plak nafsu membuak Opps...

tapi bagi sy lah kan.. bg org lain x tau lah... sy x bleh terima lah ex-bf ni... klu dh trputus sb dia curang, mmg dh fullstop dah... xleh smbg blk... sb klu kita trima blk, dia msti wat prkra yg sama... org kdg2 x leh brubah... so dr pd hati kita remuk lagi, baik kita jgn trima blk... sy dgn ex-bf jd kwn je... kwn baik bkn tman biasa... sb kami prnh brsama... smpi skrg dia org msh bagi hadiah2 yg bes2...

shin... patut bagi lah peluang kt pembaca2 lain utk rebut hati shin yg inesen tu Opss..

P/S: citer betty, episode seterusnya brsambung tahun depan... tu hari punya link episode trakhir utk tahun ni...

masa episode satu dulu x plak ko mintak linknya, mana ada simpan! nasib lah...

i'm shin... i'm inesen said...

mie : kita bukan pilihan utama - pedih bunyiknya.. aishh.. cinta x leh dipaksa ek

hans : ek elehhhhhhhhh

azaz : kekadang kita nampak ex bf yg buat silap jer... tp tul ker semua kesilapan datang dari dia jer??

p/s : ouh betty dah abis ek season 4 ni.. aishhh..

Adam said...

kannn...statement itu... mane ade adam kene buang ahaks... adam membuang diri sdri... bleyyy

SiNLeEn said...

salam... hehehe promote diri erk...

Single bukan bermakna tak laku shin tapi telah ditentukan sejak azali lagi... Mcm sinleen dulu pernah bercinta tapi tak kekal lama... bukan kehendak sinleen tapi semuanya ditetapkan... syukur skg dh ada pengganti mudah2an dia yang terakhir...

apa yang telah terjadi ianye dugaan.. sinleen pernah terluka mcm shin gak.. cuma sinleen perfikiran positif - mgkin TUHAN nak memberikan insan yang lebih baik dan lebih sesuai utk sinleen..

peganglah ayat ini...

"Katakanlah (wahai Muhammad) : Tiada sekali-kali akan menimpa kami sesuatupun melainkan apa yang telah ditetapkan ALLAH swt bagi kami. Dialah Pelindung yang menyelamatkan kami dan (dengan kepercayaan itu), maka kepada ALLAH swt juga hendaknya orang yang beriman bertawakal." - Surah Al-Taubah ayat 51

ezam said...

i am not single BUT....hrmmm biarlah rahsia..hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

adam : ouh.. jgn buang diri merata rata ek..

sinleen : ouh.. org tu x melukakan shin ar.. shin yg tersuka pada org yg berpunya.. bukan salah dia pon huhu...

ezam : ek eleh.. poyo~

AzAz said...

eh tul tu shin... kita x curang, dia yg curang... kita tahap meniti di gigi buaya je, Opps... tapi x le smpi kasi buaya tu ngap... tapi dia bukan dia yg meniti, tapi dia yg buaya... huhuhuh...

anyway, lain padang lain belalang... pendapat kita x semestinya sama kan... kan... kan...

mana taw ex shin dh kecewa bagai dtg blk dgn keadaan yg lunyai... betis je dah besar balak, blum tgk perut dia lagik.... adakah dia msh ada peluang di hati shin???:P

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : back off~ hahaha.. masa shin kecewa.. shin pandai jaga diri.. penampilah ( wahh ).. takkan la dia x reti nak jaga diri.. kot yer besedih.. kecewa.. jgn la sampai effect kat diri sendiri..