Wednesday, December 9, 2009

nostalgia itu inesen


haaaaaaaaa.. nampak! nampakkkkk tak... shin x tembam ok.. maintain jer berat shin 56kg.. sesuai ngan tinggi shin.. 165cm... so.. shin harap.. xde orang ckp shin tembam... ni la berat paling latest sekali ek.. ngee... seronoknyaaaaaaaaaaaaa!!

hmm ni shin nak tanya... korang suka tak ngan nostalgia hidup korang... suka tak mengimbau kembali insiden insiden yg penah berlaku dalam idup korang... perkara perkara yg pernah menjerumuskan korang ke alam istimewa... ngee~

honestly.. shin x suka benda benda yg menyedihkan.. memalukan.. memualkan.. nostalgia yg tak relevan tu semua kalo boleh shin xmo ingat... xde maknanyaaaaaa!

kalo korang perasan... ader ker yg perasan ek?? hehehe.. x per la... hmm kalo korang perasan. la kann. dalam blog shin yg inesen ni.. banyak entri nostalgia shin tepek.. sebab apa ek.. sebab shin suka kenangan tu... shin cerita utk syok sendiri.. x kesah ler kalo xde yang baca.. huhu.. semua tu buat shin teringat masa masa seronok shin.. masa kekecik shin.. masa shin tengah suci... hahaha sekarang ni suci gak.. tp suci dalam debu.. boleh!!? x kesah lah.. yg penting shin inesen sampai bila bila.. suci dalam debu ker.. dalam lumpur ker.. dalam selut ker.. dalam apa apa sekalipun.. yg penting shin maintain inesen... kan! kan!

dan kalo korang nak tau.. hehehe esp for sesapa yg nak ngurat shin ar... eh.. ada ker?? ngee... hmm shin bukan la romantik orangnya.. tp shin suka buat sesuatu yg shin rasa menarik untuk kenangan shin bersama ngan org yg shin syg tu.. mungkin bagi orang lain.. benda yg shin buat tu.. ntah apa apa.. biasa biasa jer... x penting or apa apa jer la.. tp shin suka.. sebab dah memang tabiat shit kot.. contohnya laaa...

* shin amik tau pasal bila kali pertama shin kenal orang tu... ada org kan cuma ingat bila tarikh kapel kan... tp shin lebih suka kalo sama sama ingat kali pertama kitaorg berkenalan.. sebab detik tu la bermula nya perhubungan.. ngee~

* kalo dia bagi barang ker.. atau shin beli barang ker.. shin suka mintak tanda tangan.. tulis la apa apa... tarikh jangan lupa letak huhu.. even dah clash.. kalo shin tengok semula benda tu.. rasa happy jer... huhu

* tiket bas ker.. tiket wayang ker.. beg plastik ker.. kertas pembalut hadiah ker.. kotak ker.. semua shin simpan.. sayang woo nak buang

* suka pegi tempat yg membangikan nostalgia bersama.. even dah clash huhu.. shin xmo la pk negative.. takkan sebab dah clash.. x pasal pasal shin nak benci tempat yg kitaorg penah pegi dulu.. rilex ar.. huhu

ada lagi kot.. tp x tau nak tulis apa huhu... nanti la.. shin edit bila perlu ek.. ngee~

kekadang.. ada benda yg orang lain x amek kesah pun.. tp shin amik kesah.. huhu contohnya mcm kat bawah ni huhu


keEgoan shin pada meter genap 333333km/h


shin terus stopkan moto.. shin snap.. kat mana shin berada time tu

hehehehe.. apa macam.. gerek tak?? penting tu tauu... sib baik shin sorang jer masa tu.. kalo la time tu shin dah berkapel.. sure lagi seronok.. kitaorg buat lagi nostalgia kat tempat tu ker.. huhuh aksi aksi menarik... ngee~


colonge ni dah berumur 12 tahun.. masa shin kat asrama


ex kapel shin bagi.. dah pecah... 6 tahun lebih dah.. simpan lg!


kawan bagi.. lebih 7 tahun.. x penah pakai.. Ten nama dia


suka simpan kad2.. benda ni dah lebih 12 tahun shin simpan

x dapat nak snap semua.. ada yg shin dah simpan dalam kekotak.. ngee.. kang x pasal pasal bersepah bilik shin.. sapa nak kemas??? shin jugakkkkkkkk

aritu shin ada bagi idea kat kengkawan kerja.. shin cakap la.. apa kata time cuti cuti tu.. kumpul ramai ramai.. kitaorg dok main baling pot ker.. baling selipar ker.. ting ting ker.. konda kondi ker.. layang layang ker.. sembunyik ibu ker.. macam macam la permainan masa kecik dedulu hehehe.. tp nampak nya lom kesampaian la hajat shin ni.. ngee~

hmm shin pun nak taman nostalgia kat umah shin.. hehehe bukan tanam pokok yer.. tanam nostalgia.. macam pokok buah susu.. bila tengok buah tu.. teringat masak kekcik.. lagi nak tanam pokok jambu mawar... hahaaha susah nak cari buah ni.. dah pupus kot.. nak tanam pokok lada yg kaler kaler tu.. susah nak cari benih dia.. time shin kekecik... senang tau nak jumpa.. hmm banyak benda la shin nak buat.. tp shin tak pasti la.. leh ker shin bercucuk tanam ni.. takut bila nampak cacing.. shin pitam terus.. hilang mood nak menanam hehehe


ni ar jambu mawar.. gambar ikhsan dari 'pakcik'

hmm so kengkawan.. apa kata kita mencipta nostalgia bersama... nak tak??? haaa sapa nak meh angkat tangan!!! ngee~

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

Terry said...

jom shin. kita buat nostalgia baru ;)
ngee~
:)

.. sama la terry. kenangan lalu , simpan dlm memori, ... penting untuk terry.,.walaupun pahit, sedih, menyakitkan, and so on.. huhu...

hafizzuan said...

best2..bila kita simpan bnder2 mcm ni mmg remind kita something whcih we'be been thru in d past.. ;)

lanz_evo7 said...

erm..
agak2 kte ada x nostalgia bersama.
cuba ingat..
mai ak cete eh,masa tu 10 tahun yg lalu kte g kuar makan tghari kt kedai along.naik moto ak..shin je yg xpakai helmet,lps tu ada polis kebetulan kt c2. terus dia tanye shin..malu la nk cete nti nk tergelak sorang2 huhu...xnk cete la..
xnk cete la..

Dr. Darren said...

wah.. lama tul u simpan nostalgia u kan. >12 tahun? gosh. sgt lama.

i plak lain. xkira lar sweet ker pahit ker nostalgia ngan ex2 dulu i mmg totally dah hilang dr hidup i. i buang sumer yg ader kaitan. puas tul hati i tau. ex2 i sumer xguna. wahahahaha ;P

AzAz said...

mmm... setiap org ada citer tersendiri... byk gak brg2 pusaka yg disimpan baik trmsuk puaka Opps

i'm shin... i'm inesen said...

terry : yok~

hafizzuan : betul betul betul!

lanz : saddap u! since of that.. fobia ngan pakcik polisi.. ngee~

dr darren : syg woo nak buang gambo!

azaz : puaka?????????? hmm nak betty nak betty!

bestke said...

:-)

Hans said...

yeke .. ntah2 120 kot .. keke ..
aku pn jns mnympan gak ..
pompuan simpanan pn ado ..
ka3 ..

i'm shin... i'm inesen said...

hans : pompuan simpanan ko tu jenis Al-Wadiah ker.. Muamalah? ko memang jantan keberet ngee~

AzAz said...

shin x prnh download rapidshare ker? sy tiap2 minggu mesti tgk citer2 terlatest... klu x apa gunanya menlanggan streamyx, ye dak? ... klu nak harapkan kluar tv, dh basi pun, mcm citer desperate housewives... Lynette dh bunting pun... Bree dah cerai dgn Olson and nak kawin dgn ex-hubby Susan, klu kt tv bole dpt tgk ke?...
satu lagi citer Legend of the Seeker... mmm merembes...

Betty? eh? kan ari tu dah bagi link download betty kan... kan...? tenun kain jugak dia akhirnya dgn Matt... merembes lah ko!

klu ko nak, tiap2 ada citer betty kluar sy bagi link nya kt sini, nak?

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : tenkiu tenkiu..