Monday, December 14, 2009

kisah hari minggu


hari minggu yg sempoi..panas tp berangin hehehe... xde pebenda shin bikin.. selain santai santai kat umah.. arini satu hari shin lepak umah bujang... tetiba ada mood nak update file file yg dok besawang dalam encik Lappy shin.. huhu delete apa yg x patut.. sorok file apa yg patut.. kekadang dok pk.. nak delele ke idak.. siap restore semula yak kat dalam recycle bin hehehe... aishhhhhhh.. kena beli banyak pen dirive lagi kot.. setiap pen drive akan berlable gambo, lagu, bideo, 18sx.. bla bla... 18sx??? motippppp! ngee~

so senang cite... file file yg ada dalam encik lappy mungkin berkurang ar.. tp dalam external hardisk shin... pendrive.. hampir penuhh.. adehhh.. tu la... sayang sangat kan nak delete bebetul.. huhuh.. ada gak gambo sapa sapa ntah... shin x ingat.. mungkin masa borak cyber kat Ym kot dia bagi.. huhuhu... mana mana yg x kenal tu.. shin delete ar.. mana yg x kenal tapi merembes gambonya.. ada pengecualian skit hahahahaha...

pastu ada mood plak nak defrag file la.. scan virus la.. ish ish iskkkk rajin bebeno... menjerit jerit si avast tu bagitau ada virus... x sia sia scan ek..


gambo arkib 4hb October 2006 : mersraaaaaaaaaaaaaa~

hahahaha.. tu dia.. sambil godeh godeh file.. byk lak gambo lelama shin tengok.. yer ler.. mana ada tenet kat umah bujang shin.. so.. ni la masanya mengimbau kenangan silam huhu..

apa macam.. mesra tak gambo shin ngan Mohd Shamsul Bahari ni.. haaaa.. jgn speku lelebih.. fitnah dosa ok! masa ni kitaorg makan kat pizza hut.. hmm Mohd Shamsul x minat pizza hut.. dia minat Domino pizza.. hehehe... haaa sesapa yg nak ngurat mamat ni.. sila take note yer!

actually semalam shin lepak lepak ngan Mohd Shamsul Bahari.. dia balik lagi pasai nak pi ngantor adik dia kawen kat belah lelaki plak ngee.. kitaorg pi cuci cuci mata malam td kat gelanggang futsal.. gelak gelak jahat kat situ jap.. then sambung cuci mata kat restoran mamak.. ngee.. haaa ramainya org... sempat la kitaorg vote sapa paling menarik malam tu huhu of couse la pemenangnya kitaorg hehehe

siangnya kakak Mohd Shamsul Bahari ada call shin.. ajak pi antar pengantin sekali.. tp mcm rushing jer.. shin plak ada kat umah bujang masa tu.. so x dapat la shin ikot.. sob sob~

memang saje la bikin shin jeles.. siap diaorg singgah pantai Desaru lagik... aishhhh saje jer kannn... perghhh lamanya x pegi laut..

hmm ari ni mungkin Mohd Shamsul Bahari balik KL kot.. hmm xper xper.. nanti 25th December shin lepak tempat dia plak.. leh menates kat sana plak hehehe..



hanya berbalutkan boxer jer ( sib baek boxer.. kalo bogel?? ) shin dok melepek kat ruang tamu.. sambil hadap encik Lappy shin.. pintu umah mmg x kunci.. shin cuma kunci grill jer.. nanti kalo ada apa apa.. senang nak mintak tolong hahaha... penakut sgt kann!

tetiba encik lanz datang.. baru balik main bola katanya.. nak tumpang rehat.. x larat nak balik umah..wife dia pun xde.. hehehe.. shin sempatlah watkan air.. tau tau dia dah tido.. hehehe penat sangat la tu.. biar jer la.. shin teruskan hadap encik Lappy..

bila dah petang petang tu.. agak redup skit lak... shin amik kesempatan tu ngan dok depan umah bujang shin... merenung 'pemanang indah'.. hasil tanaman rumput ngan lalang yg begitu menjadi.. mebiak sihat... rimbun gitu

alkisah minggu lepas.. ada la sorang dak tempat keje tu.. pompuan.. dia dok lazer umah shin mcm umah tinggal ( memang pon ) huhu.. pastu dia tambah lagik.. dah la kaler cekelat.. kecik.. pastu semak samun... seram tengok....

perghhh.. sakit hati.. hempedu.. jantung.. puding kencing semua la bila dengar.. shin tau la.. sebelah umah shin tu umah dia dah beso sikit dari umah shin.. so xperlu la nak perperkecik kan umah shin plak kan... umah kecik ni pun shin takut nak duduk memalam.. lagikan umah beso.. ntah apa apa.. lagipun nak watpe umah beso.. kalo xde org.. lain ar dah kawen ker.. dah ada anak ker.. dah ada kapel ker.. leh ar... ntah apa apa..

tp memang semak skit ar umah shin tu.. shin dah suruh abang shin mesin rumput.. tp sampai la ni x datang datang.. takkan la marah lagi pasal tangga... elehhhh.. tangga shin dia dah rembat.. x pulang pulang.. marah kebenda kann.. dah agak dahhhhhhhh... memang xleh letak kat umah.. memang dia rembat punya..

lantas... shin amik parang.. petang tu gak shin tarah semua pokok pisang kat depan umah tu.. hehehe.. nampak la lapang skit mata memandang... even rumput ngan lalang tu still mencanak canak.. shin buat x nampak jer.. huhuhu

pastu shin pegi belakang umah bujang tu.. ada la buah nangka yg dah masak.. huhu shin kopek semua.. then hantar kat umah kakak shin.. hmm shin x berapa makan sangat buah nangka ni.. bau dia kuat sangat.. pastu nanti perut masuk angin bila makan.. tp kalo wat pengat.. sedap wehhh...

pastu ada lak insiden shin dah kunci grill guna mangga.. tetiba pasan kunci umah shin still kat dalam umah lagi.. ngee... mauttt! biasa kalo shin wat keje luar umah.. mmg shin cuma mangga grill jer.. masalahnya.. kunci mangga tu dok telekat sama ngan kunci umah.. sib baek otak inesen shin bergeliga.. even masa tu shin terasa nak call abang shin.. tp shin try wat sendiri dulu.. guna ranting la segala.. akhirnya berjaya gak.. wahh i'll survive hehehe

dah siap keje.. mandi semua.. sempat la tengok Chanel 5 singapore.. dok siarkan siaran live Sukan Sea hehehe.. menarik kan.. kat Tv mesia ada tayang ker?? bila dah masuh maghrib baru kelam kabut nak besiap balik umah.. huhuhu dah malammmmmmmmmm.. takut!

sampai umah parent.. shin melantak makan... hahahah.. lapo siot.. satu hari x makan... kat umah bujang shin xde apa apa makanan pon.. nak kuar beli.. napsu malas tu banyak sgt... rasain.. aishh seronok lagi dok umah parent.. walau kena bebel.. sentiasa cukup makan hehehe kan kan!

sekian ek.. jumpa lagi

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Terry said...

ewahh.. best la hidup shin ni ek? tak bosan langsung hehe.. slalu ada drama :)

omygawsh. mesti ramai speku tengok gambar mesra alam tu ,, ngee~

Hans said...

mcm hadek berhadek jek muke sme .. cute .. hehe ..

i'm shin... i'm inesen said...

terry : ntah ek.. mcm hidup org len gak la.. semuanya ada drama kan.. ada besh ada xbesh.. ada kelako.. ada sedih.. ada heppi.. ngee~ jgn speku speku.. x baek ngee~

hans : ngee... ader beradek sepusat sepusing.. mak bapak masing masing ngee.. of course la Mohd Shamsul Bahari yg cute.. shin idak ler cute.. ngee~

Terry said...

aish shin nii.. shin cute la.. :P . encem pon ader.

Hans said...

haha ngengade ..

i'm shin... i'm inesen said...

terry : manede.. x baek tipu tau.. dosa!! aiyoo! dosa!

hans : manede ngengade... wekkkk!

Terry said...

aishhhhh mana ada tipuuu ! dosa taw kalau tipu!! :(

i'm shin... i'm inesen said...

terry : haa.. tau xper..

AzAz said...

camner le jantan inesen sorang ni, mmg penakut, siot. ada tgk majalah 3 psl budak perempuan yg trsesat dlm utan 19 hari... x takut pun dia, BUDAK POMPUAN tu!!!! tau le kan dlm utan lagi mcm2 ada.... mcm Astro... dari puaka tanah smpi ke harimau bagai... tapi selamat gak dia tidur sorang2 dlm utan... buat malu kaum adam je shin ni!

cukup laser x?

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : ek eleh... x malu pon.. shin x hingin nak masuk hutan tu.. so xde makna nak sesat dalam hutan.. nak jumpa rimau puaka semua.. jadi penakut bab mistik ni atau fobia pada suasana sunyi.. gelap tu semua bukan sesuatu yg memalukan ler.. biasa ar tu..

p/s : x berbekas pun lazer tumpul tu.. anyway..nak lagi cite betty!!!