Monday, December 28, 2009

Holiday : Day 5 - hari hari terakhir di Kota Bahru

arini masuk hari ke 4 shin kat bumi kelate ni.. hmm aishhh rasa x puas lagik nak jale jale sini.. entah ek.. rasa mcm besh la dok sini... agaknya kalo ada yg 'ikat' shin kat sini.. memang x balik la jawab nya heheheh

hmm smlm pagi.. xde apa yg shin buat.. nak tido pun x nyenyak sangat.. sejuk sangat kat sini ( time pepagi la ) hmm encik Bestke pun keje.. so shin melepak ngan Mohd Shamsul Bahari jer la sampai tengah ari.. then tengah aritu encik Bestke bawak kitaorg pi makan tgh ari..

masa hari semalam lagi.. encik Bestke dah bagitau.. arini kitaorg akan makan Dim Sum.. aishh apa benda la tu... then tau la shin makanan cina.. so.. shin rasa leh masuk kot.. bebanding nasik dagang aritu...

jom kita makan Dim Sum.. ngee~


chi tea saje ek.. hok wangi bau dio...


mukadimah.. pembuka lunch kitaorg..


ambik... sebahagian dari Dim Sum kat atas meja kitaorg


makanan yg agak payoh nak di abiskan


dah nak last last abis time makan tengahari..


acara penututup.. sekian.. burrrppp kenyang! alhamdulillah.

kata encik Bestke.. patutnya kitaorg kena sampai awal.. baru dapat makan banyak banyak.. ngan keadaan perut yg rileks hehehe... ni kitaorg sampai sana dekat kul 2 lebih.. last tutup kicthen jam 2.30 mcm tu.. kul 3 kena tubik doh... hmm tp waktu skejap camtu pun dah x larat perut ni nak makan lagik..

anyway.. sedap la Dim Sum ni.. makanan Cina yg tak berapa manis.. byk guna udang.. huhuhu sedap sedap... oh.. kitaorg makan kat Renaissance Hotel ek.. mekasih ek encik Bestke.. bawak makan kat sini...

lepas makan tengahari.. kitaorg pi beli tiket nak balik KL... hmm shin cuak sikit sejak insiden bas tergolek tu.. hmm lagi plak.. ada Sani Ekspress kat situ.. mmg shin x beli ler..

hmm jenuh gak nak cari tiket, nak tengok bas, timing ngan tempat duduk yg sesuai.. tp mmg x leh nak demand.. pasal asyik penuh doh tiap kali tanya kat kaunter.. last last dapat la tempat duduk belakang sekali.. aishhh.. sakit la punggung! adoiii..

lepas pi beli tiket.. kitaorg pi menghala ke Tumpat.. jalan ke Pengkalan Kubur.. hah jale jale kat sini pasal nak tengok patung berhala.. budha yg terbaring ada.. terduduk ada.. terdiri ada.. hmm tp hok nak cari yg baring x jumpa... mana yg ada jer la..


wat machimaram nama dia...


encik Bestke cakap.. ada berhala yg dibuat dari emas.. fuiyoh!


beso weii berhala ni.. kalo hempap korang ni.. penyek!


hok ni shin takut skit... berhala dia mistik semacam jer..

sempat ler pose kat sawah area area wat tadi tu.. tp masa shin baru nak jejak kaki kat sawah tu.. tetiba ada ular.. aiyoo.. mencecet larik.. then Mohd Shamsul Baharia cuak nak pose kat situ.. yer la kot kot ada ular lagi.. kebetulan ada sorang pakcik ni dok teriak kat kami.. yg 2 ari lepas.. ada budak kena patuk ngan ular.. erkk... dia x bagi kami pi jauh jauh.. aishh mmg xmo pon.. snap snap lebih kurang.. terus kitaorg blah..

sembelum nak malam tu.. kami terus pi area pantai.. nama dia Pantai Seri Tujuh tak silap shin... kuat angin dia.. ombak pon kuat.. shin tengok x ramai org pun.. tp cantik ar... batu besar2.. kalo berdating ker.. baca buku ker.. mesti best kat sini..


ngee~


jurugambar profesional..


encik Bestke dok ngelamun..

kami betolak balik dekat nak masuk solat Maghrib.. hmm berehat kejap kat umah.. malam tu encik Bestke bawak kitaorg pi makan kat Nasi Kerabu Golok... haa.. dia paksa suh makan nasik kerabu.. aishh.. cuak gak... takut x abis lagik.. shin nak oder nasik separuh xde la plak huhu


ramai yg mari makan sini..


shin pilih nasik kerabu ayam.. diaorg nasik kerabu daging


akhirnya... dengah sedikit 'bantuan'.. lecen gak.. lapo kot huhu

lepas makan malam.. kitaorg terus pi jale jale kat Wakaf Che Yeh.. haa.. cuci mata puas puas kat sini... hmm sapa sapa minat shoping leh la...

x lama lepas tu.. kitaorg balik umah... terus membongkang tido... letih yg amat... shin pun x sempat nak update malam td huhu so.. siaran tertunda la ni kiranya.. huhuhu

sekian dari Kota Bahru ek...

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Terry said...

wah wah wah..!! ada sawahhh !!
best nyerrr!!! :D

sedap tak dim sum tu shin ? :P
*bukan dah tanye ke soalan nih?*
ngee~

Adam said...

wah~~~kann... adam nak pergi kelantan esok ngn family.... ahaksss
nak bawak balik patung buddha baring tu. hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

terry : sgt best!

adam : wahh seronoknya!

bestke said...

Shin

Pantai yang kite pegi hari tu bukan Pantai Seri Tujuh tapi Pantai Kemayang di Bachok.