Saturday, December 5, 2009

ouch.. chomelnyaaaaaa~

hmm shin nak tanya ar... korang suka teddy bear tak?? atau korang selalu dapat hadiah teddy bear.. asal besday jer dapat teddy bear.. atau time besday sapa sapa jer.. takde idea lain... korang bagi dia teddy bear gak... hmmm korang rasa.. kalo dak lelaki ada simpan banyak teddy bear kat bilik.. normal ker dia tu?? walaupun dia PLU.. ada kah dia jenis PLU yg normal??? hahahah... pening jap!! plu normal???

p/s : shin kurang gemar teddy bear.. sekian~

hm kengkawan nak tau tak?? haaa... shin ni obses ngan benda alah yg chomel chomel... ngee... tak tau naper... kalo nampak yg chomel chomel ni... geram semacam jer... x kira la.. barang ker.. haiwan ker.. manusia ker.. hmm korang ker ngee... eiii korang chomel ker??? jangan nak perasan ek!!! huhu

kalo shin nak beli komik ker.. dvd anime ker.. mesti shin tengok dulu cartoonnya... kalo chomel.. baru shin berkenan nak beli or baca or tengok.. huhuh... kalo shin nak tengok wayang plak.. shin lebih prefer tengok citer anime/cartoon... hah yang ni pun sama.. kalo ada watak yg chomel chomel.. baru shin layan.. kalo xde.. hm... pi lantak laa sana.. ngee~

tapi yg baik lagi inesennya shin ni.. dalam berkawan.. shin x pilih pilih orang.. x kesah la meke meke tu semua chomel atau tak.. asalkan meke tu jenis baik baik... shin ok jer.. shin tak mengamalkan sifat diskriminasi atau pilih bulu... tak kisah la.. bulu korang kerinting ker..kejung ker... lurus atau halus sekalipun.. its not a big deal for me.. hehehe

harap korang jangan salah anggap ngan pengakuan jujur shin ni ek.. ianya lumrah kan.. sama macam orang lain.. cuma kat sini shin lebih tekankan yang shin ni suka benda benda yg chomel.. so jangan la korang wat spekulasi liar.. atau prasangka buruk terhadap shin yg inesen ini ek!

alkisahnya laa.. shin bukan suka suka nak bikin entri chomel chomel ni... hehehe shin nak berkongsi cerita.. tentang satu barang ni la... haaa... korang nak tau apa dia??? meh shin bagi tau sekarang..

actually shin bukan arif sangat bab IT atau gadget gadget ni... hahaha shin x amek kesah pon.. x up to date... x kesah la kan... shin x rugi apa apa...

mcm ni... semalam ada la kawan shin ni.. mintak tolong shin masukkan lagu dalam mp3 player dia.. hm... ingat percuma ker?? so shin cakap la.. kalo dia nak shin masukkan lagu.. dia kena la oder barang Avon dulu.. haaa... terkial kial dia dok belek katalog semata mata nak suruh shin masukkan lagu.. huhuhu... lepas dia dah oder.. dia bagi la mp3 player dia tu kat shin.

shin plak mcm ignore jer pasal mp3 tu... lepas balik solat Jumaat.. shin pun dok ngadap encik Lappy shin.. baru teringat pasal mp3 player tu la.. terus shin pi amik utk masukkan lagu...

tetiba shin rasa teruja sgt.. sebab mp3 player dia chomel sgt huhu... lantas shin terus mengoogle la benda ala mp3 player tu.. jenama Samsung.. ngee... sibuk mengoogle sampai shin lupa nak masukkan lagu ngee... nasib baik budak tu x marah.. cuma muka dia masam skit jer... xper.. shin dah promise.. senin nanti shin baru masukkan lagu.. huhu

haaa.. meh kita tengok benda alah mp3 player Samsung ni.. chomel sangat ker??? haaa.. jom jom jom!


chomel tak??? Samsung YP-S2ZB/XME


ada banyak kaler!!


kecik.. tapi bunyik dia superb tau!

benda alah ni tak guna bateri pun... cuma perlu di cas guna elektrik.. leh tahan dalam 13 jam.. lama tuuu kan... dijual ngan memory 1G atau 2G.. hmm shin dah tanya dak tu pasal harga natang ni.. dia ckp lebih kurang Rm130 hmmm... x padan kecik... mahal gak.. nanti shin try survey harga kat Singapore. kot kot dapat lagi murah.. leh shin promote kengkawan shin beli.. huhuhu... haa kalo korang nak tau lebih lanjut pasal model ni.. korang [klik] jer ek!

hmm tu jer shin nak bagi tau.. kot kot korang berminat.. mana tau korang sekarang tengah mencari cari mp3 player ker.. atau korang tengah bersedih.. tabiat korang nak shoping utk hilangkan stress.. leh la cuba benda alah ni.. leh masukkan lagu lagu sedih dalam tu.. hahahahaha ( gelak jahat ), atau korang tengah mencari idea.. apa hadiah nak bagi kat opah korang.. kat bf korang.. kat gf ker.. kat scandal ker.. haaa.. leh try benda alah ni ek.. hope dengan entri ni shin dapat membantu melegakan urat urat saraf tunjang korang.. dok blur blur sekarang ni.. huhu..

sekian dulu ek.. jumpa lagi di lain siaran.. daa~


sempat la pose ngan mp3 player org lain punya ngee~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

Aman@Badboy91 said...

he..he..he..
comel sangat mp3 tuh
kah3!!! ader can aku pon nak satu

Hans said...

baek punya ! klo dpt mura kt spore gtw aku eh ..

AzAz said...

chomel kt manusia? motip? oh benda ala yg ini... bunyi dia x power... tu yg x suka tu, sy suka klu bunyi bass dia deep sgt, bru trtarik...

PS: sy suka benda2 nmpk masculine jer... chomel2 ni x berapa bekenan... tapi cartoon shin chan tu bes sb dia jahat dan inesen... bebas...

AzAz said...

oh lupa... shin chan tu dia punya pipi tembam sgt mcm shin rasanya... nmpk kiut sgt... larrik!

lanz_evo7 said...

comel la jgk..pemain mp3 tu.
kalo bwh rm100 ok jgk ble pkir2kn nk beli satu.huhu..
(avon)
jualan langsung ker??
jualan paksaan..he3
mcm NAZI..

tengku_fir21 said...

huhuuh
bulat
comel nyerrr

AJ said...

Hehehe....ril pn ade byk teddy bears...simpan kat umah...ril pn suka benda2 yg comel.....suka sgt...:)

Terry said...

eh. Mp3 tu memang comel lar~!!
shin~!! belikan untuk terry? *ngade2 jap.

just kidding. hehe :P.

eh. PLU sker teddy bear? normal la tu shin. haha.. just spesies berbeza2 kot.... huhu

nisa said...

tak suke teddy bear!!!
tapi kalau dapat, layan jugak.. hahah!!!
mp3 tesebut??
made by samsungkah???
1gb saja kan??
ahakzs!!
saya ada juga.....
lalala~

KakaXY said...

comelnya yg pegang bear tu..

Adam said...

suka teddy bear.... Lelaki boleh x kumpul teddy bear? sebab kat rumah ade koleksi teddy bear org bagi. Kwn2 perempuan pun bagi hadiah teddy bear...memang tak boleh nak cakap ape la...hahaha

ps: x ske mp3 tu..kecik sgt takut hilang letak merata-rata

i'm shin... i'm inesen said...

aman : chomel kan.. kalo ada rejeki terlebih.. shin nak gak dua huhu

hans : nanti shin checkkan harga ek.. leh compare compare

azaz : SHIN X TEMBAM ok!

lanz : bawah 100??? x mungkin

tengku fir : chomel kannnn!

aj : shin xde teddy bear.. nak dua boleh??

Terry : kalo benda tu harga 50 sen.. shin dah belikan 10 utk terry ek ngee~

nisa : wahhhhhhhhhh best x??

kaka : ko horny ek??

adam : ler.. pesal lak leh hilang.. jgn careless sgt cik adik...

AzAz said...

saja nk bg tau... citer ugly betty episode latest betty dh berbaik semula dgn ex boyfriendnya c Matt leh try download kt sini ~~~> http://hotfile.com/dl/19569608/70d6f2e/ub.s04e08.hdtv.xvid-2hd.avi.html

dlm 1 jam siap lah...:)

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : mekaseh.. shin suka matt ngan betty.. huhu