Monday, December 7, 2009

kisah hari minggu

hmm... shin dalam mood penat.. x tau la ek..sebab nak demam ker.. atau penat mengemas ker.. ataupun penas pi keje kawen ngee... yg pasti shin malas keje arini... memang sengaja x pasang alarm... huhuhu... monteng la kita yer~

semalam shin dok satu hari pi majlis kawen umah kawan baek shin Mohd Shamsul Bahari... adik pompuan dia kawen.. pastu shin larik larik kejap.. pi majlis kawen jiran sebelah umah plak huhu.. tunjuk muka... tolong skit skit... pastu shin balik semula ker umah Mohd Shamsul Bahari.. sib baek dekat huhu... semalam jer kat tempat kita org ada lebih 10 majlis kawen.. so.. cuaca bagus.. hmm penangan pawang pawang yg tuan umah pakai hehehe

shin pun xde pebenda nak cite.. sebab mmg satu hari tu dok hadap pengantin jer.. nak tepek gambo pun x de sangat.. pasal bateri camera shin kong.. memang kecewa skit la.. nanti ada duit shin nak beli bateri yak baru.. ngee~


masa dalam masjid.. nak nunggu akad nikah ngee~


saat bebedar tunggu akad nikah

pagi tu kitaorg yg kena tunggu tok kadi datang.. hehehehe.. lambat tul la mamat ni... mana ntah dia melilau.. org semua dok kalut.. panas tunggu lama.. even kipas dok terpasang.. hehehe gabra kot... kul 10.30 kitaorg sampai... tok kadi plak sampai dekat jam 11 lebih.. cehhhh.. x tepati masa tul... mentang mentang bukan dia yg nak kawen... ngee~

hanya ngan sekali lafaz.. sah la pasangan Nora ngan Hussein sebagai suami isteri ngee.. balik tu.. diaorg begambo sakan la... tukar2 baju... sementara nak tunggu hari sanding jam 2.30 petang.. di sebabkan family belah lelaki dok jauh.. majlis akad nikah.. ngan majlis sanding di buat pada hari yg sama ler.. senang... x bazir masa...


baju masa sanding...


gambo candid.. hehehe shin suka gambo ni...

baju pengantin ngan baju shin sama Mohd Shamsul Bahari dah mcm sedondon lak hehehehe... tp baju kitaorg lagi kilat ar... over shadow pengantin nampaknya... hahahaah

ada la beberapa gambo lain.. tp ada gambo family Mohd Shamsul Bahari.. so x perlu la shin tepek kat sini tanpa kebenaran kan kan...

then pengantin salin baju lagi... berapa banyak nak salin daaa... ni utk acara potong kek... waaaaaaa... sedap sedap.. shin suka kek


sedap sedap sedap...


my fav.. udang galahhhhhh... tp utk pengantin ar :(


telo beruang~

hehehehe.. selalu orang bagi bunga telo kan.. tp family pengantin bagi beruang telo.. atau lebih sedap di panggil telo beruang utk tetamu... bunga telo pun ada gak.. tp yak shin comel ler.. huhu.. shin rembat 2 eko... ampun tuan umah!

then dekat kul 5 baru la tetamu dah x datang.. acara ngemas mengemas plak.. shin ngan Mohd Shamsul Bahari.. amik kesempatan ni utk ronda ronda keliling kampong hahaha.. bajet larik dari kena tolong ngemas.. bijak kann!

masa meround tu.. nampak dak dak main futsal.. wooo... hmm pastu satu soalan cepu emas shin tanya kat Mohd Shamsul Bahari... hmmm



'' sham.. dalam ramai ramai dak tu.. ko rasa.. ada x yg pilih jalan hidup songsang?'' hehehe

Mohd Shamsul Bahari hanya gelak jer.. sambil angguk angguk.. pastu.. dia jawab la... '' ada... tu kat depan tuuuu ''

pastu shin ngan secara tak sengaja dok snap snap gambo budak yg Mohd Shamsul Bahari dok katakan tu.. ish ish ish.. x baek tau men tuduh tuduh...



taraaaaaaaaaaaaa~

dekat kul 6.30 petang.. baru shin balik umah.... letihhhhhhhhhhh sgt.. malam tu shin tido awal.. nyenyak sungguh.. encik Lappy pun shin x matikan.. kul 3 pagi.. time tesedar baru shin shut downkan dia...

kepada Nora ngan Hussein.. selamat pengantin baru ek... semoga kekal bahagia sampai ke Syurga... AMIN

ok lah.. nanti shin cite lagi ek.. daaaaaa..

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

Terry said...

Best nyer kenduri kahwin ni kan?
meriah, happy, and semua perkataan yang sama waktu dengannya.. huhu..
tapi kekadang.. sedih gak sbb tataw samada satu hari nanti dapat mengecapi kebahagiaan sebegitu.. or tidak.... :(

ehh.. life must goes on ... *sigh

emm~sedap nyer kek tu ek... apasal tak bg kat terry skit~!! grrrr..

wow.. beso nyer telur teddy tu.. *malu.

kesian budak tu kena candid and dituduh songsang. ahaha.

i'm shin... i'm inesen said...

terry : alahai.. ada lah jodoh tu nanti.. kek tu memang sedap.. nyum nyum.. haaaaaaaa tu baru telo nya.. hmm tu ar.. sian dak tu kan...

Hans said...

ko lak ble nk kawen ? gulp !!

i'm shin... i'm inesen said...

hans : hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Hans said...

alemek .. ape mksudnye 2 ? hehe ..

i'm shin... i'm inesen said...

hans : maksudnya.. no komen.. ngee~

Gelas Biru Muda said...

amboi cik adik tu cantek dlm pkaian akad nikahnya, syang skali, tangannya berinai, inai mcm g2 laknat dek tuhan tu, akak ada tgk dlm Al-Kuliyah pasal inai ni, Ustaz Hassan Din Al Hafiz yg cakap inai mcm g2 laknat... org yg draw inai tu pun dilaknat, org yg hulur tangan pun dilaknat juga

apa pun slamat berkenalan

AzAz said...

chantek teddy bear tu, bli siap ker wat sendiri? klu ltak telor angsa lg nampak kiut kot? :P

mmm... pandai shamsul bahari pileh kan kan... budak tu nmpk jambu... gi le tackle mana tau boleh dpt...:P

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : nak lagi cite betty.... bagi link lagiiiiiiii!