Tuesday, December 1, 2009

kisah hari minggu


erkk.. dah hari selasa baru la shin nak tepek cite pasal hari minggu shin ek.. huhuhu.. nak wat camne.. x nyempat.. banyak benda shin bikin ngee~

seronok eh cuti.. kalo bole banyak benda shin nak wat.. nak rehat rehat... nak bersuka ria.. nak ehem ehem.. hahahaha... cuti 4 ari macam kejap jer rasanya.. x puas tul...

kebetulan plak Raya ni family shin x balik kampong.. parent lak pi Pahang.. so shin xde pebenda nak wat.. shin pi Singapore sat ( fuiyooo mcm dekat jer ) hik hik.. shin belikan perfume kengkawan shin.. ada yg oder.. selalu shin kalo diaorg oder takat 2-3 botol.. malas nak pi.. tapi sebab xde benda nak wat... shin pun pegi jer la... Alhamdulillah.. lancar je perjalanan.. aishhh shin dah lama x kena tahan ngan pegawai kastam tu.. adehhh mana plak dia pegi ek.. boring tul.. senang jer dapat masuk singapore.. x merasa kena raba raba lagi... hahahaha... HELLO~ raba utk scan yer... bukan raba lain... ngee~

kali ni shin beli perfume Versace Blue Jeans.. ouh.. Versace dah tukar nama.. Versus, pastu miniature Lolita Lempicka ngan Covet Sarah Jesicca Parker..


Sarah Jesicca Parket - Covet : 5ml = RM40


Lolita Lempicka : 5ml = Rm40


Versus - Blue Jeans : 75ml = RM100

semua dah jual dah... Blue Jeans ni shin beli 3 botol.. tinggal satu lagi nak bagi kat Mohd Shamsul Bahari.. housemate dia kirim.. Covet ni ada lagi yg oder.. ntah bila shin nak pi beli... Lolita Lempicka ni sedap ok... nyum nyum... hmm murah kann harganya.. kalo korang check kat tenet ker.. kat shoping complex ker.. x dapat harga ni.. ( promote promote ) ngee~


perlu ker tengok?????? x perlu ok!

pastu.. hari minggu ni gak shin menjejakkan kaki kat panggung wayang.. tu pun sebab kawan shin ajak.. encik Dhani.. sebab kitaorg tak tau nak watpe.. so tengok wayang ler.. shin ingat nak tengok citer Princess Frog.. tp tak kuar lagi.. pastu nak tengok Christmas Carol.. sold out la plak.. last last kitaorg tengok cite 2012...

aishhhhhhhh... sangat over ok cite ni.. ntah apa apa... shin x leh terima la... bencana alamnya sangat la dasyat... tp pelakon utama nya leh plak larik larik elak guna keter la.. guna kapal terbang la... orang orang lain senang senang mati... penipu sangat... menyampah tengok.. aishh orang luar negara pun buat cite macam ni ek.. leh la diaorg geng ngan Ahmad Idham, David Teo, Razak ngan Kru huhuhu.. layak~

so korang kalo takat xde cite merepek nak nengok.. rasa nak bazir bazirkan duit.. pi la tengok cite ni ek.. pasti korang nyesal ngee~


i love pizza hut~

pasal hari minggu gak huhu... shin ingat nak rehat rehat kat umah.. tetiba kawan shin encik Lanz buzz shin kat ym.. boring katanya.. dia ingat nak ajak shin mandi sungai dekat ngan air terjun Kota Tinggi.. tp cancel la plak.. cuaca mcm nak hujan.. pastu dia ajak la shin pi majlis kawen adik kawan sekerja kitaorg huhu...

shin leh terlupa plak pasal invitation tu.. mmg x rasa nak ingat pon hahahaha.. tp sebab encik Lanz dah ajak.. shin ikot jer la... hmm buat tak agak agak kat dewan lagik.. maklom ar.. sedara mara dia org singapore.. tapi makanannya.. nan ado yg sedap yer.. lauk ayam pun takde.. adehhh.. dah la tu.. buah semangka pun tak der... ni wat majlis kawen ker apa ni... hahahhaha motippp kan nak demand...

sebab x best majlis kawennnya.. buat apa nak lama lama kat situ kannnn.. encik Lanz ajak shin pi bandar Kota Tinggi.. huhu kitaorg pegi makan Pizza Hut.. whatttttt... Pizza lagik?? huhu

memang x reti kenyang tul.. cuma kali ni kitoarg berhati hati mengoder makanan.. xmo membazir.. lama gak kitaorg melepak kat Pizza Hut tu.. sambil menikmati makanan dan pemandangan sekeliling huhu


ni la hasilnya~

hahahaha... shin x sengaja tau snap gambar ni.. jangan salah paham... hmmm patut la ada yg ckp pipi shin tembam.. dalam sebulan ni jer dah banyak kali makan pizza hut.. aishh...

pastu encik Lanz hantar shin balik umah.. dah hampir malam.. ingat nak rehat rehat jer malam tu.. tp x sampai sengah jam guling guling atas katil.. tetiba kawan shin Haji Rafzal tepon.. dia ajak shin pi makan makan kat umah sepupu dia kat Taman Puteri Kulaijaya.. adehhh makan lagik??!!!

shin follow jer la.. lagipun shin dah lama x jumpa family dan sedara mara dia ni.. jauh datang.. hmm dari Singapore gak...

sampai umah sepupu dia jer.. makanan dah siap untuk kitaorg.. Nasi Beriani ngan lauk pauk semua.. arghh x larattt... shin takut sakit perut makan nasik beriani.. shin cuma makan lauk lauk jer.. yg penting.. shin dok perabihkan udang galah dia.. my fav.. huhuhu sedapppp~

balik umah dekat kul 11 malam.. arghhhhhh x puas cuti... asyik jenjalan makan.. jenjalan makan.. x de masa nak manja manjakan diri kat bilik huhu... penat.. kan best ada org picit picitkan badan shin time ni huhuhu

sekian ek.. nanti shin membebel lagik.. hehehe.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Terry said...

ya rabbi... makan makan makan...
huhu.. tak takut badan naik ker shin oiii.. ngee~ :P. takper.. shin tetap handsome sokmo. mahahaha.

meh kite tulun picit-picitkan badan tu ek. haha. :D.

tengku_fir21 said...

huhuhuu
tk best langusng
dh ler hero tk luke ckit pun...

i'm shin... i'm inesen said...

terry : yer la tu.. meh picit picti mehh

tengku fir : kan kan.. x besh.. membazir tengok... agak2nya sapa sapa yg buat review cite ni best.. mcm kat press ker.. mesti penipu sgt... buta mata tu huhu.. buta hati..

bOyFeiZ said...

hehehehe..

dalam xsengaja tu sampai 4 gamba..tu mesti ada yang x publish lagikan..hek3

i'm shin... i'm inesen said...

boyfeiz : saddap u!

William said...

Reading your post reminds me of my younger days of reading "Gila-Gila" and "Ujang".

AzAz said...

la... x jadik plak gi mandi sungai, klu x leh tgk gambar shin separuh bugel mandi manda, leh menggatal seket, oopss... larrik

PS: sal tu le pipi shin makin tembam, asyik pizza hut je

i'm shin... i'm inesen said...

william : wahh baca gak gila gila ek... great~

azaz : shin x tembam laaaaaaaaaaaaa!