Wednesday, December 30, 2009

Holiday : Day 7 - suka suka suka~


wahhhh... shin seronok sangat... dah lama shin nak pegi tempat Upin & Upin ni.. akhirnya... kali ni.. dapat gak shin sampai ngee~

terima kasih kat encik Shah sebab sudi bawak shin pegi jenjalan kali ni.. terutamanya kat Upin & Ipin ek.. shin ada ajak Mohd Shamsul Bahari join sekali.. even encik Shah pun ada tanya.. naper Mohd Shamsul Bahari x join.. entah la ek.. masa shin ajak tu.. dia ckp malas... penat x hilang lagi kot... xde nak paksa la kan..


mercu tanda kita dah sampai jajahan Upin & Ipin hehe

t



1st sekali.. kitaorg pi makan kat Geng's Corner.. masa tu ah dekat jam 3 petang.. hmm makanan pun banyak dah abis.. so oder yg goreng goreng jer.. kejap jer oder.. dah pun sampai.. tp alahai.. makanan tu memang dah awal di preparekan.. sib baek sedap... harga nya leh tahan gak mahal.. huhuhu... decoration dalam kedai tu.. ok la.. cantik.. ngan poster Upin & Ipin.. tp x berapa banyak la.. x puas tengok.. kat Geng's Corner ni gak.. ada di jual sekali cenderahti barangan Upin & Ipin...


lepas makan.. kitaorg pi kedai WOG.. kat kedai ni ada jual barangan Upin & Ipin.. seronokkkkk... macam macam ada... tp masalahnya.. xde orang nak melayan.. memasing sibuk kat dalam opisnya.. kat kaunter xde orang pun hehehe.. layan diri sendiri la.. bagus gak kan.. xde gangguan..






haaa.. macam macam ada jual... sediakan duit jer.. x puas tau dok situ lelama.. hahah.. dah dok lama pun x puas.. mcm nak semua jer.. tp nak free.. heheeh boleh??

shin beli la skit barang.. tu pun kawan kawan shin yg kirim.. mampos.. camne la nak bawak balik Kulai ngan naek bas ni hehehehe..


menambahkan lagi sengsara.. memang cari penyakit kata orang.. shin dok melayan napsu pi IKEA.. beli barang skit.. hahaha.. nanges la.. sempat shin sms Mohd Shamsul Bahari.. dok cakap.. shin beli banyak barang.. camne nak bawak naik bas semua.. dia suh beli banyak lagi barang hahaha siot.. dia suh beli beg Ikea.. senang barang2 tu semua leh masukkan.. pastu.. letak kat bonet bawah bas tu nanti... hmm bagus gak idea dia.. huhu shin pun dah prepare 3 beg Ikea.. yeah~


ada lagi benda yg shin bikin... shin dok melayan cite The Princess and The Frog... hmm mulanya encik Shah ajak shin tengok cite Mualaf.. tp tu la.. shin alergic ngan lakonan Sharifah Amani.. kalo orang lain yg berlakon filem Yasmin x per.. tp minah ni.. shin kurengg skit..

cite The Princess and The Frog ni durasi filem dia kejap jer.. dalam sejam 25 minit jer.. x bosan pun tengok.. tp tu la.. banyak nyanyi nyanyi... huhuhu.. 1st time dalam sejarah filem Disney.. watak utama puteri dan putera adalah manusia berkulit hitam.. mungkin amik berkata president Obama kot.. hehehehe

filem ni besh.. santai.. korang harus tengok... x rugi.. mcm biasa.. happy ending.. ada kelakar.. ada sedih.. ada seronok.. layan~

then tadi shin dok makan Pizza kat Jusco Sunway Pyramid.. hmm lapar sangat.. masa shin dok ckp lapar.. encik Shah ckp.. jom makan pizza... hahah laju jer shin jawab 'jom jom!' ngee~ gelak lak encik shah.. mcm tau tau jer shin suka pizza...

lepas makan.. kitaorg xde la dok merayap.. encik Shah dok bawak shin minum kat Starbucks.. sambil dia nak tunjuk view menarik kat tepi tu.. hmmm...







yeah.. Sunway Lagoon.. shin penah masuk sekali jer.. tu pun tahun 1998 hehehe.. pastu xde lagi dah... hmm bayaran dia pun dah mahal dah... mcm x berbaloi jer..

pastu petang tadi sibok cari CIMB bank.. kesian encik Shah.. tepusing pusing dia gigih mencari.. sampai kena bayar tol 3 kali huhu... last last jumpa gak.. area2 South City Plaza.. mekaseh ek tolong shin.. arini due date bayar bill umah..

pastu Mohd Shamsul Bahari ngan housemate datang amik.. encik Shah dok follow kete sampai la umah... angkut barang.. pastu encik Shah balik umah dia kat Shah Alam.. dan shin.. teruskan aktiviti main tenet sampai la ni..

kepada encik Shah.. seronok dapat jumpa.. walaupun ini bukan 1st time kita jumpa.. tp.. sorry la kalo x banyak cakap ek.. len kali leh jumpa lagik.. kita pi kedai Upin Ipin lagi ek


taraaaaaaaa... ni makhluk comel yg kawan2 shin kirim

sekian dulu ek.. letih.. jumpa lagi nanti...

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

Frodo Baggins said...

upin ipin dah jadik household dah .. im, happy new year!!!


>>_______<<

Qarl said...

adakah satu ekspoitasi upin ipin tuh?>

Terry said...

:D. besh nyer tengok upin ngan ipin~~
teringat kat shin. huhu :P.
P/S: bakal tempat kerja terry tu nanti.. ngee~``

next time kita gi holiday sesamer ek shin? x)

i'm shin... i'm inesen said...

frodo : heppi new year gak

Qarl : x kesah.. asalkan Upin Ipin terus alive

Terry : jom jom jom

lanz_evo7 said...

cantik3..
huhu