Friday, December 4, 2009

shin - bibik yg inesen


arini masuk hari kedua shin ditabalkan jadi bibik... ngee~ ....dari semalam shin dok ngemas bilik... ngemas bilik air.. fuhhh penat sehh... cuma ruang tamu jer shin x sempat ngemas lagik... lom ada mood.. mak shin dah suruh dari ari kelmarin lagik.. tp mcm biasa la.. lagi di suruh.. lagi la shin liat nak buat... tp 2 ari ni dia xde.. sebok merewang.. shin sorang sorang kat umah.. baru la shin 'ada hati' nak wat semua tu ngan 'redha' ngee~

mak shin lagi beriyer iyer ngemas kat luar umah.. halaman depan umah kitaorg ok lagik.. sebab x banyak pokok.. so seminggu ni dia sibuk ngemas halaman belakang umah.. sorang sorang lagik.. rilex jer! aishh sian gak shin tengok.. tp shin x leh nak wat per.. kat belakang tu banyak nyamuk, erkk kalo nampak cacing ker.. pitam wooo... so mak shin la yg wat... babah shin?? malas nak cakap.. x leh harap! adik shin??? lagi la terukkkk.. orang orang lelaki ni memang pemalas ek! ops.. shin lelaki gak.. tp lelaki inesen.. so rajin skit la dari lelaki biasa huhuhu.. haaa korang jgn ngengada nak ngumpat shin plak... stelet nanti! grrrr...

mak shin yang beriyer nak rumah ni nampak bersih sebab jiran sebelah umah shin nak wat keje kawen hujung minggu ni.. so nanti ada la orang datang nak numpang mandi.. numpang solat.. tu pasal umah ni nak kena besih.. luar dan dalam... huhuh kalo xde org numpang.. xde orang wat keje kawen.. sure shin x yah susah susah kannn... nyebok jer makcik sebelah ni wat keje kawin... hehehe

aishh kebetulan minggu ni gak adik Mohd Shamsul Bahari nak kawen gak.. motip kann.. cuti cuti skolah semuanya nak maen kawen kawen.. aishh shin x yah kawen pun leh..... eh... ops.. hmmm... ( i'm inesen )

nampaknya shin x dapat la nak tolong jiran sebelah umah ni.. shin pi umah Mohd Shamsul Bahari jer lor huhu sebab kalo shin rewang kat sebelah umah.. nanti kena buat banyak keje huhu almaklumlah sebelah umah kan.. baik shin tolong kat umah Mohd Shamsul Bahari.. tolong ala kadar jer.. x de sapa nak bising.. mak shin pun berkawan ngan mak si Mohd Shamsul Bahari.. so dia dalam dilema sekarang ni.. hehehehe... mungkin dia lebihkan tolong kat jiran sebelah umah ni kot...

Mohd Shamsul Bahari patut balik mlm tadi.. tp tetiba dia cakap x jadi plak.. xmo rushing katanya... dia balik pagi ni.. hmm tengah ari sampai la kot... aishhh.. lambatnya... mentang mentang bukan dia yg kawen kannn..

malasnya nak nyambung acara ngemas mengemas... ngee.. korang nak tolong tak?? sapa nak angkat tangan!! meh laaaaaaaaaa...


korang tolong shin mop ngan vakum ek.. nnt shin bg upah!

sekian ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

FaizalSulaiman said...

rajin seh shin.takpe shin..,bole pahala woo:-)

teruskan usaha gigih anda:-)

bOyFeiZ said...

Bibik!! cepatin..kemasin baju2 ako...hak3

Hans said...

ape ko nk kasi upah ? haha ..

Kaleidoscope said...

dik shin....classic nama kawan shin tuh...:)

i'm shin... i'm inesen said...

faizal : ek.. dapat ke ek?? huhuhu

boyfeiz : saddap u... grrr...

hans : rasa rasanya dapat apa?

kaleidoscope : kan kan!!

chaqiey said...

ak nk tlg...leh dpt upah ni.. ehem2..

Terry said...

ehm....... kemas jgn tak kemas.. :)

Suf n Steve said...

wah, bley lah dtg tolong aku kat sini nyeh..

kemas rumah and babysitting anak kami,bawa jln2 ke park/garden/dll

upah takder sebab nak menanggung flight ko,visa ko, makan-minum-pakai ko,minyak wangi ko.

bonus sekali setahun.

Suf n Steve said...

eh puler plak.. takder maknanyer ko nak pakai sexy kat rumah ku itew seperti pada gambar.

agak rolling stone or cek kiambang itew

AzAz said...

sy klu ada jiran tetangga nak wat keje kawen, jam 2 lah sebok kemas beg gi cuti... kan apa... takut soalan cepu emas trpacul dri mulut jejiran tetangga tuh... al-maklumlah kan... kononnya kata org tua2 skrg darah panas, masa sesuai nak kawen kononnya... jadi baek larik dulu... :)

agaknya bila masa jejiran tetangga leh blas dendam sb x tlg depa ye... tahun 2050 pun x tentu lagik opss...

Hans said...

mani ? (money)