Monday, December 21, 2009

xde benda lain ker?? kawen.. kawen.. kawennnn!


cuti hari minggu shin banyak melepek kat umah... x puas nak golek golek atas katil.. sebelum tu mak shin dah pesan.. dia suh shin bangun awal awal.. pi tolong jiran sebelah bukak balai makan masa majlis kawen anak dia aritu.. ahhh malas... memang saje shin tak pegi tolong.. anak anak jiran yg dah lepas kawen tu... x pernah plak nampak batang hidung diaorg lagi masa turn orang lain nak buat majlis kawen.. baik shin pi basuh baju.. ngee~

merasa la kena bebel ngan mak shin tengah aritu.. perghhh... x cukup ngan tu.. mak shin bebel suruh kawen... arghhh.. pebenda la.. xde soalan laen agaknya.. kalo shin pi tolong angkat balai tadi.. sure jiran jiran pun tanya.. bila lagi turn shin nak kawen... ntah apa apa.. panasssssssssss...

hah.. aritu kan shin tertengok pasal slot Wanita Hari Ini kat tv3.. pasal Suami ku Gay... hmm baru arini terpanggil nak mengulas... kebetulan stress orang tanya pasal kawen.. terbukak lak citer pasal ni ek.. hehehe... hope benda ni x bikin ada yg kecik ati ker.. tergores dan menang ker.. ek.. just entri berupa pendapat sajorkkk ek.. xde kena mengena ngan shin! ader pahammm...

cinta x kenal siapa kan.. cinta x kenal usia.. cinta x kenal pangkat.. cinta x kenal darjat mahu pun jantina.. asalkanl ada perasaan sayang antara dua mahkluk atau lebih.. maka terbitlah rasa cinta.. cewaah... well poyo x mukadimah ni

alkisah la kan .. tetiba ada sorang perempuan jatuh cinta kat sorang lelaki.. tangkap lentok la.. kaedahnya lelaki idaman lah tu ... tup tup.. kantoii lelaki tu gay boi.. dan perempuan tu plak tau masa sebelum atau selepas lelaki tu boifren dia.. atau pun selepas sehari jadi isteri.. huhuhu naya je kan~

ada gak perempuan yg dok frust menonggeng.. frust tertiarap.. frust mengangkang sebab cintanya di tolak lelaki gayboi... haaa.. haru tak... mau tak haru kann... menangis la perempuan tu meratap nasib.. hati masih terpaut pada lelaki gay boi tu tadi.. isk isk.. nak watcamne..

haa... apa kata.. terima seadanya.. cinta xleh di paksa.. kalo dah tersangkut cintan kat lelaki gayboi tu.. usha jer la.. ngurat.. mana tau.. berhasil.. mungkin amik masa sikit.. tp atleast merasa la dapat becinta ngan org yg disukai.. dari xde langsung.. kot kot sampai berkahwin.. kalo ayahnya gayboi.. lom tentu anak anak akan jadi gayboi gak kan.. benda ni bukan penyakit keturunan.. hello!! ( ops cam tau tau jer! )

anyway.. lelaki gayboi ni lagi pandai uruskan rumahtangga.. shin rasa la.. mendidik anak anak.. dan of course dia xmo anak dia jadi gayboi gak.. atau xmo anak pompuan dia jadi pompuan x tentu arah.. kan kan!

bersuamikan lelaki gayboi ni banyak kegunaan yer.. ops.. kelebihan la! diaorg ni ramai gak yg rajin.. x suka rumah bersepah.. kalo menghias rumah.. bagi jer kat dia.. memang well done lah.. menarik tertarik kau memang gayboi.. hehehe

pastu leh jadi pakar juru runding pasal fesyen.. kosmetik.. haaa.. bawak la pi shoping.. reti la dia nak bikin apa yg patut.. mix and match ker.. hambik ko.. suami gayboi memang la uptodate oasal benda benda ni.. pasal perfume la.. pasal make up la.. hahah so xde masalah kan...

apa pun.. jgn lah harap suami gayboi akan berubah 100%.. sbb naluri gayboi tu dah mcm darah daging.. dan masa isi ngan kuku.. aur ngan tebing.. kondom ngan ky... so.. jgn terlalu mendesak.. kang buruk padahnya...

yg boleh isteri ni buat.. try elakkan suami gayboi ni tadi terlibat ngan unsur unsur gayboi secara x langsung... contohnya.. kalo jenis ada adik beradik atau sedara mara belah isteri ni yg menawan kalbu.. seelokknya.. jangan biarkan si suami gayboi ni kesorangan... sebab iman suami gayboi serta merta leh terbang kalo ternampak yg taste depan mata dia.. lebih lebih lagi mungkin dalam sedara mara perempuan tu sendiri pun berlambak lambak gayboi yg ada.. kan kan!

try banyakkan aktivi keluarga kot.. selalu beriadah bersama.. yg penting.. aktivi keagaaman tu faktor utama.. memang liat skit.. tp tu asas dia la kan... orang yg kurang agama ni.. biasanya lemah semangat skit.. batin jer x lemah huhu

yg penting.. setiap kali solat.. berdoa.. Allah tunjukkan jalan yg benar.. selamatkan rumahtangga.. bagi hidayah.. kalo rasa x tenteram.. bikin solat hajat.. harap harap suami gayboi x makan luar..

kalo isteri tu dah buat apa yg patut.. dah jadi isteri solehah.. x pernah mengasari suami yg lembut jiwa berserta tubuh badan ( kat katil jer perkasa lagi perkosa ), xpernah amik kesempatan, jadikan kelemahan suami sebagai gayboi tu sebagai senjata lazer time bergado ( hanya sebab nak pilih kaler cat umah time nak raya ), sure rumahtangga tu ok jer.. skit skit berantakan tu biasalah... well.. sapa x bosan nak hadap muka memasing 24 jam sehari.. pastu seminggu.. sebulan... setahun... leh muntah ok!

mesti perempuan perempuan ni rasa girang... dapat suami penyayang ( even nak peluk isteri... nak belai belai jarang sekali ), dapat anak anak yg comel ( hasil benih suami yg gorgeous ), rumah tangga yg hampir perfect ( sebab suami gay boi rajin dan pandai uruskan ) dan banyak lagi pakej girang yg lain..

apa lagi yg boleh perempuan ni nak betah... nak tunggu lelaki str8 yg gorgeous.. lom tentu diaorg nak kat korang kannnnnn.. kalo dapat yg str8 pun.. lom tentu hidup tu gembira.. lom tentu rumah tangga selamat... lom tentu pandai uruskan rumah tangga... lom tentu dapat yg bukan panas baran... pemalas nauzubillah.. hehehe...

well.. rumah tangga ibarat kapal Titanic.. atau bot tunda ker.. even tongkang sekali pun.. sekali sekala di lambung ombak.. syurga terletak di kaki suami.. even kaki suami tu bau cagu.. bau hapak.. tp isteri kena taat pada suami... walau suaminya gayboi.. isteri xde lesen besar nak maki maki.. nak marah marah suami.. hanya sebab suaminya gayboi.. masuk neraka la ko.. kalo betul la suami gayboi tu x de wat apa apa salah.. jgn lah di sindir sindir.. jgn lah di lazer lazer atau di ugut ugut hanya sebab pengalaman manis suami gayboi tu di masa lampau.. iskk jangan jangan jangan..

kalo rumah tangga x bahagia.. anggap lah xde jodoh.. pi la sama sama kerja.. untuk besarkan anak anak.. jangan sampai cerai berai kalo bole.. kecuali napsu batin dah tersiksa tu lain cite la.. korang mungkin lebih layak berkawan.. jadi ibu bapa yg baik pada anak anak korang..

yg penting.. perempuan tadi dah pernah merasa hidup bersama lelaki yg dia suka.. walaupun lelaki tu gayboi.. so.. jgn nak demand lelebih.. ko tu bagus sangat ker?? huhu

cuma persoalannya di sini... sebagai lelaki.. x kisah la str8 atau pun yg gayboi.. korang leh terima ker perempuan yg pernah jadi lesbian... pernah jadi bohsia.. hadir dalam hidup korang.. jadi sebahagian dari hidup korang??

dan kalo korang ada adik perempuan.. korang leh terima ker.. kalo adik korang berkahwin ngan lelaki yg pernah hidup sebagai gayboi?? cuma jangan ada yg muntah hijau masa malam pertama udah ler ek huhu...

haaa jawab jangan x jawab!

p/s : entri ni adalah pendapat sendiri.. xde bekenaan langsung ngan pengalaman sendiri.. atau pun pengalaman orang lain.. harap maklum!

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

19 comments:

bOyFeiZ said...

BEST n3 kali ni..hehehe 100 star..cewahh..hek3

p/s: boy yg br 22 ni pun mak3 sedara dah tanya bila nak kawin..ayyooo.. keje pun belum lagi..siap dah demand nak wedding kat otel...*kopak lah jawabnya...

FaizalSulaiman said...

huhu..betol takot ngan soklan kawen neh.hehe.cam shin ckp, terima seadanya.

i'm shin... i'm inesen said...

boy : wahh byk tu star... ngee... suka suka diaorg suh kawen kan.. padahal boy dah selalu kawen hehe

faizal : seremmmmm!!

bOyFeiZ said...

hahaha..shin maksud mendalam tu..hek3

i'm shin... i'm inesen said...

boy : wahhh dalam ek.. kalo x dalam.. mana besh... aishh dah petang.. x mandi lagi ek?

HIZAMI said...

pendpt yg menarik.
=D

Terry said...

ehh.. terry yng 18 tahun ni pon family , tok nenek, maci paci dah tanya bila mau kahwin.. apa lagi.. memekakkan telinga dan membisu kan mulotz la jawabnyer.. huhu..

kalau dah hati and naluri x minat.. buat camner pon x bley nak ubah..
mungkin boleh la kalau usaha + niat + and time + support from loved ones.
and also.. kalau dah d' takdirkan oleh maha esa.. kan kan kan??

:( .

kalau tak happy kat sini..
maybe di akhirat nanti happy la kot..
tapi.. ehh...


*sigh...


:( ....

i'm shin... i'm inesen said...

arghh rasa takut tetiba!

Muhammad Afif said...

pendapat yg bernas and right on spot. cuma agak pelik dengan komen2 di atas. cemana lah umur 18 or 22 org dh tny pasal kawen...agak kepelikan di situ..huhu

Terry said...

=_= ; sbb diorang nak cucu awal2 kot...
terkesima and tersentap okayyy..

huhu..

ezam said...

renung2kan dan selamat beramal.......




*depress woo bile ckp pasal kawen...esp bila dh 30 nieh....but ape2pon i choose to be single....

i'm shin... i'm inesen said...

kann dak dak bawak umo lagi di tanya ini kan plak yg berumor 30an ni.. aishhh

AkU said...

hehehe..smae goes to e man..mak sedare aku dah start tnye..ble nak khwin...d fact is.im still young..bru 21 satu jek..

Kaleidoscope said...

nak mencelah gak dik shin....aku baca commentaries yg atas2 ni, semua muda2 belia....semua menghadapi situasi yg sama. Tp, cam aku lain sket..

Org akan tanya camni...

'Bila nak kawen...............................................................................................................................................lagi? Ada 3 lagi kosong..'.Kekekekeke

Awan Sutera said...

kawen bukan perkara remeh. sebab benda ni melibatkan lebih dari suami dan isteri tu sendiri.

kalau tak bersedia nak beri nafkah, tak kira la dalam apa bentuk sekalipun, lebih baik hidup membujang. itu lebih baik daripada menganiaya insan yang tak bersalah semata-mata kerana mahukan anak, memenuhi angan-angan berkeluarga atau menutup mulut pihak lain.

I am Karl said...

good arguments

Hans said...

kawen ngn pmpuan .. hmm 2 me, just follow d flow n hollow .. haha ..

i'm shin... i'm inesen said...

hans.. ape tu ek

AkU said...

lol..