Wednesday, December 2, 2009

Nostalgia : Majalah Gila Gila


hari ni shin malas nak menulis sangat.. huhuhu.. pasai apa.. ntah la ek.. pasai apa pun shin tak tau... shin cuma nak tepek gambo gambo nostalgia ni ajer.. ngee... kot kot benda benda ni leh membangkitkan selera nostagia korang ( x semua la ) masa kekecik dulu...

still lagi citer pasal majalah Gila Gila yg sangat la popular zaman 80an dulu ngee.. so untuk yg dok penah baca majalah ni.. sure tau dan teringat skit skit bila tengok gambo gambo kat bawah ni ek.. ngee.. leh la teringat jalan citernya skit skit kan.. shin pun x berapa nak hengat la..


kalo shin baca majalah Gila Gila ni.. 1st sekali shin akan cari bahagian Tiga Dara Pingintan ni ar.. huhu syiok baca.. akak akak brutal, Noi, Awa ngan Esah dok buli abang Jai... cakap main lepas jer ( cakap orang melaka ) tak kira la cakap ngan jantan ker.. ngan orang tua ker... yg besh nya.. kesah Tiga Dara Pingitan banyak kat kampong jer dengan suasananya yg dekat ngan realiti kehidupan kat kampong kampong.. ngee~


aku budak minang.. pun besh gak.. x bole skip.. shin dah penah tepek pasal cite ni kat entri sebelum ni ek.. ngee~


yak ni time Ujang dah masuk skolah asrama.. pun besh~


huhuhu... abg mat ngan akak moon... perbezaan yg ketara gitu kan.. tp tak mejadi penghalang cinta diaorg huhu memasing kalo nak dating.. bawak adik utk cover line.. huhuh



yg dua ni shin jarang baca ar.. huhu

camtu la kesah nya... huhuhu... sayangnya.. majalah Gila Gila sekarang ni dah x sama mcm dulu.. dah shin memang x penah beli even 1 pun.. memang dari dulu kejenya numpang baca kalo abang abang shin beli.. tp semua tu dah xde dah.. mak shin dah buang.. dan ada gak dah di buang... adehhh kalo tak.. leh bikin jadi khazanah huhu..

sekian ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

Anonymous said...

org nyer citer feveret 3 Dara Pinggitan mmng bestt...mmng brutal ler karakter kartun tu hehehe..From taiping with Love tu pun best...diorg selalu dating kt Batu Besar tepi²sungai.....nostalgia sgt majalah gegila ni ...sanggup simpan duit belanje skolah nk beli majalah ni...


mIE...

Terry said...

dulu masa Terry darjah satu , dua baca la lagi majalah ni, tapi lepas tu dah tak baca dah sbb .. entah la.
berserabut kot. takpon sbb dah tak menarik dah, lagipun, parents Terry masa tu tak suka Terry melukis or baca buku2 tak memberi ilmu (huhu...)

but.. I kinda miss reading this kind of things... :'( . and i miss the old days....

*sigh

bOyFeiZ said...

aik gamba shin masa muda-muda xde ke??? nostalgia jugak tu..hik3 *larikk

William said...

I usually bought the bumper raya issues. :P. What's the name of the guy who drew the tarzan and crocodile strip?

PeQ GaRaGe said...

pergh... nostalgic abes, ni la sumber hiburan pd mase dlu.. peq pon numpang bace jew... hehehe..

AzAz said...

prnh baca tiga dara pingitan mak sedara punya... bes citernya... yg laen tu mintak maap lah x prnh dengar dan baca pun, ada lgi ke terjual skrg ni, teringin gak nak baca

i'm shin... i'm inesen said...

william : Jaafar Taib i guess...

x sangka korang ada gak baca ek.. ngee.. otai otai la korang ni ek.. huhuhu..