Monday, August 16, 2010

cerita hari ke enam puasa : keEgoan


Assalammualaikum w.b.t... hye kengkawan... ngee.. pe kabo semua?? wahh dah kul 5 lebih.. skit jam lagi dah leh bebuka.. x sabarnya... air cincau dah memanggil manggil..ngee~

ari senin... rata rata semua org dewasa pegi keje.. termasuk lah shin yg hampir dewasa ni ngee.. lepas sahur terus x tido... takut terlajak kalo tido... then hasilnya.. ngantok yg amat la kat tempat kerja... arini plak banyak keje.. perghh betepek tepek rasa bebulu.. ngan boringnya.. ngan malasnya.. ngan ngantoknya.. cepat la sampai ari sabtu ahad.. x sabar rasanya~

pagi tadi shin pegi keje bawak keEgoan.. rindu banget... dekat sebulan lebih tersadai kat bengkel member.. ntah apa dia bikin lama sgt.. cuma ganti karburator jer.. ni la nasib mintak tolong kawan.. awalnya dia ckp seminggu.. pastu 2 minggu.. pastu makan bulan... pastu malam tadi lepas solat terawih.. tau tau moto dah ada kat umah.. x complete siap.. cover enjin dia xde... bila shin call.. dia ckp tetinggal dalam kete dia.. *sigh

sib baek upah lom bagi lagi... mau Rm250++ harga karburator... haishhh sapa sapa nak beli moto.. pikir la banyak kali terasa nak beli moto Yamaha EGO.. shin bukan bawak pi mana.. balik keje pegi keje jer.. setiap 2000km shin akan service moto tu.. tup tup karburator rosak... hampeh jer.. pastu enjin dia kasar jer bunyik.. x pick up lak tu.. nanges kalo bawak atas jalan raya.. tetiba moto honda ex5 leh motong... cehhh.. siput tol~

p/s : nak tunggu minggu ni.. dia janji nak completekan repair.. tunggu jer laaa... *sigh

sebut pasal keEgoan.. ni nak cite pasal EGO manusia... kekadang kita ni tersilap cakap.. tersilap perbuatan.. tersilap pilih kapel eh.. ke situ la ek ngee.. so.. sebagai seorang budak baek.. dan juga seorang kawan.. patut la kita menegur ek.. bukan cari gado or apa.. masa ni la kita tunjuk yg kita prihatin.. hari ni kita tego dia.. esok esok dia tego kita plak... tp kalo susah nak terima.. apa kes tu?? yer terpulang kan~

dan kalo kita ada kapel... bila time kita rasa kapel kita tu mcm bersikap hambar... kita jgn la buat senyap jugak.. nak tunggu dia yg tego kita dulu.. hampeh.. ntah bila.. jgn pk salah dia jer.. kita buang EGO tu.. try ajak dia berkomunikasi.. adjust apa yg patut.. jgn pendam... kalo dia xmo terima.. haa dia EGO la tu... kalo kita leh berebih kurang xper la.. sbb syg kan.. tp kalo 5 thn... 10 thn perangai dia camtu camne?? x makan hat kita hari hari.. dari pk kan EGO dia.. baik kita LET HIM GO~ mungkin kita ni bukan la org betul betul penting dalam hidup dia.. mungkin gak ada org laen yg lebih sesuai utk dia.. sob sob~

sekian ek... jom pi bazar.. hati hati ribut yer~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

FaizalSulaiman said...

ola ola shin!

org ego tu tinggalkan aja! watpela nak penin2 kepala:)

selamat berbuka:)

@yue said...

takot ribot..pki helmet g bazar yeh!!

i'm shin... i'm inesen said...

faizal : ngee.. selamat bebuka gak ek

i'm shin... i'm inesen said...

ayu : ngee.. ko pakai dulu ek :P

tengku_fir21 said...

huhu ego biar bertempat jangan ego makan diri

sekian terima kasih

lalala

selamat berpuasa