Tuesday, August 24, 2010

cerita hari ke14 puasa : kad raya


haa kengkawan.. korang suka tak kalao dapat kad raya??? shin sangat suka.. tp xde orang nak bagi kat shin pun... sob sob... ngee.. bukan la xde langsung... ada dapat jugak.. paling seronok shin dapat kat Raya Upin Ipin dari syir.. tawun lepas nyer.. dapat hadiah bantal.. dapat duit Raya... hope tawun ni syir bagi la banyak agi hehehe..

dari semalam shin sibuk menyiapkan kad kad raya utk di pos kepada kawan kawan shin.. ada la dekat 30 keping semuanya.. ngee.. naik lenguh tangan ni dok menulis kata kata hikmat, uapan selamat Hari Raya semua.. dah macam artis la plak hahaha.. kena sign semua.. hik hik

dari malam tadi shin bikin.. sampai kul 4 pagi.. pastu sambung siangnya plak.. kul 3 lebih baru siap semuanya.. terus pi pejabat pos.. punya la ramai org.. sib baek kalo nak beli setem x yah beratur.. ngee...

woaaa.. skrg ni xleh pakai setem 30 sen ar... paling murah 60sen.. tp kalo kad raya, 50 sen boleh... hmmm layan jer la.. janji jgn lewat sampai udah ler..

kalo budaya antar kad raya ni pupus.. iskk x tau la nak cakap apa... mesti x meriah raya... so sebagai budak inesen lagi baik.. shin xmo la benda ni pupus di telan zaman.. huhu

kad raya x mcm sms.. x macam email.. kad raya ni mcm pengganti diri.. yg jauh di mata rasa dekat di hati.. lagi ar kalo kad raya tu wangi.. ngee.. mcm dpt cium orgnyaaa ngee~

sekian ek.. jumpa lagi.. selamat berpuasa

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

@yue said...

tuk aku ada tak nok...

i'm shin... i'm inesen said...

ayu : ko copy kat blog aku jer nnt