Tuesday, August 3, 2010

melaka wonderland yg x wonderfull


hari sabtu lepas... shin dok ikut trip Family Day department tempat shin bekeje.. mulanya malas nak join.. tp di sebabkan ketuanya ckp duit yg company bagi tu takkan di bagi pada mereka yg x pergi.. terus shin rasa... alang alang free, ikot jer la..

shin dok fikirkan betapa panasnya bumi kat melaka tu nanti.. sbb tu la shin malas nak join.. then shin mmg x minat pegi mcm taman tema berunsur air ni.. kalo laut tu ok la kan.. mmg shin suka..

seawal kul 6 pagi shin dah dok tunggu bas... sbb patut kitaorg gerak ke melaka jam 6.15 pagi... tapi hampeh jer rasa.. orang dah start berkumpul.. bas x sampai sampai..


sempat begambo pepagi buta..


gigih ni tunggu...

siot jer... bas sampai kul 8 lebih... punya la mangkuk hayun punya ejen yg sediakan bas tu.. 2 jam dok nunggu.. patut la shin mcm xmo join.. belum belum dah ada yg buat tahik.. kitaorg gerak jugak la ke melaka.. even ramai budak budak yg marah sbb nunggu lama..


2 bas di sediakan.. sib baek dapat bas yg selesa skit


dalam bas tido ler.. sempat lak kena snap


singgah kat pagoh.. makan makan sat..


dekat kul 11 lebih.. kitaorg sampai ke Melaka Wonderland... hmm togel semacam jer tempat ni.. pokok x banyak.. dah rasa panas... dia nyer pengunjung pun x ramai.. agaknya sebab baru lagi kot...


sewa boya ni Rm10, deposit Rm10


sian cik Niza... shin xmo teman dia maen benda ni.. bahaya huhu


pemandangan dari jauh


ni gambo action jer



senang cakap.. shin x maen sangat pun kat sana huhu... sementara nak nunggu kengkawan abis maen.. shin cari port tido bawah payung..

kul 4 petang.. semua org dah bekumpul utk gerak ke bandar melaka.. jalan jem plak tu.. cehhh.. badan dah letih..





sempat la begambo sebelum balik

pastu kitaorg jalan jalan kat bandar melaka... sbb bulan 4 aritu shin dah pegi melaka.. xde la rasa nak begambo sangat.. just lepak2 kat Makhota Parade.. pastu pi makan.. teman cik Niza shoping skit..

kul 9 malam.. gerak balik Kulai.. haa shin mmg x sedar langsung.. tido. .. tau tau dah nak sampai umah huhu... settle..

memang bosan ler gamaknya trip kali ni.. so len kali x yah la bawak pegi tempat camni.. hope Family Day tahun depan .. wat mcm tempat biasa.. laut~


dulu kekecik shin comel cam dak ni huhu

sekian la yer... malas nak menaip huhu~


m(^o^)m

*im shin.. i'm inesen

3 comments:

Pakcik said...

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Excellent organisation...... NOT~

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : begitulah~

Hizami Rahim said...

hehe.
sabo sabo.
zami pun xpernah jejak lagi.
:)