Monday, February 9, 2009

cuaca panas.. hati panas

hari ni tempat shin di landa cuaca panas skali... adehhhh x senang duduk.. mandi banyak kali pun tetap rasa panas.. adehhh semua cara shin dah try.. bukak tingkap luas luas.. pasang kipas lelaju.. 2 bijik kipas lagi shin pasang.. belenggeng pun panas.. pakai boxer jer pon panas... bogel pon panas.. makin stim ade la... adehhh serba x kena jadiknya...

arini kakak shin datang umah.. nak bikin kek cekelat katanya.. sbb kakak ipar nak dtg umah petangnya.. malas nak nyibok tolong dia.. kalo dok dapur.. mau join mengumpat sambil makan... dah la ari ni punah harapan nak diet.. makan jer.. makan nasik.. x cukup tu.. makan kek cekelat.. makan laksam.. hah camne nak diet... hajat nak bikin kek cawan pun x jadi... kakak shin dok ajak.. shin cuma jawab.. '' panas laa.. xde mood '' hehehe bole plak camtu.. boring jer dia dengar.. dah la tu.. anak dia kena sakit bontot... larikkkkkkk... adehhh bley bejangkit.. shin soh dia dok jauh jauh... x pasal pasal.. jangkit.. lantak ler nak kecik ati ker aper... syuhhh syuhhhhhhhhh!


sakit bontot ni agak derita gak.. mula mula mata korang berair.. pastu tetiba banyak kuar tahik mata.. then.. mula la merah.. mula mula sebelah jer.. tak pasal pasal.. jadik dua belah plak.. lagi siksa kalo bangun tido.. mata mcm dah kena gam ngan tahik mata hehehe yekkk.. pastu kalo korang tunduk jer.. rasa macam nak tercabut bijik mata... adoiiii jauhkan laa penyakit ni

panas panas camni sedapnya makan aiskrim.. berbatang batang shin jilat dan hisap aiskrim tu.. ngee... sedappp weiii... nikmatnya rasa sejuk... kalo dapat mandi air terjun lagi besh... tp xde sapa nak bawak... sedey...

dulu masa shin kekecik.. nak mintak seposen ngan mak pun susah.. x pasal pasal kena marah nanti.. kalo rasa nak makan aiskrim.. kongsi kongsi ngan abang abang shin.. satu batang bahagi 3.. beli 2 batang sbb nak bahagi 6 orang kan.. pastu masing masing berebut nak part yg ada asam.. ngee.... sanggup gado.. x dapat nanges... dah besar besar camni.. makan la seberapa banyak ko nak.. tp harga dia bukan seposen lagi.. skrg ni duapuluh sen.. mahal kan!

arini shin emo emo time berforum.. layan thread yg macam hampagas.. tu... dah la cuaca panas.. hati pun panas... x pasal pasal... shin ketepikan dulu sifat semula jadi shin yg inesen tu.. shin maki maki sepuas ati untuk hari ini... ngee... rasain..

ntah ngapa ek.. kalo cuaca panas.. memang mudah orang naik hangin.. sbb tu la kalo time panas ni shin elak kuar umah ker.. drive ker... kalo diri lama lama pun xleh.. rasa nak pitam.. ngee.. ngader kan... tp tu la.. my mak ckp... orang ada darah tinggi selalunya mcm tu... adehhhhh shin mana kuat masin.. ader plak.. sesuka jer ckp mcm tu...

orang kalo tengah panas ek.. pesal la suka ckp benda benda yg mencarut... setan la.. babi la.. hanjing la.. celaka la.. lahanat la... sial la.. puki la.. dan yang secarut dengannya... xleh ker kita tukar perkataan selain dari tu... guna nama pokok ker.. nama ikan ker.. kan elok kan kan kan..

tetiba marahkan semut api sbb kena geget '' adehhhh.. perghh babi betul la semut api ni '' hah x pasal pasal.. kecik ati semut tu... sah sah dia sebut.. apa kaitannya ngan babi..

camne plak kalo kita marah babi??? '' babi betul la babi ni.... '' ngeee~

comel kannnnnnnn... korang selera x nak drive??

moralnya : jgn suka mencarut kannnnnnnnn

sekian


* i'm shin... i'm inesen

3 comments:

Izo Candy said...

sakit bontot tu mata berair? apetuu?

Ri said...

wah, ni dah 2nd time komen pasal panas nih ;)

camne nak peluk2 klu tk tahan panasss???

*larrriiiiii...

AzAz said...

ingatkan kena tutuh jer dpt sakit bontot... huhuhu...

x ajak pun mkn aiskrim.... nak gak... yg liat tu shin simpan utk kegunaan peribadi yek...Opsss

golongan plu perlu ada mulut puaka, klu x byk seket2... perlu tuh, klu x ssh nak idup... Opsss