Monday, February 23, 2009

sampai bila ek?



baru baru ni shin dapat tau sorang kawan pompuan shin ni bertunang. hmm diam diam jer dia. pastu shin sms dia.. ckp tahniah ler.. lama dia nak reply.. pagi td baru dia reply.. aik pesal lambat sgt.. takkan xde kredit kot... apa apa jer la ek.. semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin. so nampak nya pelamin angan kita musnah la ek. shin nak jer sms macam tu kat dia.. tapi malas nak panjang panjangkan cite. well actually.. dia memang tau shin PLU. tp dia terima mcm tu jer la. even kadang kadang dia lazer gak. dia sweet, pandai gak bikin shin gelak. suara pun lembut jer. even ramai ckp dia gedik. padahal dia x gedik cuma sbb ramai budak lelaki suka kat dia.. so orang pk dia menggedik. jeles ler tu. ada gak yg cakap dia ni suka kejar yang ada pangkat.. berduit. oh tu pasal la x sangkut kat shin hehehehe ntah la.. cuma teringat masa zaman kitaorang msg msg dulu.. cite pasal perasaan, pasal anak.. pasal kahwin.. macam macam la.. tp skrg xde maknanya dah.. ntah bila la lagi shin akan suka kat perempuan yg bole shin accept mcm dia.. dan yg penting perempuan tu macam dia yg bole accept shin.. yang paling paling penting, tengok perempuan tu ada 'rasa' untuk buat sepatutnya..

“Perempuan itu dinikahi kerana empat perkara; kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikannya dan kerana agamanya. Maka pilihlah yang memiliki agama, nescaya sejahteralah hidupnya”

sampai bila ek shin nak jadi camni.. shin pun x tau.. umo dah lepas 30an.. kawan kawan semua dah kawin.. semua dah 2-3 orang anak. tp kenangkan alam rumah tangga skrg mudah berantakan, perempuan pun x leh pakai perangai, kos sara hidup lagi, nak layan masalah anak anak lagi. perghhh... bikin boring lak. tu lom bab nak handle family belah perempuan... sedara mara dia. kot kot dapat yg banyak cengkadak. biasalah baru baru kenal.. bau wangi.. dah lama lama.. semuanya bau bangkai. kurap panau dan yg buruk buruk baru terselak.. baru nampak. semuanya banyak songeh. camne nak handle?? sbb diaorg lah yg akan kita hadap selama hidup ni.. selagi bersama la.. eiiii mampos x layan!

psst : mampu ker beraksi atas katil?? ngan pompuan lak tu! huhuhuhu hello.. tu pasal kalo jadi PLU biar jadi flexible huargh huargh huarghhhhh ( gelak jahat )



sampai bila ek shin nak jadi camni.. bila suka kat seseorang tu.. dia plak dah ada boipren. bila suka yg single... dia plak cari lain ( dasar penipu ). bila dah xde peluang.. baru dia nak cari lagi ( sorry.. game over ) then.. bila dah jumpa pilihan hati.. dia plak xmo jumpa.. macam macam alasan.. suh tunggu tunggu tunggu.. sampai berjanggut?? sampai beruban?? sampai dah nazak nanti belum tentu jumpa. bila cari lain... nanti time tu la dia dtg.. ntah ntah.. kalo kita tunggu... tetiba tiba masa... ngan orang lain dia kapel.. siot.. apa maknanya? ada plak kita suka kat orang yang kita x tau kewujudan dia.. misteri.. yg kita kenal hanya melalui sms, ym, gambar.. surat surat.. tp jumpa nya x pernah.. adehhh.. camne plak kalo yg kita suka.. dia suka kat kita.. tp banyak pantang larangnya? sampai bila kita bertahan? sampai bila kita bole terima? mungkin skrg tengah sayang boleh la.. tapi bila gadoh benda tu jadi bahan.. jadi modal berpisah.. shin xmo jadi mcm tu... bagi shin.. mudah untuk timbul rasa sayang.. susah utk shin hilangkan perasaan tu... tp kalo orang yg jenis pakai buang.. touch and go... x pikir benda ni semua kan.. tp yg inesen mcm shin ni... perghhh semua nya nak kena jaga perasaan. sbb shin tau kalo shin buat kat orang lain.. satu hari nanti pasti kena kat shin balik.. sbb tu xmo buat pasal kannn!

sampai bila ek shin nak jadi camni.. ntah la... sampai bila bila kot. takkan nak hidup sorang sorang. tipu laaaaaaaaaa... ada kapel susah.. xde kapel susah. agaknya buat masa ni.. biarlah slow slow... semuanya untuk jaga perasaan diri sendiri dan perasaan orang lain. buat macam biasa. ko nak sayang.. ko nak rindu.. terpulang.. sbb diri shin belum dipunyai sesapa. kalo betul orang tu sayang shin.. sure dia paham apa yg shin rasa. pikir la apa yg x kena.

shin x leh tulis panjang panjang.. nanti rasa macam x leh nak stop. cuma yg shin leh cakap.. x semua orang sempurna. even shin ni inesen.. tp shin bukan seorang yg sempurna. dengan kekurangan shin ni.. timbul kesedaran.. kalo orang yg shin suka, ada pilihan lain... terima jer la. kita still teman tp mesra. shin xmo ada masalah. shin dah x remaja ( sedar pun diri tu ) so.. kena jaga kesihatan huhuhu yer la.. kalo asyik masalah jer.. mau mau kena darah tinggi ker.. heart attack ker... cisss.. memang saja nak bagi shin 'padam' cepat cepat ek? tp yg paling penting.. shin percaya.. setiap kali stress.. setiap kali pk masalah.. orang tu akan cepat nampak tua... erkkkkkkkkkk TIDAKKKK!! korang jangan nak sabotaj shin.. tepek masalah banyak banyak kat shin.. shin xmo tua sebelum waktunya.. ngerti! oh x leh shin bayangkan.. kedut kedut.. arghh!!

nak happy nak happy nak happy.. tu jer yg shin pikir.. xmo sedey sedey.. xmo masalah.. xmo benda benda boleh yg serabutkan kepala otak.. letih! sekarang ni shin happy.. hope jangan ada sapa sapa merampas kehappyan shin ni.. cewahhh mekasih~

erkk pening pening.. tu baru kepala atas pening... perghhh coba kalo kepala bawah plak pening... mau nak termuntah!


sekian~
* i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

Terry said...

:( sedih lorr..
well.. Terry pon dulu masa sekolah menengah.. masa Terry cuba jadi lurus balik.. pernah jatuh hati kat seorang girl ni, memang cute, gebu plak teww.. chewah.. tapi ada la mulut jahat kata kami ni macam kapel lesbian .. sedangkan Terry ni lelaki.. hadoii...
kami bermanja.. selalu duduk sesamer, and then, tertukar kelas..
and dia bersatu balik ngan ex-bf dia.. and Terry ditinggalkan seseorang balik..
and lepas tu, masa akhir form 5.. dia and Terry jd rapat sesangat...
and almost nak jadi couple dah...
but... apakan daya.. depan mata Terry.. kekasih baru dia minta maaf.. and dia pon, pergi la dengan orang tu...

sedih la dengan nasib orang inesen2 cam kita ni kan Shin? :(

bersabar and rehda + bertawakal jer la yang kita mampu buat...

simple caRelle said...

tabahkan atie yer shin!~ xper stu harie nant mest bahagie gak!~ hadapi dgn senyuman yer!~hehheee

AzAz said...

mmg suka kwn dgn golongan cikki dr tadika lagi... depa pun anggap sy sebahagian dr depa Opsss...

kecik2 dulu suka maen barbie... x mcm shin, mmg budak jantanz Opsss...